Camino Portugués da Costa

Kustvägen till Santiago de Compostela lämnar ingen oberörd

Vill du uppleva såväl kustvandring som vandring genom en oförstörd landsbygd? Då ska du vandra Camino Portugués da Costa hela vägen från Porto till Santiago de Compostela. Leden startar i den medeltida staden Porto vid den portugisiska nordkusten. Härifrån slingrar den sig nära den vilda Atlantkusten till Santiago de Compostela i Spanien. Vill du vandra hela vägen behöver du ca 15 dagar på dig, men du kan så klart också välja att göra en kortare vandring. Vilken av vandringspaketen du än väljer kommer du inte att bli besviken på denna historiska vandringsled. Förutom den härliga vandringen kan du njuta av vackra havsvyer och pinfärsk fisk!

Mer info

Sträcka 272 km
Pris från 15.755 :-

Sträcka 107 km
Pris från 7.290 :-

Sträcka 163 km
Pris från 9.520 :-

Alternativa vägar till Santiago de Compostela

Från den medeltida staden Porto slingrar sig två möjliga leder, antingen längs den vilda Atlantkusten eller genom en oförstörd landsbygd med vinodlingar längs inlandet. Oavsett vilken väg du väljer så kommer du att korsa gränsen till Spanien vid floden Minho. Här lämnar du Portugal och vandrar in i Spanien och en annan tidszon! Galicien förser stora delar av Spanien med havets läckerheter så här har du verkligen chansen att få äta pinfärska fiskar och skaldjur. Den bedårande utsikten från Monte de Cornedo är en höjdpunkt på din vidare vandring till Santiago de Compostela.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen, dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet.

Vandring längs Camino Portugués da Costa

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Camino Portugués da Costa, Porto – Santiago de Compostela

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Porto - Santiago de Compostela, 22 maj - 6 juni

Tack Stefan! Vi är mycket nöjda med pilgrimsresan. La Costa vägen var underbar. Det vi vill utvärdera i efterhand är, Staden Padron och hotellet, kunde vi varit utan. De som jobbade på hotellet var dock hjälpsamma och trevliga. Stackars dem vilken tråkig stad. Vi tyckte även att vandringen in o ut i staden Vigo tog extremt lång tid pga tråkig vandring in och ut ur stadskärna. Hade kunnat ta buss sista sträckan in eller bokat in hotell vid leden istället. Väl inne i Vigo var det mysigt och vilken frukost👍. Måste säga 11 av 13 hotell var super! Bra 👍valt av Vandra.se, tycker jag. Kan varmt rekommendera bagage taxi. Fungerade så bra. Jo, vår vandring var fantastiskt! Gör det gärna igen, på annan led då. Så tack snälla för en oförglömlig vandringsresa. 🙏🏼💞👌

Vill dock tillägga att den där gps appen var omständig o dålig. Det blev Google map istället när vi behövde.

Christina

Camino Portugúes da Costa, Porto – A Guarda

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Camino Portugúes da Costa, A Guarda – Santiago de Compostela

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!