Salzkammergut

Vandra i ljuva Salzkammergut och njut av den Österrikiska gemytligheten

Området Salzkammergut är uppsatt på UNESCOs världsarvslista och som besökare får du uppleva både historia, kultur, natursköna upplevelser och Österrikisk gemytlighet.

Mer info

Salzkammergut, Abersee – Abersee

5 vandringsdagar
Pris från 10.150 :-

Salzkammergut, Abersee – Abersee

3 vandringsdagar
Pris från 6.900 :-

Lätt och behagligt

Salzkammergut är ett område som är beläget cirka 1 timmes bussresa öster om Salzburg.  Våra vandringspaket i Salzkammergut passar dig som söker lätta och behagliga vandringar med vackra vyer och klar alpluft. Vandringspaketen startar i den lilla orten Abersee vid sjön Wolfgangsee och går vidare till Bad Ischl och Bad Goisern. Väljer du det längre vandringspaketet ingår även en dagsvandring till den vackra byn Hallstatt. Vandringspaketen avslutas vid Wolfgangsees ljuva strand i Abersee. Turen bjuder dig på gröna ängar, skogar och hänförande vyer över berg och insjöar. Du kommer också att kunna lyssna till det rogivande porlandet från bäckarna.

Wolfgansee

Våra vandringspaket startar och slutar vid Wolfgangsee där du i första hand bor i Abersee. Wolfgansee har en yta om 14 km2 och ligger i norra delen av alperna, strax öster om Salzburg. Runt sjöns stränder finns fina vandrings- och cykelleder. Kors och tvärs över sjön går små fina färjor, vilket underlättar transporterna mellan de större samhällena. Sjön är känd för sin skönhet men även Ralph Benatkys operett Värdshuset Vita Hästen.

St Gilgen

En annan känd kompositör som dragits till Wolfgansee och St Gilgen är Wolfgang Amadeus Mozart. Han skrev många av sina kända verk i St Gilgen som ligger i den östra delen av Wolfgangsee. Vandrar du det längre programmet, som går över 7 nätter, har du möjlighet att bland annat besöka Mozarthuset i St Gilgen innan du reser med färjan över Wolfgangsee till ditt boende i Abersee.

Bad Ischl

Öster om Wolfgangsee ligger huvudorten i Salzkammergut, Bad Ischl. Den lilla staden ligger vid floden Ischl och här finns rika salt- och svavelkällor vilket har gjort Bad Ishl till en välkänd bad- och kurort. Vandrar du det längre paketet har du en vilodag i Bad Ischl med möjlighet att besöka och se kejsaren Frans Josefs sommarresidens, göra ett besök på Bad Ischl Kurhaus & Spa och ta en fikapaus på välkända Café Zaumer med sitt stora utbud av godsaker.

Hallstatt

Hallstatt är den mest kända orten i området. Här, i den lilla orten vid sjön Hallstätter See, började man bryta bergsalt redan 800 f.Kr. I Hallstatt finns även gravfält som givit grunden för vår kunskap om den tidiga järnåldern. Under det längre vandringspaketet kommer du hit och får möjlighet att uppleva den rika historien och se de oförglömliga vyerna över stad och sjö.

Vandring i Salzkammergut

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Salzkammergut

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Salzkammergut, 4 nätter, 7 - 11 september 2022

Alltid snabb och väldigt trevlig mailinfo från er. Kändes väldigt personlig!

Jättetrevliga/fina boenden, imponerad!

Annica Ejnermark

Salzkammergut, 4 nätter, 27 - 31/7 2022

Lite otydligt hur lätta/svåra de olika lederna var. En passage var svartmarkerad (svår) så en av deltagarna valde en annan väg. Men det visade sig att det inte var så svårt & det fanns räcke att hålla sig i. Så lite otydligt.

Anna Johannesson