Via degli Dei

Vandra längs gudarnas väg från Bologna till Florens

Vandra längs Via degli Dei, gudarnas väg, och njut av stunden. Från Bologna går turen över den italienska bergskedjan Apenninerna till slutmålet Florens. I den norditalienska staden Bologna, Italiens mathuvudstad, har du alla möjligheter att fylla på med energi inför vandringen. Från Piazza Maggiore går vandringen längs med den forntida väg som användes flitigt under romartiden, så här känner du tidens vingslag. De majestätiska bergen Adone, Giove, Venere & Lunario kantar din väg. För att beskriva Via degli Dei behöver vi använda flera ord – historisk, legendarisk, naturskön, vackra vyer och goda smaker!

Mer info

Sträcka 114 km
Pris från 7.315 :-

Naturliga miljöer som ger en utmärkt biologisk mångfald

Du charmas av naturens under, från naturreservatet Contrafforte Pliocenico, till en hel rad av steniga sandstensklippor som dominerar Renodalen. Hela leden domineras av enorma bokskogar, från de allra högsta delarna av leden till de låga slätterna i Piana del Mugello. Området har en överraskande variation av naturliga miljöer som ger en utmärkt biologisk mångfald. En smått lyrisk och belönande känsla uppstår på ledens sista dag då du står högt upp bland slående vacker natur i Mugello bergen och tittar neråt. Florens uppenbarar sig!

En vacker led där själva vandringen är minst lika minnesvärd som slutmålet

Oavsett om ditt historieintresse är starkt eller svagt, så lär du fascineras av att vandra längs Via degli Dei. En vacker led där själva vandringen är minst lika minnesvärd som slutmålet. Den innefattar det som behövs för att ses som en obeskrivligt vacker och oförglömlig vandring. En periodvis tuff vandring, men landskapet i kombination med människorna du möter, ger en mersmak för att vilja se mer. Det finns helt klart ett gott skäl till att Via degli Dei kallas för ”Gudarnas väg”.

Vandring längs Via degli Dei

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Via degli Dei, Bologna – Florens

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!