Portofino & Cinque Terre

Portofino & Cinque Terre - kombinera vandring och tåg längs den vackra liguriska kusten

Vandringen Portofino & Cinque Terre ger dig små smakprov av det mesta som Italien har att erbjuda! Vid kusten bjuds slående vyer över medelhavet, vingårdar som klättrar längs sluttningarna, vilda blommor och olivodlingar. Längre inåt finns fridfulla barr- och kastanjeskogar. Portofino är vackert beläget på den sydligaste spetsen av en liten halvö söder om Genua. Ursprungligen var Portofino en liten fiskeby, men idag har fiskebåtarna bytts ut mot lyxyachter i miljonklassen. Vi har valt att kombinera vandring vid Portofino med vandring i området Cinque Terre, en kustremsa med fem små byar i Ligurien. Här är biltrafik i princip är förbjuden, istället är det tåget som gäller.

Mer info

Sträcka 40 - 72 km
Pris från 7.620 :-

Cinque Terre

Cinque Terre är en 15 km lång kustremsa, mellan byarna Levanto och La Spezia, i de östra delarna av Ligurien. Kusten är taggig och brant vilket gör att bebyggelse och odlingar har fått anpassa sig till de utmaningar som terrängen utgör. Byarna med sina många färgglada hus klättrar längs bergssidorna och odlingarna är terrasserade. Mellan byarna går vandringsstigar såväl nära kusten som längre inåt land. Järnvägslinjen mellan Genua och La Spezia byggdes på 1870-talet och på så sätt blev byarna sammanlänkade och mer lättillgängliga. Området finns med på UNESCO’s världsarvslista.

Kombinerar tåg och vandring

Vandringspaketet kombinerar tåg och vandring vilket ger stora möjligheter att anpassa vandringen utifrån dagsform och önskemål. Istället för tåg kan du välja att ta färja mellan vissa av orterna. Du får då möjlighet att se den vackra kustremsan från ett annat perspektiv.

Vandring i Portofino & Cinque Terre

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Portofino & Cinque Terre

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Portofino & Cinque Terre, 14-21 september 2019

Otroligt bra och snabb service av Vandra. Tydlig och informativ information.

Avreseinformationen var mycket bra och hade tydlig information. Pedagogiskt upplagd. Bra och enkel engelska. Tydliga ledbeskrivningar som var till stor hjälp vid vandringen. Kändes hela tiden tryggt och säkert att vandra på egen hand.

Allt var fantastiskt rakt igenom och fungerade bra. Det var variation på hotellen rent standardmässigt men all personal var vänliga och tillmötesgående. Kan rekommendera alla hotellen till vänner och bekanta.

Jag planerar redan nästa vandringsresa och det är självklart att jag kommer att boka den genom er igen.

EvaLena Svensson

Portofino & Cinque Terre, 12 – 19 september, 2017

Sträckan Levanti monterosso var svår att läsa kartan och hitta markeringarna. Vi gick helt enkelt vilse och kom fram vid en restaurang vid bilvägen ner till Monterosso. Vi vet inte var vi gick fel men nästan refan från början kände vi oss osäkra. Skulle vara bra med något slags förtydligande.

Det var väldigt bra frukostar på alla ställena. Det här gör vi gärna om, en lisa för själen. Vi trodde att vi skulle ta någon vandringsfri dag men vi skuttade ut på leden varje dag. Helt fantastiskt!

Margaretha och Åsa

Portofino & Cinque Terre, 21 – 28 september, 2015

Fantastiskt bra resa.Vackra vyer, vänligt folk, bra upplägg på resan. Vandringen var bitvis ganska tuff så det kanske vore bra att informera om det i “vandringsprogrammet”. I övrigt en av de bästa semesterresor vi gjort! Mysiga ställen med fantastiskt bra service, mycket bra frukostar, personligt bemötande.

Karin & Anders Lindholm

Portofino & The Cinque Terre, 24-31/5 2014

Hej Emelie,

nu har vi kommit tillbaka från Cinque Terre där vi vandrade 24-31 maj.

Det blev en fantastisk resa med många upplevelser. Fint vandringsväder, 18-23 grader och regn bara på nätterna. Här kommer våra omdömen:

Positiva saker:
Bra beskrivningar på lederna utom på något ställe där det var svårt att följa. Vi uppskattade särskilt att Vandra beskriver leder där det inte går så mycket folk. Det var bara en sträcka i Cinque Terre, mellan Vernazza och Monterosso som var rena folkvandringen och där vi mötte hundratals personer. Annars har det varit sparsamt med folk.
Alla transporter och tåg har fungerat perfekt. Det var en dags tågstrejk i torsdags (29/5) och vi hade tur att vi inte behövde ta tåget denna dag. Bra att det annars fanns alternativa resvägar nästan
varje dag. Hotellen var genomgående bra, speciellt hotell Marina i Monterosso som låg centralt och hade fina frukostar och andra extra saker.

Några andra saker:
Det står fel adress i beskrivningen till Hotell Villa Belvedere i Bonassola. Det ligger på Via A.Serra 33 och inte nr 15. Det var brant uppför från byn och det gjorde att vi inte hittade till hotellet från början.
Sista dagen tog vi bussen upp till Telegrafo från Riomaggiore och vandrade till Portovenere. Det var en mycket fin vandring! Men det finns ingen anledning att varna för denna led som knappast är brantare än någon av de andra dagarna. Varningen gjorde att två i vårt sällskap tog en annan rutt men det var onödigt med tanke på att det inte var någon speciellt farlig stig.

Vi återkommer gärna en annan gång och vandrar med vandra.se!

Hälsningar Björn & Elisabeth Brickstad