Lago Iseo, norra Italien

Lago Iseo

Vandra vid Lago Iseo och upptäck en undanskymd pärla!

Lago Iseo är en riktig pärla, en oas med naturlig skönhet och rofyllt lugn. Här möter du kristallklart vatten, frodiga bergssidor samt det goda och svalkande Franciacortavinet.

Mer info

Vandra vid Lago Iseo

5 vandringsdagar
Pris från 9.700 :-

Lago Iseo är en liten pärla som  ligger inbäddat i det pittoreska landskapet i norra Italien. Tänk dig kristallklart vatten som stilla kluckar mot stenstränder, böljande kullar med vingårdar och olivlundar. Det är så italienskt och så charmigt.

Ön Monte Isola

Monte Isola är den största bebodda ön i de europeiska sjöarna. Här möts du av färgglada båtar, smala gator och branta trappor, stenbyar, små butiker och den friska doften från Lago Iseo. Stanna gärna på en trevlig resturang för lunch innan du fortsätter upp mot toppen där du kommer att ha en vacker vy över sjön och bergen runt omkring.

Via Valeriana

Längs lago Iseos östra strand går Via Valeriana, en medeltida väg för pilgrimer och köpmän. Den vackra leden tar dig genom lundar och skogar, över ängar, förbi kyrkor och till små byar. Och du har såklart hela tiden den vackra vyn över sjön i blickfånget.

Zones Pyramider

Naturreservatet Erosionspyramiderna bör du inte missa när du är i området runt Lago Iseo. Här i området kan du uppleva enorma landformationer som skapats av ett sällsynt erosionsfenomen. Detta geologiska fenomen har möjliggjort bildandet av jordspiror som finns på ytterst få platser i världen.

Vin från Franciacorta

Det finns många mousserande viner i Italien och många känner till Prosecco och det söta Moscato d’Asti. Färre är det som hört talas om Franciacorta från Lombardiet. Av många ansedda som det bästa ”bubblet” från italien. Druvorna hämtas från området mellan Bergamo och Brescia, just söder om Lago Iseo. Franciacortaviner har DOCG-status (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), vilket innebär att ursprung och kvalitet är kontrollerat. DOCG-distrikt är därför att betrakta som Italiens främsta vindistrikt.

Recensioner

Lago Iseo

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!