Kustvandring i Apulien

Njut av det bästa av Apulien

Kustvandring i Apulien innefattar allt det härliga som Apulien, eller Puglia som lokalborna säger, har att erbjuda. Magiska vyer, fantastiska bad, okända byar som väntar på att upptäckas och oförstörd natur. Du börjar med att upptäcka de vackra omgivningarna med apelsin- och olivträd runt Otranto. Du fortsätter längs havet mot fyren Punta Palascia vid den lilla viken Porto Badisco, Italiens västra utpost. De närmaste dagarna av din kustvandring i Apulien tar dig förbi små fiskebyar, kuststäder och byar med antika lämningar. Vandringen slutar i Lecce med dess palats i barockstil och romerska influenser.

Mer info

Sträcka 71 km
Pris från 7.775 :-

Variationsrik vandring

Vandringen är varierad liksom det omgivande landskapet. Du vandrar längs stigar som fåraherdar har trampat upp längs den klippiga kusten likväl som genom det savannliknande torra inlandslandskapet, längs smala vägar kantade av stenmurar och genom frodiga skogar.

En fest för sinnena

En kustvandring i Apulien är även en njutning för sinnena. Naturen är högst närvarande. Du vandrar ackompanjerad av prasslet från de grågröna olivtröden, syrsornas ”sång”, doften av vild fänkål med sina lakritstoner och glittret från det azurblå havet. En fest för sinnena helt enkelt.

Referenser

Kustvandring i Apulien

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!