Cammino di Francesco

Vandra i Fransiskus fotspår genom Italiens gröna hjärta

En vandring längs Cammino di Francesco tar dig genom Italiens gröna hjärta.

Mer info

Chiusi della Verna – Assisi

8 vandringsdagar
Pris från 13.995 :-

Assisi – Spoleto

5 vandringsdagar
Pris från 8.570 :-

Spoleto – Rieti

5 vandringsdagar
Pris från 8.945 :-

Rieti – Rom

6 vandringsdagar
Pris från 11.475 :-

Cammino di Francesco

Leden är uppkallad efter Franciskus av Assisi, en mystisk person som fascinerar oss än idag. Hans karma och filosofi är idag känd världen över. Nu kan du gå i Franciskus fotspår längs Cammino di Francesco. Vi erbjuder vandringspaket från Chiusi della Verna till Rom.

Toscana och Umbrien

Upptäck Toscanas och Umbriens typiska landskap med skuggiga skogar, fruktodlingar, olivlundar och fält av vete och korn. Du kommer att besöka italienska städer och byar med stor historia och kultur och du får många tillfällen att smaka på olika traditionella recept från det lokala köket.

Fyra utvalda delsträckor

Vi har valt ut fyra delsträckor som vi tycker ger dig det bästa och mesta av leden. Vill du vandra en annan delsträcka – hör av dig så hjälper vi dig.

Fransiskus av Assisi

Vem var Fransiskus av Assisi? Fransiskus var en enkel man från området Umbrien som älskade sitt land och sin nästa. Han vandrade över åsar och genom dalar i centrala Apenninerna och sökte efter Guds tecken i naturen. Längs vägen pratade med människor om fred, ödmjukhet och broderskap. Fransiskus gärningar gjorde honom till Italiens skyddshelgon.

Från Florens till Rom

Hela Cammino di Francesco går från Florens till Rom och sträcker sig över 550 km. Längs leden finns många kulturellt och historiskt intressanta platser. I Florens finns bl.a. Michelangelo’s David och de stora klockorna i Giottos torn. Längs vägen passerar leden otaliga medeltida kyrkor och och monument, romerska amfiteatrar och freskomålningar. Våra vandringspaket startar i Chiusi della Verna, du kan således inte starta vandringen i Florens i vår med vår hjälp.

Vandring längs Cammino di Francesco

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning i din egen takt.

Recensioner

Cammino di Francesco, Chiusi della Verna – Assisi

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Spoleto - Rieti, maj 2023

I stort sett en fin vandring. Fantastiska vyer och fågelsång som var häpnadsväckande vacker.

Bron vi skulle ta oss över i Spoleto, är för tillfället avstängd, få den är under reparation. Hur länge den ska vara avstängd, fick vi ingen information om. Vi tog en annan väg där vi sedan hoppade in på den riktiga leden. (Vandras kommentar: Hej, vi kollar upp detta och lovar att uppdatera våra texter. Allt gott. Sussi). Ni kan informera vandrare om att det inte finns någon servering/fik längs leden. Under vår vandring var det endast en pub/fik som hade öppet och det under vår näst sista vandringsdag.

I stort sett bra, men frukostarna kunde vara ”kraftigare”. Förstår att det är frukost på Italienska, så när vi kunde och hade tillgång till mataffär, köpte vi yoghurt å bröd som extra tillbehör. Tyvärr var det svårt att hitta såna efter just denna led. Lite kallt på rummen. Trevligt bemötande även om det var språkförbistringar. Få kunde eller förstod engelska. Kroppsspråket fick användas 😊 Ni har varit mkt tillmötesgående å hjälpsamma vid frågor.

Rekommenderar denna tur. Marmorefallen var en fin upplevelse det med. Gratis inträde för pilgrimer mot uppvisande av Pilgrimspass.

Cammino di Francesco, Assisi - Spoleto, 12 - 25 september

Jag hade en mycket bra kontakt med Vandring inför min resa. Mycket bra dialog och tips kring alla frågor runt både vandringen, resor/transfer och sidoaktiviteter (Rom-vistelse).

Mycket bra med Gaia-kartorna i telefonen som komplement till pappers-varianterna då viss osäkerhet om vägval dök upp vid några tillfällen.

Vandringsresan var mycket bra, men lite småjobbig pga av höjdskillnader och värme (trots tidig höst). Men det visste vi om, det framgick redan vid planeringen.
Faciliteterna längs vandringen var mycket bra. Speciellt agriturismo-boendena stack ut i positiv bemärkelse. Skönt med ett pool-dopp efter vandringen, bra mat och dryck, skön miljö.

/Jan-Erik Walltin

Cammino di Franceso, Assisi - Spoleto maj 2022

Tack för att ni finns!

Jag/vi har tidigare vandrat i England, Wales, Spanien och på Österlen med Vandra och alltid varit mycket nöjda. Alltid toppservice!

Nu vandrade vi Assisi till Spoleto. Härlig tur, men krävande. Se till att träna innan avresa! GPS-filerna var nödvändiga och tillhandahölls direkt på förfrågan. Boendena på hela vandringsturen var absolut fantastiska! Härligt efter mycket slit upp och ned i 25-30 graders värme. Transporterna av bagaget fungerade perfekt.

Hälsningar. Ann Rylander Sonesson