Cammino di Francesco

Vandra i Fransiskus fotspår genom Italiens gröna hjärta

En vandring längs Cammino di Francesco tar dig genom Italiens gröna hjärta. Leden är uppkallad efter Franciskus av Assisi, en mystisk person som fascinerar oss än idag. Hans karma och filosofi är idag känd världen över. Nu kan du gå i Franciskus fotspår längs Cammino di Francesco. Vi erbjuder vandringspaket från Chiusi della Verna till Rom. Upptäck Toscanas och Umbriens typiska landskap med skuggiga skogar, fruktodlingar, olivlundar och fält av vete och korn. Du kommer att besöka italienska städer och byar med stor historia och kultur och du får många tillfällen att smaka på olika traditionella recept från det lokala köket.

Mer info

Sträcka 138 km
Pris från 11.830 :-

Sträcka 69 km
Pris från 7.210 :-

Sträcka 64 km
Pris från 7.350 :-

Sträcka 74 km
Pris från 7.780 :-

Sträcka 95 km
Pris från 9.995 :-

Fransiskus av Assisi

Vem var Fransiskus av Assisi? Fransiskus var en enkel man från området Umbrien som älskade sitt land och sin nästa. Han vandrade över åsar och genom dalar i centrala Apenninerna och sökte efter Guds tecken i naturen. Längs vägen pratade med människor om fred, ödmjukhet och broderskap. Fransiskus gärningar gjorde honom till Italiens skyddshelgon.

Från Florens till Rom

Hela Cammino di Francesco går från Florens till Rom och sträcker sig över 550 km. Längs leden finns många kulturellt och historiskt intressanta platser. I Florens finns bl.a. Michelangelo’s David och de stora klockorna i Giottos torn. Längs vägen passerar leden otaliga medeltida kyrkor och och monument, romerska amfiteatrar och freskomålningar. Våra vandringspaket startar i Chiusi della Verna, du kan således inte starta vandringen i Florens i vår med vår hjälp.

Vandring längs Cammino di Francesco

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning i din egen takt.

Referenser

Cammino di Francesco, Chiusi della Verna – Assisi

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Cammino di Francesco, Assisi - Spoleto, 12 - 25 september

Jag hade en mycket bra kontakt med Vandring inför min resa. Mycket bra dialog och tips kring alla frågor runt både vandringen, resor/transfer och sidoaktiviteter (Rom-vistelse).

Mycket bra med Gaia-kartorna i telefonen som komplement till pappers-varianterna då viss osäkerhet om vägval dök upp vid några tillfällen.

Vandringsresan var mycket bra, men lite småjobbig pga av höjdskillnader och värme (trots tidig höst). Men det visste vi om, det framgick redan vid planeringen.
Faciliteterna längs vandringen var mycket bra. Speciellt agriturismo-boendena stack ut i positiv bemärkelse. Skönt med ett pool-dopp efter vandringen, bra mat och dryck, skön miljö.

/Jan-Erik Walltin

Cammino di Franceso, Assisi - Spoleto maj 2022

Tack för att ni finns!

Jag/vi har tidigare vandrat i England, Wales, Spanien och på Österlen med Vandra och alltid varit mycket nöjda. Alltid toppservice!

Nu vandrade vi Assisi till Spoleto. Härlig tur, men krävande. Se till att träna innan avresa! GPS-filerna var nödvändiga och tillhandahölls direkt på förfrågan. Boendena på hela vandringsturen var absolut fantastiska! Härligt efter mycket slit upp och ned i 25-30 graders värme. Transporterna av bagaget fungerade perfekt.

Hälsningar. Ann Rylander Sonesson