Barbaresco al Barolo, 7 nätter

En underbar men utmanande vandring mellan hasselnöt och vindruva

Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är en ringled i vindistriktet Langhe. Leden, som går i Piemonte, öppnades hösten 2014. Med start och slut i Alba går leden i en cirkel söderut. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, den passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselnötsodlingar. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. En vandring i Piemonte som du sent skall glömma.

I detta program följer du hela leden medsols. En lite tuffare vandring som passar dig som vill ha en utmaning.

Barbaresco al Barolo, 7 nätter

Se pris och boka
Alba – Alba 6 vandringsdagar Total sträcka 130 km Svårighetsgrad 3,5/5 Avresa dagligen 1 apr - 31 okt Från 8.375 :-
 • Vidsträckta och välkända vingårdar
 • Vidunderliga vyer över berg och dal
 • Alba, Barbaresco, Monforte d´Alba och Barolo
 • Tryffel, hasselnötter och vin
 • Vänlig lokalbefolkning och god lokal mat
 • Bekväma, familjeägda boenden
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Alba
Dag 2: Alba – Treiso, 17 km
Dag 3: Treiso – Cravanzana, 26 km
Dag 4: Cravanzana – Bossolasco, 25 km
Dag 5: Bossolasco – Serralunga d´Alba, 23 km
Dag 6: Serralunga d´Alba – Barolo, 16 km
Dag 7: Barolo – Alba, 23 km
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 130 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Alba

I södra Piemonte, mitt i vindistriktet Langhe, ligger Alba. En stämningsfull och vacker stad med små lokala marknader, restauranger och vinbarer. Strosa gärna längs gatorna och ta en titt på katedralen. Middag äter du på någon av alla de lokala restaurangerna.

Dag 2 – Alba – Tresio

Du lämnar Alba längs en smal gränd och kommer snart ut ur staden. Vinodlingar breder ut sig över de mjukt böljande kullarna och du lämnar Alba bakom dig. Du kommer till floden Tánaro och de första hasselnötsodlingarna. Lagom till lunch anländer du till Barbaresco. Från Barbaresco är vandringen kuperad och utsikten från toppen av kullarna är bedårande. Framåt eftermiddagen når du den lilla byn Treiso. Lugnet råder i byn. Att bara sitta på terrassen vid ditt boende och njuta av utsikten är härligt.

Medel, 17 km, + 691 meter, – 458 meter

Dag 3 – Tresio – Cravanzana

Innan avfärd rekommenderas en tur till den lokala matbutiken i Treiso för inköp av matsäck. Vägen ut från Treiso bjuder på härlig utsikt åt båda hållen. Idag vandrar du återigen genom såväl vinodlingar som hasselnötsodlingar och lövskogar. Du når fram till byn Castino lagom till eftermiddagskaffet. Därefter fortsätter du till Cravanzana som ligger på en kulle med utsikt över skog och betesmarker.

Utmanande, 26 km, + 871 meter, – 717 meter

Dag 4 – Cravanzana – Bossolasco

Du lämnar Cravanzana längs en byväg och vandrar omväxlande mellan lövskog och hasselnötsodlingar. Det är glest mellan gårdarna och fridfullt. Ledens sydligaste punkt är San Benedetto Belbo som du når efter 16 km vandring från Cravanzana. Du klarar under dagen av några strävsamma backar innan du når målet Bossolasco.

Utmanande, 25 km, + 807 meter, – 619 meter

Dag 5 – Bossolasco – Serralunga d´Alba

Leden passerar jordbruk och följer en liten lugn byväg fram till Serravalle delle Langhe. Här passar det utmärkt att ta en kort paus i den gamla delen av byn på caféet vid kyrkan. Utsikten är underbar och vid klart väder ser du bergstoppar som Gran Paradiso 4 061 m.ö.h. Under eftermiddagen vandrar du åter bland vingårdar och hasselnötsodlingar innan du når fram till det mycket fina samhället Serralunga d’Alba. Orten ligger högt omgiven av böljande kullar och vinodlingar.

Utmanande, 23 km, + 656 meter, – 994 meter

Dag 6 – Serralunga d´Alba – Barolo

Vandringen går mot Castiglione Faletto. Antalet vingårdar med omgivande vinodlingar blir fler. Du koomer fram till Monforte d’Alba, en underbar liten stad vars gamla del tronar på en höjd. Vandringen vidare mot Barolo är behaglig. Natten spenderar du i den välkäna och högt aktade vinorten Barolo. Ett besök på vinmuseet rekommenderas.

Medel, 16 km, + 539 meter, – 618 meter

Dag 7 – Barolo – Alba

Du lämnar Barolo och når efter 3 km samhället La Morra. En espresso får du alltid tag på här. Du vandrar genom ett varierat landskap och ju närmare Alba du kommer desto glesare blir det med vinodlingar. Från Roddi fortsätter leden längs en kombinerad cykel- och gångbana. De sista kilometerna in mot Alba har du tyvärr motorvägen vid din sida. Å andra sidan blir det desto trevligare när du passerar Ferrero Rochers chokladfabrik och når centrum av Alba.

Medel, 23 km, + 394 meter, – 524 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost är den här vandringen avslutad.

 

 

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Alba, Treiso, Cravanzana, Bossolasco, Serralunga d´Alba, Barolo och Alba
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Ledbeskrivning med kartor, svensk text, en uppsättning per rum
 • Guidebok, engelsk text, en bok per rum
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Alba
 • Lunch varje dag
 • Middag varje dag
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Lokala skatter

Lokala skatter

Notera att flera regioner och kommuner i Italien har infört lokala skatter som tas ut kontant i samband med utförd tjänst. Skatten kan inte tas ut på annat vis.

Tillval

Extra nätter

Alba från 760:-/person i dubbelrum

Extra nätter på andra orter går att ordna efter dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 235:- per extra uppsättning.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda 2 – 3 stjärniga hotell, ”Bo på lantgård” eller Bead & Breakfast längs Dal Barbaresco al Barolo. Rummen har sängkläder, handduk och badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende, kan vi boka dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig mot en avgift.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,5 / 5
 • Vandringen är medel till utmanande. Tre vandringsdagar är medel och tre är utmanande.
 • Leden varierar från vanliga stigar till mindre vägar.
 • Leden är till större delen väl markerad, med avståndsskyltar, röd-vita ledmarkeringar och ledens symbol.
 • Genom vingårdarna kan det bli halt, gyttjigt och tunggått när det har regnat.
 • Sträckan innehåller flera rejäla uppför- och nerförsbackar
 • Total sträcka att vandra är 130 km fördelade på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Se vårt Tåg- och vandringspaket Barbaresco al Barolo 9 nätter.

Flyg

Närmaste flygplatser till start- och slutmålet Alba är:
• Turin (93 km)
• Milano Linate (164 km)
• Milano Malpensa (178 km)

Lokala transporter

Flyger du till Turin finns möjlighet att resa med tåg till Alba, notera dock att du inte får landa försent. Kontakta oss för information.
Flyger du till Milano Malpensa eller Linate tar du buss eller tåg in till Milano Termini och vidare med tåg till Alba. Antalet avgångar är begränsat så för att hinna kan du inte landa för sent på dagen. Kontakta oss för information.

Väderkalender

Den italienska halvön har ett omväxlande klimat med tre olika geografiska regioner. Kalla alpina vintrar och varma, våta somrar kännetecknar de norra regionerna. I den vidsträckta Podalen kontrasterar torra somrar mot kalla, fuktiga vintrar. Resten av Italien har ett behagligt klimat med långa, heta somrar och milda vintrar. Svalare väder utmed Appeninernas bergsrygg kan föra med sig snöfall under vintermånaderna.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led