Tåg & Vandring, Bästa av Barbaresco al Barolo, 9 nätter

Njut av en behaglig tåg- och vandringsresa bland vinodlingar i Italien

I detta kombinerade tåg- och vandringspaket reser du med tåg från Köpenhamn via Tyskland och Österrike/Schweiz till Alba i Italien. Leden Dal Barbaresco al Barolo (Bar to Bar) är en ringled i vindistriktet Langhe. Leden, som går i Piemonte, öppnades hösten 2014. Med start i Alba går vandringen i en cirkel söderut. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselodlingar. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. En tåg- och vandringsresa i Piemonte som du sent skall glömma.

I detta program följer du delvis leden motsols, men följer även andra vägar och stigar för att få en lättare vandring.

Minimum 2 personer

För att genomföra denna tåg- och vandringsresa måste ni vara minst 2 personer som reser tillsammans. Vill du gärna vandra på egen hand, vänligen kontakta oss så undersöker vi möjlighet och pris.

Tåg & Vandring, Bästa av Barbaresco al Barolo, 9 nätter

Se pris och boka
Köpenhamn – Köpenhamn 6 vandringsdagar Total sträcka 87/89 km Svårighetsgrad 2,7/5 Avresa dagligen 1 apr - 15 nov Från 15.065 :-
 • Tågresan mellan Köpenhamn och Italien
 • Vidsträckta och välkända vingårdar
 • Vidunderliga vyer över berg och dal
 • Alba, Monforte d´Alba och Barolo
 • Tryffel, hasselnötter och vin
 • Vänlig lokalbefolkning och god lokal mat
 • Bekväma, familjeägda boenden
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Tågresa avgår från Köpenhamn
Dag 2: Tågresa och ankomst till Alba
Dag 3: Transfer Alba – Barolo, Vandring Barolo – Novello – Monforte, 8 km
Dag 4: Monforte – Roddino – Cissone, 17/19 km
Dag 5: Cissone – Cravanzana, 20 km
Dag 6: Cravanzana – Benevello, 13 km
Dag 7: Benevello – Neive, 17 km
Dag 8: Neive – Alba, 14 km
Dag 9: Hemresa med tåg
Dag 10: Tågresa och ankomst till Köpenhamn

Total sträcka att vandra: 87/89 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Avresa med tåg från Köpenhamn

Ditt tåg avgår tidig morgon från huvudbangården i Köpenhamn. Du reser via Hamburg till München där du får lite tid över för middag innan du reser vidare med nattåg. På tåget ingår plats i tvåbädds sovkupé och frukost.

Dag 2 – Ankomst till Alba

Du anländer till Milano tidig morgon och reser vidare med tåg till Turin. Här köper du tågbiljett med lokaltåget och reser vidare till Alba dit du anländer lagom till lunch. Ditt rum kanske inte är klar för check in, så du lämnar lämpligen väskan på hotellet och begär dig ut i Alba för lunch innan check in. Alba ligger I södra Piemonte, mitt i vindistriktet Langhe. En stämningsfull och vacker stad med små lokala marknader, restauranger och vinbarer. Anländer du till Alba en vindstilla dag möts du ofta av söt doft från kända Ferrero Rochers chokladfabrik. Här görs bland annat Nutella med råvaran hasselnötter, direkt från de omgivande odlingarna. Efter check-in kanske du har tid över att strosa omkring längs den rogivande gågatan upp till katedralen. Du avslutar dagen med en god middag på någon av de lokala restaurangerna med massor av atmosfär.

Dag 3 – Alba – Barolo- Novello – Monforte de Alba

Efter frukost får du transfer till Barolo, där vinmuseet i det imponerande slottet är väl värt ett besök innan du ger dig av på dagens vandring. Från Barolo följer du sedan den officiella Bar to Bar leden som efter en lätt och kort vandring, via byn Novello, tar dig till Monforte d’Alba. Monforte ligger på en sluttning med smala vindlande gator som kantas av stenhus. Här finns många bra ställen att äta på och chans att smaka några av Italiens bästa viner.

Lätt, 8 km, + 440 meter, – 200 meter

Dag 4 – Monforte d’Alba – Roddino – Cissone

Den första delen av dagens vandring går  genom vingårdar och det böljande landskapet. Leden passerar Serralunga d’Alba som du kan göra en avstickare till och njuta av den fantastiska utsikten över det typiskt böljande landskapet med vinodlingar. Vandringen fortsätter till Roddino där du kan avnjuta en lunch med lokala specialiteter. När det är dags för avfärd från Roddino har du alternativa vägar att välja mellan. Du kan antingen följa den ordinarie Bar to Bar leden som är lite längre och passerar över ett vattendrag som kan bli klurigt att korsa när det är högt vattenflöde. Det lite kortare alternativet följer byvägar till gården i Cissone.

Medel, 17/19 km, + 680 meter, – 565 meter

Dag 5 – Cissone – Cravanzana

Dagens vandring tar dig gradvis ner till floden Belbo, varifrån en brant stigning tar dig till den motsatta åsen där du vid klart väder har en imponerade utsikt över Alperna och Apenninerna. Vidare vandrar du genom skog och byn Serravalle Langhe innan du når Cravanzana.

Medel, 20 km, + 600 meter, – 665 meter

Dag 6 – Cravanzana – Benevello

Idag väntar en relativt lätt vandring. Dagen inleds med vandring nerför till floden Belbo för att därefter fortsätta längs sidan av kullen som leder till Montemarino. Du kan beundra den enastående utsikten över Alperna i nordväst och Apenninerna i sydost. Nattens boende ligger ca 2 km utanför den lilla byn Benevello.

Medel, 13 km, + 550 meter, – 510 meter

Dag 7 – Benevello – Neive

Från den lilla byn Benevello följer du åter Bar to Bar leden som löper längs vackra böljande landsvägar och stigar utan några större stigningar. Utspritt här och var ligger gårdar som producerar vin i världsklass. Skogen ger en färgförändring till de vidsträckta vingårdarna och hela dagen har du Langhe-området vid dina fötter och Alperna i bakgrunden.

Medel, 17 km, + 250 meter, – 550 meter

Dag 8 – Neive – Alba

Sista vandringsdagen går längs lugna byvägar och stigar, utan några större stigningar. Landskapet domineras av välskötta vingårdar och erbjuder öppen utsikt över Langhe-området och Alperna. På vägen passerar du genom byn Barbaresco, känt för sina bra viner. Från Barbaresco fortsätter vandringen ner till floden Tanaro och genom vackra strandskogen. Vid vandringens slut är du åter i Alba.

Lätt, 14 km, + 325 meter, – 225 meter

Dag 9 – Hemresa med tåg

Efter frukost har du möjlighet att utforska mer av Alba och kanske göra det sista inköpet av något gott lokalt vin innan det framåt eftermiddagen är dags för avresa med lokaltåg via Turin till Milano. Från Milano reser du vidare med nattåg mot München.

Dag 10 – Fortsatt hemresa med tåg

Efter byte av tåg i München fortsätter du tågresan norröver. Du byter tåg i Hamburg och kommer fram sen kväll till Köpenhamn.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Tågresa Köpenhamn – Turin tur och retur 2-klass
 • Plats i tväbädds sovkupé tur och retur
 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Alba, Monforte, Cissone, Cravanzana, Benevello, Neive, Alba
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Transfer dag 2, Alba – Barolo
 • Ledbeskrivning med kartor, engelsk text
 • Guidebok, engelsk text, en bok per rum
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Anslutningsresan till och från Köpenhamn
 • Eventuellt boende i Köpenhamn på ut och hemresan, tåget avgår tidigt och åter sent
 • Resan med lokaltåg mellan Turin och Alba tur och retur
 • Lunch varje dag
 • Middag varje dag
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Lokala skatter

Lokala skatter

Notera att flera regioner och kommuner i Italien har infört lokala skatter som tas ut kontant i samband med utförd tjänst. Skatten kan inte tas ut på annat vis.

Tillval

Anslutningsresor till/från Köpenhamn

Önskar du lägga till anslutningsresor till och från Köpenhamn samt boende där, kontakta oss för pris

Extra nätter

Alba från 760:-/person i dubbelrum

Extra nätter på andra orter går att ordna efter dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 235:- per extra uppsättning.

Boende

Tågresan mellan Köpenhamn och Alba v.v. med sovvagn mellan München och Milano tar cirka 30 timmar.

Notera att tågresorna mellan Turin och Alba v.v.inte går att inkludera i din tåg- och vandringsresa, du köper och stämplar biljetter innan avresa.

Boende tågresan

På tågen genom mellan München och Milano sover du i tvåbädds sovkupé.

Boende under vandringen

Du bor i första hand på små privatägda 2 – 3 stjärniga hotell, ”Bo på lantgård” eller Bead & Breakfast längs Dal Barbaresco al Barolo. Rummen har sängkläder, handduk och badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokat boende, kan vi boka dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig mot en avgift.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,7 / 5
 • Vandringen är lätt till medel. Två vandringsdagar är lätta och fyra dagar är medel.
 • Leden går längs vingårdar, ojämna gångvägar och små grusvägar.
 • Genom vingårdarna kan det bli halt, gyttjigt och tunggått när det har regnat.
 • De dagar vandringen följer Bar to Bar leden är leden till större delen väl markerad, med avståndsskyltar, röd-vita ledmarkeringar och ledens symbol.
 • De dagar vandringen går längs alternativa leder finns det inte alltid ledmarkering.
 • Sträckan innehåller flera uppför- och nerförsbackar.
 • Total sträcka att vandra är 85 km fördelade på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

I arrangemanget ingår inga anslutningsresor till/från Köpenhamn, det går dock utmärkt att lägga till resorna. För mera information kontakta oss för pris.

Väderkalender

Den italienska halvön har ett omväxlande klimat med tre olika geografiska regioner. Kalla alpina vintrar och varma, våta somrar kännetecknar de norra regionerna. I den vidsträckta Podalen kontrasterar torra somrar mot kalla, fuktiga vintrar. Resten av Italien har ett behagligt klimat med långa, heta somrar och milda vintrar. Svalare väder utmed Appeninernas bergsrygg kan föra med sig snöfall under vintermånaderna.

Se pris och boka

Översikt led