Barbaresco al Barolo

En oförglömlig vandring mellan vingårdar och hasselodlingar

Är du mat- och vinälskare? Då bör du vandra Barbaresco al Barolo! Vindistriktet Langhe tillhör Piemonte, en av Italiens nordligaste regioner. Leden Dal Barbaresco al Barolo, även kallad Bar to Bar, är en ringled som öppnades hösten 2014. Leden går genom ett storslaget vackert böljande landskap, passerar genom välkända vinodlingar, förbi väl gömd tryffel och genom välskötta hasselodlingar. Du kommer att passera flera välkända vingårdar där den välkända druvan Nebbiolo odlas. Du bor i underbara byar och samhällen med lång historia och mycket atmosfär. Maten du äter och vinet du dricker är unik och fantastisk. Vandra Barbaresco al Barolo och få en upplevelse du sent kommer att glömma!

Mer info

Sträcka 130 km
Pris från 8.145 :-

Sträcka 87/89 km
Pris från 8.535 :-

Vandring längs Barbaresco al Barolo

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Barbaresco al Barolo

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Barbaresco al Barolo, 7 nätter, 6 - 13 juli, 2019

Mestadels mycket trevliga och familjära hotell, några MYCKET sympatiska!! Öppettider på restauranger och affärer (för att köpa mat) var dock extremt begränsat på vissa ställen, vilket faktiskt var ett riktigt problem ibland! Allt går ju att lösa iofs, men med viss möda. En i sällskapet fick ett otäckt skavsår på en tå, som hindrade honom från vandring de tre sista dagarna. Dock gick det alltid bra att åka med bagage-transporten till nästa hotell, vilket var väldigt positivt!!!

Ett par av hotellen skulle jag vilja beskriva som ”pärlor” som man inte skulle ha hittat själv!
Tuff vandring, vilket jag tror att ni förvarnade om, men som man inte riktigt hade väntat sig. Att vandra i > 30 graders värme är gränsfall...

Tuulikki Lindmark

Barbaresco al Barolo, 7 nätter, 11-18/10-2017

Vacker miljö, en fin vandring bland vinodlingar och hasselnötsodlingar. En del dagar var krävande, några medel (mindre krävande) men en utmaning!

Ann-Christine Lundahl

Bästa av Barbaresco al Barolo

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Bästa av Barbaresco al Barolo, 2-9 augusti 2019

Underbara människor jag pratat med. Serviceorienterade, kunniga (ni VET verkligen vad ni pratar om!!), tydliga...

Redan var helt igenom perfekt. Etappernas beskrivning samt ledbeskrivningen fungerade HELT perfekt förutom EN markering som var "svår" att förstå. Dag 4, WP43. När vi skulle passera "Brooke passing" fanns den inte, det var en stor ny rishög som låg ivägen. Men med lite sunt förnuft hittade vi vägen framåt.

Nästan FÖR bra hotell, vi hade förväntat oss lite mer hostel-orienterat eller farm stays. Dock var vi vid några tillfällen konfunderade då vi kunde läsa att vi skulle inhandla lunchmat på övernattningsstället inför dagens vandring. I t ex Cissone finns INGEN affär så då är det svårt att handla :) . Transport av bagage fungerade bra. Enda gången det var en "liten" fnurra med bagagetransporten var när vi ansåg att i er beskrivning var en liten transfer från Cissone - Bossolachetto ingick i priset (eftersom vi tydligt sade till om detta kvällen innan) medan chauffören ville ha betalt. Men det löste sig, vi tror att hon bara "försökte"...

Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om hur bra detta var, det överträffade våra högt ställda förväntningar med hästlängder. Detta är definitivt ett upplägg vi kommer att rekommendera till fler och vi kommer definitivt att göra detta på fler platser. Era beskrivningar av vandringar är näst intill perfekta det är nästan skrattretande enkelt att guida sig fram...… dessutom kul!!

Sedan hade ni rätt om värmen; hade vi inte fått en liten "hint" om att det är varmt och jobbigt hade vi valt den långa versionen. ….och det hade varit för tufft, man hade nog inte njutit på samma sätt!

Maten är ju underbar men det vi saknade ute i de mindre/små landsbyarna är de lite enklare matintagsställena. Nu blev det "fin"-restaurang två gånger om dagen och det behöver inte jag. ...men det kan ju inte ni rå för!!

Per Bengtsson