Amalfikusten & Capri

Vandra och njut av det italienska livet med god mat, sol och hav!

Att vandra längs Amalfikusten & Capri är en sann njutning! Citronträd, mimosa och rosenlundar.

Mer info

Amalfikusten & Capri

6 vandringsdagar
Pris från 9 690 :-

Byar som klättrar längs bergssidorna. Gator som består av trappor och mängder av utsiktsterrasser där du kan se solnedgången. Vackert är bara förnamnet! Och till detta lägger vi Capri – finns det någon mer omskriven ö? Vårt vandringspaket längs Amalfikusten & Capri ger dig möjligheter att njuta av det italienska livet med god mat, sol och hav. På din vandring får du uppleva Neapelbukten och kan skåda vulkanen Vesuvius. En heldag på ön Capri och vandring längs den vackra kusten på ”gudarnas väg” är en del av det du får upptäcka. Lägg därtill de små härliga fiskebyarna, ett dopp i det blå Medelhavet och du har en härlig vandringsupplevelse att se fram emot!

Amalfikusten

Amalfikusten, från Sorrento till Salerno, anses av många vara en av Europas vackraste kuststräckor. Framför allt är det de mer exklusiva badorterna Amalfi och Positano som lockar besökarna. Här trängs husen och ligger nästan som staplade på varandra uppför klippbranterna. Även flera andra små vackra kustbyar finns i området. I de flesta byar finns en piazza där du kan slå dig ner på ett café eller en bar och betrakta folklivet. Sorrentokusten skiljs från Amalfikusten av halvön Punta della Campanella. Här stupar brant ner i det glittrande blå havet.

Pompeji

Är du intresserad av historia är Pompeji ett måste någon gång i livet. Lämningarna efter staden är som en tidkapsel från romartiden. Staden begravdes av aska och lava efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e Kr. Här kan du nu vandra runt på kullerstensgatorna, titta in i dåtidens rikemanshus och se spåren av hur livet tedde sig i staden. Vill du besöka Pompeji rekommenderar vi att du lägger till en dag så att du har gott om tid att utforska området.

Capri

Capri, finns det någon mer omskriven ö? Den kallas ofta romantikens ö och är och har varit ett populärt resmål för kändisar. Här finns många eleganta villor som ligger högt upp på klipporna. Ett av husen byggdes av svensken Axel Munthe. Munthes Villa San Michele är numera ett populärt turistmål, omgiven av en förtrollande trädgård med underbar utsikt över Neapelbukten.

Recensioner

Amalfikusten & Capri

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Amalfikusten, 1 - 8 mars 2024

Mycket bra information och kontakt med Vandra. Resedokumenten också mycket bra.

Otroligt vackert! I Marina del Cantone finns det en trevlig fortsatt vandringsled som kan rekommenderas för typ kvällspromenad, riktning Baia di Recommone nr 300 på rödvit skylt. lite trixigt att hitta var den börjar men sen var den jättefin, bra om man kommer fram lite tidigt och vill ha lite mer att gå. Rent allmänt var vi kanske där lite väl tidigt på säsongen, det var lite kallt och ruggigt flera av dagarna, men det var ju vårt eget val. Lite tajt med flera lokalbussar så tidigt på säsongen.

Vi hade ett uppgraderat boende i Sorrento (pga platsbrist, efter kommunikation med er) men jag är lite osäker på varför just det hotellet var dyrare, det var ett typiskt ganska spartanskt pensionat i samma stil som de andra (spartanska pensionat med skojiga ägare är ju i och för sig en del av grejen).

/Sara Bromander

Amalfikusten, november 2023

Information, färdhandlingar och kontakten med Vandra fungerade mycket bra.

Vandringen var bra. Och boende och transporter fungerade mycket bra.

/Lennart Nordahl

Amalfikusten, oktober 2023

Hade gärna fått lite mer ”kring-information”. Ett exempel. Vår dag på Capri. Kaos att komma med båtarna, långa köer på Capri för att byta bussar etc. Hade varit bra om det stått något om detta, typ: ”tänk på att…”

Appen var toppen! Vi använde aldrig Info i pappersform, annat än beskrivningarna om dagens vandring.

Fantastiska leder! MEN vi tyckte inte att svårighetsnivåerna stämde med den faktiska vandringen. Främst Capri, där det var mycket brant nedstigning på små ibland osynliga stigar.

Amalfikusten, maj 2023

Vi har tidigare rest med Vandra och är klart nöjda.

De förbokade hotellen var charmiga och låg centralt. Mycket bra! Endast en dag av fem var vägbeskrivningen undermålig, vi hittade inte rätt helt enkelt. Övriga dagar var bra och vi hittade rätt.

Amalfi 3 - 10 september 2022

Mycket bra app, och väldigt mycket bra information både om lederna, boende och landet i stort.

Väldigt omväxlande vandring, men om jag förstått det rätt så graderades denna vandringen till 2,5 av 5, och jag upplevde att den var svårare än så.

Enda dåliga var att vi efter en vandring var tvungna att vänta nästan två timmar innan vi kunde komma på en buss (eftersom de som kom tidigare var fulla och därmed inte tog in fler i bussen)

Nina Ekstrand

Amalfi, 3 - 10 september 2022

Kartorna i appen var bra och dessa följde vi i första hand. Vi hade även dokumentationen med beskrivningarna med oss, men de var ibland lite svåra att följa då det var mycket "onödig" information, då vi bara skulle fortsätta rakt fram. Man tappade lätt bort sig då och fick "plocka upp tråden" vid en tydlig sväng, skylt eller liknande. Vi upplever att vissa av vandringarna inte stämde med antalet kilometer som stod i dokumentationen. Vi hade alla på oss våra träningsklockor, som visade samma, men skiljde sig från dokumentationen. Den vandring som avsåg 8 km hade två varianter och det stod samma info på båda så vi blev osäkra på om det var 8 + 8 km eller bara 8 km, oavsett val av rutt. Kan behöva ses över. Sista dagen stod det 14,3 km på något ställe, 12,8 km på ett annat och i dokumentationen med riktmärken 10,1 km. Våra klockor hamnade runt 12 km.

Två av vandringarna var betydligt mer fysiskt krävande än vad vi räknat med, men det gick bra då vi alla har bra kondition, är friska och starka. Det var många otroliga upplevelser, blandat med viss rädsla på några riktigt höga partier och vid branta klippor.

Transfern/ bagagetransporten fungerade toppen! Hotellen var små, rena och trevliga. Frukosten godkänd. Hotellen hjälpte villigt till med glutenfritt bröd.

Vi kommer definitivt att anlita Vandra.se fler gånger.

Angelica Fält Holgersson

Amalfi, juli 2022

Frukostarna var över förväntan!

Det var mkt information och vi kom snabbt fram till att läsa vandringbeskrivningarna efter hand som vi reste. Vi skummade igenom så vi hade lite koll inför dagens vandring. All information var tydlig!

Dag 2 vandring från Termini till Marina del Contone var det ett mkt jobbigt parti uppför ca 1 km. Vi hade ännu inte riktigt förstått hur vi kunde läsa beskrivningarna så vi var oförberedda på hur jobbigt det var. Vi är också ovana vid att följa GPX/GPS men efter ett par dagar hade vi fått koll på det och då flöt det på smidigt. Även nerför var jobbigt på den sträckan och igenvuxet.

Taxi var punktliga. Transport med lokalbuss från Colli du san Pietro var problematiskt när flera buss var fulla och vi fick vänta drygt 1 timme och hade tur som till slut fick plats.

Tips till andra resenärer är att använd FlixBus som transport. Funkade perfekt från Rom till Sorrento och även från Napoli direkt till flygplatsen i Rom. Enkelt att boka hemifrån och billigt.

Vi kommer definitivt att åka på fler av era vandringsresa. Vi var så nöjda hälsar Maria.

Amalfikusten och Capri mars 2022

Alltid bra och personlig service på Vandra.

Ledbeskrivningarna behöver ses över för de är ofta svåra att förstå. Särskilt på sträckan Sankta Agata - Colli San Pietri (vi på Vandra lovar att se över detta så att beskrivningarna blir tydligare och lättare att förstå).

Hela Sorrentohalvön är fantastiskt vacker. Perfekt att åka i mars, strålande solsken och 10-15 gr. varmt. Vårblommor överallt och fruktträd med mogna citroner och apelsiner. Måttligt med turister t.o.m på Capri. Jag kombinerade vandringen med några dagars sightseeing, bl.a Vesuvius och Pompeji. Det blev en trevlig blandning. Bussresan mellan Amalfi och Sorrento tillhör nog en av världens vackraste. Eftersom halvön mest består av lodräta bergväggar med insprängd bebyggelse så ska man inte förvänta sig mycket "natur" utan mest småvägar mellan husen och trappor upp och ner. Men lika vackert överallt.

Små trevliga hotell med vänlig personal. Hyfsade frukostar, men frukost är ju tyvärr ingen italiensk specialitet. De praktiska fungerade utmärkt.

Bästa hälsningar. Barbara Stigsson

Amalfikusten och Capri, 5 nätter, 30 september - 5 oktober 2021

Vandringsbeskrivningarna för Vandringen från Sant'Agata dei due Golfi till Colli San Pietro var inte uppdaterad. Bl a saknades ett hotell som man hänvisar till, de röd-vita ledmarkeringarna finns inte, och en gatubelysning som man anger som riktmärke finns inte.

Trevliga och bra placerade hotell men riktigt dåliga frukostar. Framför allt på hotellet i Sorrento. Där serverades endast skorpor, kakor och muffins (italiensk frukost), på de två andra hotellen kunde man i alla fall få smörgås och frukt.

För resan mellan Amalfi och Positano/Capri/ Sorrento skulle vi varenda gång rekommendera att ta färja. Enklare och trevligare än att åka buss eller tåg.
Ta helt bort kommentarer i beskrivningarna om att man kan "prova". att köpa bussbiljett på bussen - det går INTE. Vi hade köpt innan så vi hade inget problem men vi såg de som blev avvisade.
För populära vandringar som t ex Sentieri degli Dei - lägg till kommentar om att man behöver vara i god tid vid bussen till Bomerano då det är många som gör vandringen.
Busstidtabellerna ändras den 1 okt - vi googlade och hade aktuella tider men det kan vara bra att kolla när tidtabellerna ändras vår/höst.

Anna-Clara och Magnus