Amalfikusten & Capri

Vandra och njut av det italienska livet med god mat, sol och hav!

Att vandra längs Amalfikusten & Capri är en sann njutning! Citronträd, mimosa och rosenlundar. Byar som klättrar längs bergssidorna. Gator som består av trappor och mängder av utsiktsterrasser där du kan se solnedgången. Vackert är bara förnamnet! Och till detta lägger vi Capri – finns det någon mer omskriven ö? Vårt vandringspaket längs Amalfikusten & Capri ger dig möjligheter att njuta av det italienska livet med god mat, sol och hav. På din vandring får du uppleva Neapelbukten och kan skåda vulkanen Vesuvius. En heldag på ön Capri och vandring längs den vackra kusten på ”gudarnas väg” är en del av det du får upptäcka. Lägg därtill de små härliga fiskebyarna, ett dopp i det blå Medelhavet och du har en härlig vandringsupplevelse att se fram emot!

Mer info

Sträcka 53 - 79 km
Pris från 7.380 :-

Amalfikusten

Amalfikusten, från Sorrento till Salerno, anses av många vara en av Europas vackraste kuststräckor. Framför allt är det de mer exklusiva badorterna Amalfi och Positano som lockar besökarna. Här trängs husen och ligger nästan som staplade på varandra uppför klippbranterna. Även flera andra små vackra kustbyar finns i området. I de flesta byar finns en piazza där du kan slå dig ner på ett café eller en bar och betrakta folklivet. Sorrentokusten skiljs från Amalfikusten av halvön Punta della Campanella. Här stupar brant ner i det glittrande blå havet.

Pompeji

Är du intresserad av historia är Pompeji ett måste någon gång i livet. Lämningarna efter staden är som en tidkapsel från romartiden. Staden begravdes av aska och lava efter vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e Kr. Här kan du nu vandra runt på kullerstensgatorna, titta in i dåtidens rikemanshus och se spåren av hur livet tedde sig i staden. Vill du besöka Pompeji rekommenderar vi att du lägger till en dag så att du har gott om tid att utforska området.

Capri

Capri, finns det någon mer omskriven ö? Den kallas ofta romantikens ö och är och har varit ett populärt resmål för kändisar. Här finns många eleganta villor som ligger högt upp på klipporna. Ett av husen byggdes av svensken Axel Munthe. Munthes Villa San Michele är numera ett populärt turistmål, omgiven av en förtrollande trädgård med underbar utsikt över Neapelbukten.

Referenser

Amalfikusten & Capri

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Amalfikusten och Capri mars 2022

Alltid bra och personlig service på Vandra.

Ledbeskrivningarna behöver ses över för de är ofta svåra att förstå. Särskilt på sträckan Sankta Agata - Colli San Pietri (vi på Vandra lovar att se över detta så att beskrivningarna blir tydligare och lättare att förstå).

Hela Sorrentohalvön är fantastiskt vacker. Perfekt att åka i mars, strålande solsken och 10-15 gr. varmt. Vårblommor överallt och fruktträd med mogna citroner och apelsiner. Måttligt med turister t.o.m på Capri. Jag kombinerade vandringen med några dagars sightseeing, bl.a Vesuvius och Pompeji. Det blev en trevlig blandning. Bussresan mellan Amalfi och Sorrento tillhör nog en av världens vackraste. Eftersom halvön mest består av lodräta bergväggar med insprängd bebyggelse så ska man inte förvänta sig mycket "natur" utan mest småvägar mellan husen och trappor upp och ner. Men lika vackert överallt.

Små trevliga hotell med vänlig personal. Hyfsade frukostar, men frukost är ju tyvärr ingen italiensk specialitet. De praktiska fungerade utmärkt.

Bästa hälsningar. Barbara Stigsson

Amalfikusten och Capri, 5 nätter, 30 september - 5 oktober 2021

Vandringsbeskrivningarna för Vandringen från Sant'Agata dei due Golfi till Colli San Pietro var inte uppdaterad. Bl a saknades ett hotell som man hänvisar till, de röd-vita ledmarkeringarna finns inte, och en gatubelysning som man anger som riktmärke finns inte.

Trevliga och bra placerade hotell men riktigt dåliga frukostar. Framför allt på hotellet i Sorrento. Där serverades endast skorpor, kakor och muffins (italiensk frukost), på de två andra hotellen kunde man i alla fall få smörgås och frukt.

För resan mellan Amalfi och Positano/Capri/ Sorrento skulle vi varenda gång rekommendera att ta färja. Enklare och trevligare än att åka buss eller tåg.
Ta helt bort kommentarer i beskrivningarna om att man kan "prova". att köpa bussbiljett på bussen - det går INTE. Vi hade köpt innan så vi hade inget problem men vi såg de som blev avvisade.
För populära vandringar som t ex Sentieri degli Dei - lägg till kommentar om att man behöver vara i god tid vid bussen till Bomerano då det är många som gör vandringen.
Busstidtabellerna ändras den 1 okt - vi googlade och hade aktuella tider men det kan vara bra att kolla när tidtabellerna ändras vår/höst.

Anna-Clara och Magnus

Amalfikusten, 4 nätter, 30 juni – 4 juli 2016

Hej!

Vi skulle bara vilja tacka för en fantastisk bra vandringsresa som ni skickade iväg oss på.

Vandringarna var otroligt fina och innehöll det mesta. För att vara första gången för oss så är vi mycket nöjda, allt har klaffat med taxi/kartor m,m.

Ska man påpeka något så är det vårat rum på boendet i Sorrento. Frukostarna var väl kanske inte de bästa att ladda en vandrings dag med.

Vi har verkligen rekommenderat er vidare och det är inte sista gången vi åker på vandringsresor, det gav mer smak.

Med vänlig hälsning Åsa & Per Bengtsson (Halmstad)