Italien

Bär alla vägar till Rom? Åk på vandringsresa till i Italien så får du veta!

Vandringstraditionen går långt tillbaka i Italien. Att ”alla vägar bär till Rom” är delvis sant. Upptäck alla de varierade Italienska vandringsalternativen.

Pilgrimsleder

Många pilgrimer färdades utmed Via Francigena, leden som gick rakt igenom Europa. Med start  Canterbury i England till Rom i Italien.

Våra vandringsarrangemang i Italien ger dig möjlighet att vandra hela eller delar av Via Francigena. Den välkände San Francescos väg mellan Chiusi della Verna och Assisi är även en pilgrimsled som det är möjligt att vandra valda delar av.

Medelhavsvandring

Föredrar du att vandra längs havet rekommenderar vi Portofino & Cinque Terre eller Amalfikusten & Capri där du garanterat njuter kan njuta av storslagna vyer och en kombination av hav, berg och skog. Överallt i Italien är den goda maten och drycken närvarande, men i Piemonte är detta extra tydligt.

Vin och vandring

Till dig som är mat- och vinälskare föreslår vi ringleden Dal Barbaresco al Barolo. Eller en vandring längs Alpe-Adria Trail till Adriatiska havet. Alpe-Adria Trail startar i Cividale del Friuli, ett av UNESCO:s världsarv.

Bologna till Florens

Vill du istället vandra från italiens mathuvudstad Bologna, över bergskedjan Apenninerna fram till Florens, så skall du välja Via degli Dei. Denna gudomliga vandringsled, som bjuder på historiska landsmärken, mäktiga vyer och svårslagen natur.

Amalfikusten & Capri

Att vandra längs Amalfikusten & Capri är en sann njutning! Citronträd, mimosa och rosenlundar.

Barbaresco al Barolo

Är du mat- och vinälskare? Då bör du vandra leden Barbaresco al Barolo. Pronto!

Cammino di Francesco

En vandring längs Cammino di Francesco tar dig genom Italiens gröna hjärta.

Kustvandring i Apulien

Kustvandringen i Apulien är så härlig. Magiska vyer, fantastiska bad, okända byar som väntar på att upptäckas och oförstörd natur.

Lago Iseo, norra Italien

Lago Iseo

Lago Iseo är en riktig pärla, en oas med naturlig skönhet och rofyllt lugn. Här möter du kristallklart vatten, frodiga bergssidor samt det goda och svalkande Franciacortavinet.

Portofino & Cinque Terre

Vandringen Portofino & Cinque Terre låter dig provsmaka vad hela Italien har att erbjuda.

Sydtyrolen till Gardasjön

Vandra från de imponerande bergen i Sydtyrolen till den mörkblå Gardasjön. Dolomiternas karga toppar och idylliska bergsbyar i norr och olivträdgårdar, cypresser och medelhavskänsla i söder.

Via degli Dei

Vandra längs Via degli Dei, gudarnas väg, och njut av stunden.

Via Francigena

Via Francigena är den klassiska pilgrimsleden från Canterbury i England till Rom i Italien. Välj vilken del du vill vandra.

Översikt leder

Italien - Via Francigena

Härligt och vackert. Fina boenden och god mat. Perfekt