Tinahely – Marlay Park, 7 nätter

Från den vilda naturen till ljuvliga trädgårdar längs Wicklow Way

Detta vandringspaket längs Wicklow Way ger dig möjlighet att vandra ca 115 km, inklusive avstickare från leden till övernattningarna, av den totalt cirka 132 km långa leden. Du startar i Tinahely, där den vildare delen av leden börjar. Härifrån vandrar du till lummiga skogar med djupa dalar vid Glenmalure och Glendalough och vidare till ljuvliga trädgårdar vid Enniskerry. Din vandringsupplevelse avslutas i Marlay Park i södra delen av Dublin. Den officiella starten av Wicklow Way är i Dublin, med vandring söder ut, men vi har valt att vända på turen. Detta för att du ska ha vinden i ryggen, det blåser oftast från sydväst, och ha möjlighet att avsluta i Dublin.

Tinahely – Marlay Park, 7 nätter

Se pris och boka
Tinahely – Marlay Park, Dublin 6 vandringsdagar Total sträcka 111 km Svårighetsgrad 3,2/5 Avresa dagligen 1 jan- 12 dec Från 8.025 :-
 • Irlands äldsta markerade vandringsled
 • Det lilla samhället Tinahely
 • Glendalough
 • Powerscourt - Irlands högsta vattenfall
 • Det charmiga samhället Enniskerry
 • Dublin
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Irland och resan till Tinahely
Dag 2: Vandring Tinahely – Kyle, 12 km.
Dag 3: Vandring Kyle – Glenmalure/Drumgoff, 24 km
Dag 4: Vandring Glenmalure/Drumgoff – Glendalough/Largh, 16 km
Dag 5: Vandring Glendalough/Largh – Roundwood, 15 km
Dag 6: Vandring Roundwood – Enniskerry, 24 km
Dag 7: Vandring Enniskerry – Marlay Park och Dublin, 20 – 25 km
Dag 8: Hemresa

Total sträcka att vandra: 111 – 116 km
Notera att sträckorna att vandra varierar beroende på var du bor utmed leden.

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Irland och resa till Tinahely eller Arklow

Efter ankomst till Dublin tar du dig vidare med tåg söderut till Rathdrum. Antingen bor du första natten i  Rathdrum eller så möter vår representant dig vid stationen för vidare transfer till Tinahely för övernattning. Landar du sent på Dublins flygplats finns även möjligheten att du tar en buss till Arklow för att bli mött där och körd till Tinahely.

Dag 2 – Tinahely – Kyle

Har du bott i Rathdrum första natten hämtar vår kollega dig efter frukost för transfer till Tinahely där du startar vandringen. Under vandringen vidare till Kyle lämnar du jordbruksbygden bakom dig. Du följer en fridfull skogsväg och det blir glesare mellan gårdarna. Bergen blir högre och leden är lättvandrad. Vid ankomst till ditt B & B i Kyle kanske du har energi kvar och då finns möjlighet att ta en extra tur i omgivningen, kanske en tur upp på Ballycumber med strålande utsikt och mängder av får.

Lätt, 12 km, + 260 meter, – 302 meter

Dag 3 – Kyle – Glenmalure/Drumgoff

Etappen är längre men underbart vacker då du vandrar från öppna marker till skogar där leden slingrar sig fram till två ståtliga dalar; Owdalen och Glenmaluredalen. Owdalen ligger vid foten av Wicklows högsta berg, Lugnaquillia 925 möh. Glenmaluredalen är Irlands längsta U-dal, 16 km lång, och en gång i tiden bildad av en glaciär. Efter den här dagens vandring blir Drumgoff ett perfekt ställe för övernattning.

Utmanande, 24 km, + 839 meter, – 892 meter

Dag 4 – Glenmalure/Drumgoff – Glendalough/Largh

Du vandrar uppför Glenmaluredalen och passerar Glenmalures vattenfall, som är en storslagen upplevelse. Leden följer längs sidan av berget Mullacor och vidare in till dalen Glendalough “Gleann Dá Locha” (dalen med två sjöar). Glendalough är känt för sin klosteranläggning från 800-talet som vilar i en dimhöljd dal. Här finns vackra skogstigar och två glittrande sjöar, Upper lake och Lower Lake. Natten spenderar du i Largh, strax efter Glendalough.

Medel, 16 km, + 545 meter, – 471 meter

Dag 5 – Glendalough/Largh – Roundwood

Idag blir det en kortare tur i storlagen natur upp för Glendaloughdalens norra kant som avslutas i Irlands högst belägna samhälle Roundwood, 260 möh. Har du energi över har du möjlighet att fortsätta din vandring upp på berget Scarr med sin mäktiga utsikt eller ta en tur på lägre höjd runt Roundwood Reservoar, vilken förser en del av Dublin med vatten.

Medel, 15 km, + 341 meter, – 474 meter

Dag 6 – Roundwood – Enniskerry

Du passerar sjöarna Dan och Tay som ligger i området där filmer som Brave Heart, King Arthur och Dancing at Lughnasa har spelats in. I området finns även familjen Guinness ursprungliga residens, som du ser från toppen av dalen. Du passerar över berget Djouce och längs Powerscourt med sitt vattenfall, Irlands högsta. Din näst sista natt bor du i Wicklows charmigaste samhälle, Enniskerry.

Utmanande, 24 km, + 747 meter, – 717 meter

Dag 7 – Enniskerry – Marlay Park

Den sista delen av leden tar dig förbi Prince Williams Seat. Här kan du njuta av den underbara utsikten över större delen av Dublin, Irländska sjön och bakåt mot Wicklowbergen. Vandringen avslutas med en behaglig parkpromenad genom Marlay Park. När du kliver ut ur parken har du plötsligt stadens livligt trafikerade gator framför dina fötter. Härifrån tar du lokalbuss till ditt boende i centrala Dublin.

Medel, 20-25 km, + 642 meter, – 480 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost är det kanske dags för hemresa och du tar någon av bussarna ut till Dublins flygplats. Eller så tar du chansen att stanna några extra dagar i den blomstrande staden. Dublin bjuder dig på en perfekt blandning av den omskrivna irländska charmen och det moderna Europa.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Tinahely, Kyle, Glenmalure/Drumgoff, Glendalough/Largh, Roundwood, Enniskerry och Dublin
 • Beskrivning över vandringen med karta och förteckning över boende, en uppsättning per rum, engelsk text
 • Resplan med information om anslutningsresor
 • Bagage transport mellan övernattningarna
 • Transfer mellan stationen i Rathdrum/Arklow och Tinahely
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Anslutningsresa mellan Skandinavien och Dublin
 • Resan Dublin – Rathdrum, samt Marlay Park – Dublin
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Extra nätter i Glendalough
Från 820: -/person och natt i dubbelrum
Från 1 160: -/person och natt i enkelrum

Extra nätter i Dublin
Från 1 365:-/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 2 050:-/person och natt i enkelrum

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en guidebok per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin guidebok, kan ni välja att lägga ytterligare guideböcker.
Kostnaden är 170:- per extra guidebok.

Boende

De flesta Bed & Breakfast längs Wicklow Way ligger vid sidan av leden och antalet bäddar är begränsat. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade Bed & Breakfast, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Vid fler än 6 personer är möjligheten att bo på samma Bed & Breakfast begränsad.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,2 / 5
 • Vandringen är lätt till utmanande. En dag är lätt, tre dagar är medel och två dagar är utmanande.
 • Leden ni följer är till större delen väl markerad och väl underhållen.
 • Vandringen går längs stigar och mindre vägar. Några korta sträckor går längs lite mer trafikerade vägar.
 • Total sträcka att vandra är 111 – 116 km fördelade på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplats till startplatsen Tinahely är:

 • Dublins flygplats (109 km)

Närmaste flygplats till slutdestinationen Marlay Park är:

 • Dublins flygplats (11 km)

Buss -/ tåganslutning

Startplatsen Tinahely når du med tåg till Rathdrum eller om du landar sent med buss till Arklow och sista biten med transfer ordnad av oss.

Från slutdestinationen Dublin tar du dig bäst med buss till flygplatsen, det är även möjligt att resa med taxi.

Väderkalender

Irland kallas ofta för den gröna ön, och det stämmer verkligen. Gröna dalar, höga berg, grönbruna hedar och torvmossar, och mörka spegelblanka sjöar hittar man överallt. Det regnar en hel del på ön, så regnkläder rekommenderas vilken årstid man än besöker landet på. Bästa tiden att besöka Irland är under sommarmånaderna, juni-september. Temperaturen i landet är ungefär som i Sverige. Vintrarna är milda och de högsta sommartemperaturerna finns i sydöstra delen av landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led