Tralee – Camp, 9 nätter

Runda den dramatiska och vackra Dingle halvön i behaglig takt

Detta förlängda vandringspaket på Dinglehalvön ger dig möjlighet att upptäcka området i lugn takt. Du får också möjlighet att upptäcka Tralee, grevskapet Kerrys huvudstad. Tralee har en lång historia, den grundades redan på 1200-talet. Staden är en genuin irländska stad där du med fördel kan besöka en pub och lyssna på irländsk musik. I Rose Garden finns starten för Dingle Way. Härifrån ger du dig av på din vandring som också har kryddats med en vilodag i Dingle halvvägs genom turen. Dingle har en välkänd fiskehamn och har ett stort urval av restauranger, pubar och butiker. En bra plats för en vilodag eller om du hellre vill utforska området runt Dingle lite närmare. Kanske du vill göra en båtresa till Great Blasket Island?

Tralee – Camp, 9 nätter

Se pris och boka
Tralee – Camp 8 vandringsdagar Total sträcka 160 km Svårighetsgrad 2,8/5 Avresa dagligen 15 mar - 30 sep Från 9.065 :-
 • Dingle
 • Inch Beach
 • Klipporna ”The Three Sisters” och Atlantens vågor
 • Berget An Ghráig
 • Fahan med sina beehive huts
 • Aughacasla med sin spektakulära sten från bronsåldern
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Irland och resan till Tralee
Dag 2: Vandring Tralee – Camp, 18 km
Dag 3: Vandring Camp – Annascaul, 17 km
Dag 4: Vandring Annascaul – Dingle, 19 km
Dag 5: Vilodag Dingle
Dag 6: Vandring Dingle – Dunquin, 20 km
Dag 7: Vandring Dunquin – Botherboy/Ballycurrane, 21/25 km
Dag 8: Vandring Botherboy/Ballycurrane – Cloghane, 21/27 km
Dag 9: Vandring Cloghane – Castlegregory, 29 km
Dag 10: Vandring Castlegregory – Camp, 11 km och hemresa

Total sträcka att vandra: 160 – 162 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Tralee

Efter ankomst till Dublin tar du dig vidare med tåg eller buss till Tralee. Förhoppningsvis har du tid att se dig runt i staden. Kvällen avslutar du lämpligen med en god middag och kanske med lite irländsk musik på någon av stadens pubar.

Dag 2 – Tralee – Camp

Dagen startar med att du tar dig till Dingle Ways startplats i Rose Garden. Leden är väl markerad ut ur staden och du når snabbt utkanterna där du följer Ship Canal. Till vänster om dig har du de höga bergen och du når havet. Här viker leden av söderut och tar dig upp längs sidan av Slieve Mountains. Utsikten är fantastisk ut över Traleeviken och berget Brandon Mountain. Mot slutet av dagen når du den lilla byn Camp där du stannar för natten.

Lätt, 18 km, + 416 meter, – 344 meter

Dag 3 – Camp – Annascaul

Dingle Way tar dig den andra vandringsdagen söderut över Slieves myrmarker utmed en ”Boirín”, det gaeliska ordet för liten väg. Leden klättrar uppför berget Ardroe. Det går snällt nerför och du ser Inch stränder som stretar söderut. Du fortsätter från Inch med härlig utsikt över havet innan leden tar dig in i landet förbi gårdar och vallar med betande får. Leden når Annascaul där du spenderar natten.

Lätt, 17 km, + 332 meter, – 374 meter

Dag 4 – Annascaul – Dingle

Du vandrar västerut mot den lilla staden Dingle. På vägen har du möjlighet att besöka ruinerna av slottet Minard och äta lunch i den underbara lilla byn Lispole. Efter Lispole tar leden dig nordväst in mot halvöns centrala delar. Det går uppför men det är väl värt mödan. Du får en underbar utsikt över den lilla staden Dingle.

Medel, 19 km, + 474 meter, – 493 meter

Dag 5 – Vilodag Dingle

Dingle är en framstående marknadsstad med en välkänd fiskehamn. Här finns ett stort urval av restauranger, pubar och butiker.  Om du föredrar att uppleva nya saker istället för att vila benen finns flera möjligheter. Du kan ta en båtresa till Great Blasket Island, simma med den välkända delfinen ”Fungi”, ta en halvdags guidade busstur eller göra en vandring till berget Ballysitteragh.

Dag 6 – Dingle – Dunquin

Du fortsätter västerut och når samhället Ventry med sina gyllene sandstränder som du följer en bit innan du fortsätter uppför till Fahan, ett område känt för en mängd stenhus (beehive huts) vilka stått här orörda i över 4 000 år. Leden fortsätter till den västligaste delen av halvön, Dunmore Head och Coumeenoole Bay. Här kan du njuta av de dramatiska klipporna och se ut över ögruppen Blasket Island. Leden fortsätter norröver och du når byn Dunquin som ligger i ett öppet landskap.

Medel, 20 km, +509 meter, – 487 meter

Dag 7 – Dunquin – Botherboy/Ballycurrane

Från Dunquin fortsätter leden genom det öppna landskapet utmed kusten. Du har nu klipporna ”The Three Sisters” framför dig och en storslagen omgivning med Atlantens dova, mäktiga vågor. Leden passerar gårdar och korsar över vidsträckta öppna gröna fält med bergen i horisonten. Leden når åter havet och stränderna vid Smerwick. Natten spenderas i antingen Botherboy eller Ballycurrane.

Medel, 21/25 km, + 242 / + 329 meter, – 258 / – 310 meter

Dag 8 – Botherboy/Ballycurrane – Cloghane

Vid Ballycurrane har du Mount Brandon, med sina 952 m.ö.h., framför dig. Mount Brandon är Irlands andra högsta berg och du har nu Dingle Ways mest krävande vandring framför dig då du skall ta dig upp på skrå vid sidan av berget. Men turen upp på berget är väl värd besväret, om vädret är fint. Utsikten här ifrån är storslagen vid klart väder. Vandringen går över vidsträckta ljunghedar och i kanten av en myr. Vid slutet av denna krävande dag når du den lugna fina lilla byn Cloghane.

Utmanande, 27/21 km, + 879 / + 792 meter, – 888 / – 836 meter

Dag 9 – Cloghane – Castlegregory

Du vandrar genom en dal i skuggan av berget Drom. Vyerna är storslagna! Leden tar dig ner till en milslång sandstrand vid Fermoyle. Leden följer sandstranden drygt 10 km fram till semesterbyn Fahamore. Fahamore ligger nästan längst ut på en mycket speciell halvö vid Brandon Bay. Leden rundar halvöns norra spets för att sedan följa den östra stranden tillbaka söderut till byn Castlegregory.

Utmanande, 29 km, + 126 meter, – 125 meter

Dag 10 – Castlegregory – Camp och hemresa

Vandringen startar med att du tar dig ut ur Castlegregory och vidare utmed jordbrukslandskap med närhet till havet. Du når Aughacasla med sin spektakulära sten från bronsåldern. Efter Aughacasla viker leden tvärt av till vänster och du ansluter till stranden som du följer cirka 4 km. Du lämnar stranden och tar dig den sista biten upp till Camp där du finner ditt bagage på Finglas House.

Vill du hinna ta buss och tåg tillbaka till Dublin idag måste du starta tidigt för att hinna med bussen från Camp som avgår innan lunch. Alternativet är att ta eftermiddagsbussen och lägga till en extranatt i Tralee.

Mycket lätt, 11 km, + 65 meter, – 38 meter

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 9 nätter inklusive Irländsk frukost i Tralee, Camp, Annascaul, Dingle (2 nätter), Dunquin, Botherboy/Ballycurrane, Cloghane och Castlegregory
 • Ledbeskrivning och karta, engelsk text
 • Resplan med information om anslutningsresorna och boende
 • Bagage transport mellan övernattningarna
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Resa till och från Irland
 • Resan till Tralee och från Camp
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Extra nätter i Dublin
Från 1 365:-/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 2050:-/person i enkelrum

Extra nätter i Tralee/övriga orter
Kontakta oss för aktuellt pris.

Extra guidebok och kartor

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och kartor per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 395:- per extra uppsättning.

Tågresa Dublin – Tralee

Från 740:-/person 2-klass tur och retur Dublin – Tralee

Boende

De flesta Bed & Breakfast längs Dingle Way finns i ovan nämnda orter. Antalet bäddar är begränsat. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade Bed & Breakfast, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Vid fler än 6 personer är möjligheten att bo på samma Bed & Breakfast begränsad.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,8 / 5
 • Vandringen är mycket lätt – utmanande. En dag är mycket lätt, två dagar är lätta, tre dagar är medel och två dagar är utmanande.
 • Leden du följer är väl markerad och väl underhållen och den följer till stor del mindre byvägar och stigar.
 • Total sträcka att vandra är 160 – 162 km fördelad på 8 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Tralee är:

 • Cork flygplats (122 km)
 • Shannon flygplats (125 km)
 • Dublins flygplats (305 km)*

Närmaste flygplatser till slutdestinationen Camp är:

 • Cork flygplats (130 km)
 • Shannon flygplats (142 km)
 • Dublins flygplats (322 km)*

*Från Skandinavien är det enklast att flyga till och från Dublins flygplats eftersom det finns flera direktflyg dit. 

Buss -/ tåganslutning

Från Dublin når du startplatsen Tralee med tåg eller buss. Tåg är snabbast och bekvämast.

Från Camp reser du med buss till Tralee, notera dock att det är glest mellan avgångarna. Därifrån vidare med tåg eller buss till Dublin.

 

Väderkalender

Irland kallas ofta för den gröna ön, och det stämmer verkligen. Gröna dalar, höga berg, grönbruna hedar och torvmossar, och mörka spegelblanka sjöar hittar man överallt. Det regnar en hel del på ön, så regnkläder rekommenderas vilken årstid man än besöker landet på. Bästa tiden att besöka Irland är under sommarmånaderna, juni-september. Temperaturen i landet är ungefär som i Sverige. Vintrarna är milda och de högsta sommartemperaturerna finns i sydöstra delen av landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led