Camp – Cloghane, 6 nätter

En kortare vandring med det bästa av Dingle Way

Detta förkortade vandringspaket på Dinglehalvön ger dig möjlighet att upptäcka området i lugn takt. I detta paket hoppar du över Tralee och beger dig direkt till Camp. Passa gärna på att besöka en pub och lyssna på irländsk folkmusik. Du startar din vandring söderut tvärs över halvön. Vandringen går motsols runt Dinglehalvön och när du når Dunmore Head och Coumeenoole Bay kan du skåda ut över ögruppen Blasket Island och den i övrigt obrutna horisonten. Du avlutar i lugn och ro i Cloghane innan du beger dig av hemåt.

Camp – Cloghane, 6 nätter

Se pris och boka
Camp – Cloghane 5 vandringsdagar Total sträcka 102 km Svårighetsgrad 3/5 Avresa dagligen 15 mar - 30 sep Från 6.995 :-
 • Inch Beach
 • Klipporna ”The Three Sisters” och Atlantens vågor
 • Utsikten från Mount Brandon
 • Fahan med sina beehive huts
 • Aughacasla med sin spektakulära sten från bronsåldern
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Irland och resan till Camp
Dag 2: Vandring Camp – Annascaul, 17 km
Dag 3: Vandring Annascaul – Dingle, 19 km
Dag 4: Vandring Dingle – Dunquin, 20 km
Dag 5: Vandring Dunquin – Botherboy/Ballycurrane, 21/25 km
Dag 6: Vandring Botherboy/Ballycurrane – Cloghane, 21/27 km
Dag 7: Hemresa

Total sträcka att vandra: 102 – 104 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Camp

Efter ankomst till Dublin tar du dig vidare med tåg eller buss till Tralee där du byter till lokalbus och når framåt kvällen det lilla samhället Camp. Landar du på Dublins flygplats efter 12.00 blir det svårt att hinna med sista bussen från Talee till Camp. Du kan då bo första natten i Tralee eller ta taxi sista biten fram till Camp. Camp ligger vackert söder om Tralee Bay och väster om de mäktiga bergen Grearhane och Caherconree.

Dag 2 – Camp – Annascaul

Dingle Way tar dig den andra vandringsdagen söderut över Slieves myrmarker utmed en ”Boirín”, det gaeliska ordet för liten väg. Leden klättrar uppför berget Ardroe. Det går snällt nerför och du ser Inch stränder som stretar söderut. Du fortsätter från Inch med härlig utsikt över havet innan leden tar dig in i landet förbi gårdar och vallar med betande får. Leden når Annascaul där du spenderar natten.

Lätt, 17 km, + 332 meter, – 374 meter

Dag 3 – Annascaul – Dingle

Du vandrar västerut mot den lilla staden Dingle. På vägen har du möjlighet att besöka ruinerna av slottet Minard och äta lunch i den underbara lilla byn Lispole. Efter Lispole tar leden dig nordväst in mot halvöns centrala delar. Det går uppför men det är väl värt mödan. Du får en underbar utsikt över den lilla staden Dingle.

Medel, 19 km, + 474 meter, – 493 meter

Dag 4 – Dingle – Dunquin

Du fortsätter västerut och når samhället Ventry med sina gyllene sandstränder som du följer en bit innan du fortsätter uppför till Fahan, ett område känt för en mängd stenhus (beehive huts) vilka stått här orörda i över 4 000 år. Leden fortsätter till den västligaste delen av halvön, Dunmore Head och Coumeenoole Bay. Här kan du njuta av de dramatiska klipporna och se ut över ögruppen Blasket Island. Leden fortsätter norröver och du når byn Dunquin som ligger i ett öppet landskap.

Medel, 20 km, +509 meter, – 487 meter

Dag 5 – Dunquin – Botherboy/Ballycurrane

Från Dunquin fortsätter leden genom det öppna landskapet utmed kusten. Du har nu klipporna ”The Three Sisters” framför dig och en storslagen omgivning med Atlantens dova, mäktiga vågor. Leden passerar gårdar och korsar över vidsträckta öppna gröna fält med bergen i horisonten. Leden når åter havet och stränderna vid Smerwick. Natten spenderas i antingen Botherboy eller Ballycurrane.

Medel, 21/25 km, + 242 / + 329 meter, – 258 / – 310 meter

Dag 6 – Botherboy/Ballycurrane – Cloghane

Vid Ballycurrane har du Mount Brandon, med sina 952 m.ö.h., framför dig. Mount Brandon är Irlands andra högsta berg och du har nu Dingle Ways mest krävande vandring framför dig då du skall ta dig upp på skrå vid sidan av berget. Men turen upp på berget är väl värd besväret, om vädret är fint. Utsikten här ifrån är storslagen vid klart väder. Vandringen går över vidsträckta ljunghedar och i kanten av en myr. Vid slutet av denna krävande dag når du den lugna fina lilla byn Cloghane.

Utmanande, 27/21 km, + 879 / + 792 meter, – 888 / – 836 meter

Dag 7 – Hemresa

Efter frukost är det dags för hemresa eller vidare färd på Irland. Du tar lokalbussen, om den går den här dagen, från Cloghane via Camp och Tralee.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 6 nätter inklusive Irländsk frukost i Camp, Annascaul, Dingle, Dunquin, Botherboy/Ballycurrane och Cloghane
 • Ledbeskrivning och karta, engelsk text
 • Resplan med information om anslutningsresorna och boende
 • Bagage transport mellan övernattningarna
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Resa till och från Irland
 • Resan till  Camp och från Cloghane
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Extra nätter i Dublin
Från 1 365:-/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 2050:-/person i enkelrum

Extra nätter i Tralee/övriga orter
Kontakta oss för aktuellt pris.

Extra guidebok och kartor

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och kartor per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 395:- per extra uppsättning.

Tågresa Dublin – Tralee

Från 740:-/person 2-klass tur och retur Dublin – Tralee

Boende

De flesta Bed & Breakfast längs Dingle Way finns i ovan nämnda orter. Antalet bäddar är begränsat. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade Bed & Breakfast, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transporten kan tillkomma.

Vid fler än 6 personer är möjligheten att bo på samma Bed & Breakfast begränsad.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3 / 5
 • Vandringen är  lätt – utmanande. En dag är  lätt,  tre dagar är medel och en dagar är utmanande.
 • Leden du följer är väl markerad och väl underhållen och den följer till stor del mindre byvägar och stigar.
 • Total sträcka att vandra är 102 km fördelad på 5 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till startplatsen Tralee är:

 • Cork flygplats (122 km)
 • Shannon flygplats (125 km)
 • Dublins flygplats (305 km)*

Närmaste flygplatser till slutdestinationen Camp är:

 • Cork flygplats (130 km)
 • Shannon flygplats (142 km)
 • Dublins flygplats (322 km)*

*Från Skandinavien är det enklast att flyga till och från Dublins flygplats eftersom det finns flera direktflyg dit. 

Buss -/ tåganslutning

Startplatsen Camp når du med tåg eller buss via Tralee. Planerar du att komma sent till Tralee och sista bussen till Camp redan har gått är det möjligt att resa med taxi eller lägga första natten i Tralee, för vidare resa till startplatsen dagen därpå.

Från Cloghane reser du med buss via Camp till Tralee. Det är dock mycket glest mellan bussarna, de går endast fredagar. Så de dagar det inte är möjligt att resa med buss ordnar vi med transport till Camp därifrån kan du resa med buss till Tralee.

Väderkalender

Irland kallas ofta för den gröna ön, och det stämmer verkligen. Gröna dalar, höga berg, grönbruna hedar och torvmossar, och mörka spegelblanka sjöar hittar man överallt. Det regnar en hel del på ön, så regnkläder rekommenderas vilken årstid man än besöker landet på. Bästa tiden att besöka Irland är under sommarmånaderna, juni-september. Temperaturen i landet är ungefär som i Sverige. Vintrarna är milda och de högsta sommartemperaturerna finns i sydöstra delen av landet.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led