Dingle Way

Dramatisk kust, vackra klippor och vita stränder

Halvön Dingle blev 2006 utnämnd till ”världens vackraste plats” av National Geographic. Need we say more?

Mer info

Tralee – Camp

8 vandringsdagar
Pris från 12.895 :-

Camp – Cloghane

5 vandringsdagar
Pris från 9.770 :-

Kustvandring

Halvöns centrala delar domineras av bergen Slieve Mish. De runda bergen, som bildats av röd sandsten, syns över hela halvön. En vandringsresa till Dingle Way bjuder på en dramatisk kust kring halvön med vackra klippor och vita stränder som strävar ut i Atlanten. Här finns en mångfald av vilda blommor och grönskande betesmarker sveper ner från de ljungklädda bergen ovanför den vilda och robusta Atlantkusten. På halvön finns de mängder av lämningar. Dessa består allt från forntida stenhyddor till senare tiders kristna gravstenar och stora kors.

Dingle den lilla kuststaden

En vilodag i Dingle ger dig möjlighet att vila trötta ben, läsa en bok och bara njuta av den lilla staden. Dingle är en framstående marknadsstad med en välkänd fiskehamn. Här finns ett stort urval av restauranger, pubar och butiker.  Vill du trots allt uppleva ytterligare nya saker finns flera möjligheter. Du kan ta en båtresa till Great Blasket Island, ta en halvdags guidade busstur eller göra en vandring till berget Ballysitteragh. Kvällen avslutar du lämpligen på någon av stadens restauranger och kanske får du möjlighet att lyssna på äkta irländsk folkmusik.

Vandring längs Dingle Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Dingle Way, Camp – Cloghane

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Camp - Cloghane, 6 nätter, 29 juli - 5 augusti 2022

Det var lätt att få kontakt med Vandra som svarade snabbt.

Avreseinformationen och färdhandlingarna gav väldigt detaljerad information. Ibland lite väl detaljerad med information som inte längre stämde helt. Vår vandringsled var väldigt välskött och väl utmärkt. Vi använde Gaia-app kartorna en del (mest av intresse/nyfikenhet på vart vi var, behövdes egentligen inte för att hitta). Öppnade knappt papperskartorna då mobiltäckningen på Dingle-halvön var bra nästan överallt.

Otroligt vacker vandringsled. Lättare vandring men en hel del stättor att klättra över och ibland vandrar man i får- eller ko-hagar. Väldigt varierande väder - ofta allt från ösregn och tät dimma till gassande solsken på en och samma dag, men fungerade bra att vandra oavsett väder. Mycket trevligt umgänge på leden och kvällstid på de lokala pubarna.

Hög standard på B&B, förutom O´Connors Guesthouse i Cloghane där rums-standarden var riktigt låg (vägdes dock upp en hel del av trevlig personal). God tillgång på Pubar - även lunchtid under vandringen. Bagagetransporten fungerade utmärkt. Vi reste till och från vandringen med tåg och taxi (skippade bussen för att få högre flexibilitet).

Otroligt nöjd med vår resa! Tack!
/Anna

Camp - Cloghane, 6 nätter, 26 september - 2 oktober 2021

Speciellt bra är den digitala kartan var mycket användbar

Lite varierad standard på rummen och fasciliteterna men de flesta var riktigt bra. Bagagetrasport fungerade utmärkt. Vissa rum var lite kyliga då värmen ej alltid var på. Kan vara knepigt med blöta käder,,,

Vi gillade verkligen miljön på Dingle way. Enda negativa var att det delvis var långa vandringar på väg med trafik (smala vägar)

Göran Coster

Camp - Cloghane, 16-23 juli, 2018

Vi hade en fantastisk resa och vandring! Vi är så nöjda, programmet var så suveränt detaljerat, det gick hur bra som helst.
Det var första gången vi vandrade och det var mer krävande än vad vi trodde. Dels höjdskillnaderna, dels värmen. Men vi klarade det, även över Mount Brandon, och vi är sånöjda. Naturen, människorna, så fantastiskt trevliga.

Mia Fridlizius

Camp - Cloghane, 19-25 juli, 2017

Härlig tur. Men än hel del asfalt. Som tog på fötter. Men fin natur. Och väldigt trevliga människor. Så hjälpsamma. Och på O’Connors sista kvällen när alla vandrare träffades och sjöng på baren tillsammans var helt underbart. Vilken stämning!

Hälsningar Lena och Alf Jarbrant

Camp - Cloghane, 20-27 april, 2016

Mycket trevliga människor var vi kom! Otroligt bra organiserat, allt klaffade perfekt, mycket bra boende ( allihopa.) Supernöjd !!

Gun Mörn och Christina Olsson

Camp - Cloghane, juni, 2015

Jag är i det stora hela mycket nöjd med resan. Trevliga B&B. Vackert, Vänliga irländare. Hade varit tacksam om det framkommit innan bokning att det är ganska mycket asfalt/bilväg under vandringen. Vi fick av er en ledbeskrivning skriven av någon jag inte minns namnet på. Hen avråder att följa leden de sista 5 km till Ballycurrane då den ska vara omöjlig att ta sig fram på. Hen råder istället att följa landsvägen. Vi följde leden och den är åtgärdad med bla spänger och mycket lätt och trevlig att vandra.

Anonym vandrare

Dingle Way, Tralee – Camp

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Dingle Way, Tralee-Camp, 20-29 augusti 2019

Tyvärr hade vi otur med vädret och mycket regn, men det får man ju räkna med i västra Irland. Vi kunde inte gå Brandon-passet pga av låga moln och regn. På hotellet kunde de visa oss en alternativ vandring den dagen men vi valde att åka med bagagetransporten i stället, vilket gick jättebra. Det blev lite strul sista dagen då Kathleenn på Finglas House i Camp skulle åka hemifrån på dagen och vi måste hämta upp bagaget där senast 10.45. Vi valde då att åka med bagagetransporten till Camp istället och skippade vandring den dagen också.

Det var verkligen ett bra program som ni hade satt ihop och vi är mycket nöjda med både vandringen och alla boenden. Det fungerade också mycket bra med bussarna Limerick - Tralee och hem från Camp.
Det är bra att uppmärksamma att det inte finns någon restaurang i Dunquin. Vi hade tur och hann till ett café innan de stängde.

Lena Hagelin

Hej Lena!
Då det är första gången vi fick denna feedback angående middagsmöjligheter i Dunquin kontaktade jag Footfalls för att stämma av hur det kan ha blivit så. Tidigare har man alltid kunnat äta på An Portan (vilket är ett boende med restaurang), men nu har de tydligen slutat servera mat till andra än deras egna övernattningsgäster. När Footfalls bokade in er vistelse hade de fått information om att Angela på Mórdha B&B skulle ordna med en kvällsmåltid åt er, vilket hon uppenbarligen inte gjort. Hon menar på att den lokala puben ibland serverar soppa och mackor, men att de stänger vid 18. Kan detta vara det stället ni lyckades få lite mat på?

Summa summarum – I fortsättningen kommer vi att boka in våra gäster på An Portan, där de även kommer att kunna äta. Är An Portan fullbokat kommer vi istället att boka in ytterligare en natt i Dingle eller Ballyferriter med transfers fram och tillbaka. Det är viktigt att våra vandrare kan få i sin en ordentlig måltid på kvällen.

Tack så hemskt mycket för att ni gjort oss uppmärksamma på detta, så att vi kan ge kommande vandrare bättre förutsättningar.

/Emelie