Dingle Way

Dramatisk kust, vackra klippor och vita stränder

Halvön Dingle blev 2006 utnämnd till ”världens vackraste plats” av National Geographic. Halvöns centrala delar domineras av bergen Slieve Mish. De runda bergen, som bildats av röd sandsten, syns över hela halvön. En vandringsresa till Dingle Way bjuder på en dramatisk kust kring halvön med vackra klippor och vita stränder som strävar ut i Atlanten. Här finns en mångfald av vilda blommor och grönskande betesmarker sveper ner från de ljungklädda bergen ovanför den vilda och robusta Atlantkusten. På halvön finns de mängder av lämningar. Dessa består allt från forntida stenhyddor till senare tiders kristna gravstenar och stora kors.

Mer info

Sträcka 168 km
Pris från 9.065 :-

Sträcka 168 km
Pris från 8.265 :-

Sträcka 109 km
Pris från 7.595 :-

Sträcka 109 km
Pris från 6.995 :-

Dingle

En vilodag i Dingle ger dig möjlighet att vila trötta ben, läsa en bok och bara njuta av den lilla staden. Dingle är en framstående marknadsstad med en välkänd fiskehamn. Här finns ett stort urval av restauranger, pubar och butiker.  Vill du trots allt uppleva ytterligare nya saker finns flera möjligheter. Du kan ta en båtresa till Great Blasket Island, simma med den välkända delfinen ”Fungi”, ta en halvdags guidade busstur eller göra en vandring till berget Ballysitteragh. Kvällen avslutar du lämpligen på någon av stadens restauranger och kanske får du möjlighet att lyssna på äkta irländsk folkmusik.

Vandring längs Dingle Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Dingle Way, Camp – Cloghane

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Camp - Cloghane, 16-23 juli, 2018

Vi hade en fantastisk resa och vandring! Vi är så nöjda, programmet var så suveränt detaljerat, det gick hur bra som helst.
Det var första gången vi vandrade och det var mer krävande än vad vi trodde. Dels höjdskillnaderna, dels värmen. Men vi klarade det, även över Mount Brandon, och vi är sånöjda. Naturen, människorna, så fantastiskt trevliga.

Mia Fridlizius

Camp - Cloghane, 19-25 juli, 2017

Härlig tur. Men än hel del asfalt. Som tog på fötter. Men fin natur. Och väldigt trevliga människor. Så hjälpsamma. Och på O’Connors sista kvällen när alla vandrare träffades och sjöng på baren tillsammans var helt underbart. Vilken stämning!

Hälsningar Lena och Alf Jarbrant

Camp - Cloghane, 20-27 april, 2016

Mycket trevliga människor var vi kom! Otroligt bra organiserat, allt klaffade perfekt, mycket bra boende ( allihopa.) Supernöjd !!

Gun Mörn och Christina Olsson

Camp - Cloghane, juni, 2015

Jag är i det stora hela mycket nöjd med resan. Trevliga B&B. Vackert, Vänliga irländare. Hade varit tacksam om det framkommit innan bokning att det är ganska mycket asfalt/bilväg under vandringen. Vi fick av er en ledbeskrivning skriven av någon jag inte minns namnet på. Hen avråder att följa leden de sista 5 km till Ballycurrane då den ska vara omöjlig att ta sig fram på. Hen råder istället att följa landsvägen. Vi följde leden och den är åtgärdad med bla spänger och mycket lätt och trevlig att vandra.

Anonym vandrare

Dingle Way, Tralee – Camp

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!