Cahors – Lectoure, 7 nätter

Frodiga dalar, pittoreska byar och lokala delikatesser

Den fjärde delen av leden går genom de frodiga dalarna längs floderna Lot och Garonne genom område Quercy Blanc med kalkstenplatåer, vattendrag och mjuka böljande kullar. Pittoreska små byar och historiska städer passeras där det finns mycket att både se och smaka på, bl.a. gåslever och Armagnac konjak. Moissac med klosterkyrkan Saint Pierre är ett måste. Etappen slutar i Lectoure som är beläget högt över floden Gers och som bjuder på underbar utsikt över det omkringliggande landskapet. Lectoure är känt för sina naturliga varma källor som ligger mitt i staden och som erbjuder halvdags pilgrimspass som ger tillgång till spa och fot- och vattenmassage.

Cahors – Lectoure, 7 nätter

Se pris och boka
Cahors – Lectoure 6 vandringsdagar Total sträcka 123 km Svårighetsgrad 2,8/5 Avresa dagligen 1 mar - 30 nov Från 7.750 :-
 • Cahors ”svarta vin” och lokala specialiteter
 • Pont Valenté i Cahors
 • Pittoreska byar och historiska städer
 • Utsikten över Lot-dalen från Pech d’Angely
 • Den åttkantiga marknadshallen i Auvillar
 • Termalbaden i Lectoure
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Cahors
Dag 2: Cahors – Montcuq, 30 km
Dag 3: Montcuq – Durfort-Lacapelette, 25 km
Dag 4: Durfort-Lacapelette – Moissac, 15 km
Dag 5: Moissac – Auvillar, 20 km
Dag 6: Auvillar – Miradoux, 17 km
Dag 7: Miradoux – Lectoure, 16 km
Dag 8: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 123 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Cahors

Till Cahors tar du dig lättast med flyg till Toulouse eller Paris och därifrån vidare med tåg till Cahors. Njut ett glas av traktens ”svarta vin” efter en tur i den vackra staden. Missa inte St Etienne-katedralen och den befästa Valentré-bron. Cahors är en av de allra vackraste städerna längs Via Podiensis.

Dag 2 – Cahors – Montcuq

Efter att ha passerat Pont Valentré går vandringen uppför till korset på Pech d’Angely där du bjuds på en fin utsikt över Cahors. Resten av dagen går leden i lätt kuperad och varierad terräng över Causses kalkstensplatå mot Labascanes. Natten spenderas i härliga Montcuq som ligger uppe på en kulle.

Utmanande, 30 km, + 685 meter, – 628 meter

Dag 3 – Montcuq – Durfort-Lacapelette

Dagens vandring är kuperad och går i huvudsak över öppna fält och genom jordbruksbygd. Leden går längs stigar och traktorvägar  och mot slutet av dagen blir terrängen mer kuperad. Under dagen passeras den vackra byn Lauzerte. Byn har sitt ursprung i en högt placerad 1200-talsborg och syns från långt håll. Därefter fortsätter turen mot dagens slutmål Durfort.

Utmanande, 25 km, + 751 meter, – 765 meter

Dag 4 – Durfort-Lacapelette – Moissac

Detta är en av de lättaste vandringsdagarna. När du lämnar Durfort är vägen kantad med plommon- och aprikosträd. Dagens slutmål, byn Moissac med katedralen Saint Pierre, ligger vackert vid floden Garonne och för pilgrimer har det alltid varit ett viktigt stopp längs vägen till Santiago de Compostela. Katedralen är rikt utsmyckad och är väl värd ett besök.

Lätt, 15 km, + 189 meter, – 300 meter

Dag 5 – Moissac – Auvillar

Dagen börjar med vandring längs floden Tarn och över en slussport innan den fortsätter till den lilla byn Boudou där det finns en bra utsiktspunkt över omgivningarna. Därefter följer leden floden Garonne. Auvillar är utsedd till en av Frankrikes vackraste byar och utstrålar medeltidskänsla. På torget finns det en unik åttkantig marknadshall som inte bör missas.

Medel, 20 km, + 463 meter, – 420 meter

Dag 6 – Auvillar – Miradoux

Idag lämnar du området Le Lot och går in i jordbrukslandskapet Le Gers. Via Podiensis tar dig idag till de pittoreska  byarna Bardigues, St Antoine och Flamarens. Det böljande landskapet domineras av majsfält och rad efter rad med solrosor. Kanske vill du besöka ett lokalt café på vägen in mot Miradoux, där du stannar för natten.

Lätt, 17 km, + 412 meter, – 322 meter

Dag 7 – Miradoux – Lectoure

Du är nu i Gascogne som är känt för sina romerska kyrkor, vin och Armagnac. Leden går längs gräsbevuxna stigar, genom gårdar och är böljande, lätt kuperat men också med några längre motlut däremellan och bjuder på fina vyer över landskapet. I Lectoure, en muromgärdad historisk stad med en imponerande katedral, vallar och storslagen utsikt, stannar du för natten. I Lectorure kan du också besöka SPA:et med sina varma källor.

Lätt, 16 km, + 309 meter, – 333 meter

Dag 8 – Hemresa

Om du inte har planer på att vandra vidare längs Via Podiensis så är det dags att resa vidare med tåg eller buss.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Cahors, Montcuq, Durfort, Moissac, Auvillar, Miradoux, Lectoure
 • Övernattningar sker på små hotell eller B&B. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
 • Guidebok, med ledbeskrivning och kartor, en bok per bokat rum
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Bagagetransport dag 2-7 (1 väska/person, max 13 kilo/väska)
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Frankrike
 • Resan till Cahors och från Lectoure
 • Luncher och middagar
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Halvpension

Sju middagar, dryck ingår ej
Från 3 695:-/person

Extranätter

För extranätter kontakta oss för pris.

Transfer, 1-4 personer

Kontakta oss för pris.

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en guidebok per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin guidebok, kan ni välja att lägga ytterligare guideböcker.
Kostnaden är 420:- per extra guidebok.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell längs Via Podiensis. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfern kan tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,8 / 5
 • Vandringen är varierad från lätt till utmanande.  3 vandringsdagar är lätta, 1 är medel och 2 dagar är utmanande.
 • Sträckan du vandrar varierar från landsvägar, grusvägar, traktorvägar och vandringsstigar över fält och skogar samt genom byar. Bitvis kan underlaget vara ojämnt och med kraftiga upp- och nedstigningar.
 • Leden är välmarkerad med röd-vita skyltar som visar riktningen, var leden svänger och även har tecken för ”fel väg”. Bitvis är även leden markerad med ”Saint James Snäckskal”.
 • Total sträcka att vandra är cirka 123 km fördelade på 6 vandringsdagar

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till starten i Cahors är:

 • Toulouse (112 km)
 • Biarritz (332 km)
 • Paris (577 km)

Närmaste flygplatser från slutmålet Lectoure är:

 • Toulouse (96 km)
 • Biarritz (221 km)
 • Paris (713 km)

Buss-/tåganslutning utresan

Startplatsen Cahors når du enklast med flyg till Toulouse, Biarritz eller Paris och därefter vidare med tåg/buss till Cahors. Cahors ligger på stambanan mellan Paris och Toulouse. Snabbtåget TGV kan du ta till Montauban. Från Toulouse tågstation är det ca 1 timme med tåg och från Biarritz och Paris är tågresan 5-6 timmar.

Taxitransfer

Det är även möjligt att nå Cahors med förbeställd taxitransfer från Toulouse (ca 112 km). Kontakta Vandra för pris.

Buss-/tåganslutning hemresan

Flygresa hem från Toulouse/Paris:

Du tar dig med buss från Lectoure till Auch eller Agen och därefter med buss/tåg till Toulouse. Resan tar ca 3 timmar. Buss/tåg till Biarritz tar ca 5-6 timmar och till Paris Charles de Gaulle (ca 7 tim) med byte. Från tågstationen i Biarritz tar du dig vidare med flygbuss, lokaltåg eller taxi till flygplatsen.

Taxitransfer

Det är även möjligt att lämna Lectoure med taxitransfer till Auch eller Agen (båda 37 km), för vidare transport med tåg till Toulouse. Från Agen tar tågresan ca 1 timme och från Auch ca 1,5 timme. Du kan också förbeställa en taxitransfer direkt till Toulouse flygplats (96 km). Kontakta Vandra för pris.

Väderkalender

Frankrike har ett tempererat och behagligt klimat. Fastlandet är indelat i fyra olika klimatzoner:

 • Oceaniska klimatet (västra Frankrike): genomsnittliga nederbörden är spridd över flera dagar och årliga temperaturvariationerna är blygsamma .
 • Kontinentala klimatet (centrala och östra Frankrike): kalla vintrar och varma somrar.
 • Medelhavsklimatet (sydöstra Frankrike): varma och torra somrar, nederbörd från oktober till april (fuktigt men milt väder), gott om sol året runt.
 • Bergsklimatet (över 600 – 800m höjd): hög nederbörd, snöar 3 till 6 månader per år.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led