Tour du Mont Blanc

Ikonisk vandring på högre höjd genom tre länder

En av de mest ikoniska vandringarna i Europa, Tour du Mont Blanc. Leden går i högalpin miljö med storslagna vyer, höga bergspass och idylliska bergsbyar. Storslaget.

Mer info

Chamonix – Chamonix

9 vandringsdagar
Pris från 17.785 :-

Courmayeur – Chamonix

6 vandringsdagar
Pris från 13.660 :-

Runt Mont Blanc 4 809 möh

Höga berg och djupa dalar. I gränslandet mellan Frankrike, Italien och Schweiz finner du Alpernas högsta berg, Mont Blanc. Vandring över blomstrande alpängar varvas med utmanande stigningar över ett bergspass. Ett rikt djurliv med murmeldjur och gems. Troligen hör du murmeldjuren mer än ser dem.  Inte nog med den storslagna naturen. Tour du Mont Blanc bjuder dig också på mat, kultur och arkitektur från tre olika länder under en och samma vandring. Tour du Mont Blanc börjar och slutar i Chamonix, alpäventyrens huvudstad. Det finns också ett kortare alternativ om du önskar det. Då börjar du i Courmayeur och slutar i Chamonix.

Passar Tour du Mont Blanc mig?

Mont Blanc och dess omgivningar är mycket vackra. Tour du Mont Blanc är tveklöst en av de mest kända vandringarna du kan göra i alperna. Att ha genomfört vandringen innebär tveklöst också en fjäder i hatten och många minnen för resten av livet. Men är den för alla? Troligen inte. Du bör vara van att vandra, inte känna oro för höjder och vara i ganska god form. Tour du Mont Blanc innebär upp mot 10.000 höjdmeter om du genomför hela rundturen. Räkna med upp emot 7-8 timmars vandring vissa dagar, men du kan ta det i din egen takt. Bagagetransport innebär också att vandringen blir lättare. Låt dig därför inte avskräckas av höjdmeter och långa vandringsdagar. Ca 10.000 personer genomför vandringen varje år, så varför inte bli en av dem?

Chamonix

Chamonix har en lång och gedigen historia som platsen där äventyret börjar. Hit kommer fler äventyrslystna och aktivitetssökande besökare på sommaren än på vintern. Vandrare, klättare och de som föredrar att susa fram på mountainbike. Men inte bara äventyret drar. De vackra omgivningarna, god mat och kanske ett besök på SPA lockar besökare. Många vill också åka med linbanan upp till utsiktspunkten på Aiguille du Midi, 3 842 meter över havet.

Boenden – alphytta eller hotell

Längs Tour du Mont Blanc kan du välja att bo på hotell i byarna eller i genuina alphyttor. Väljer du att bo i alphyttor delar du badrum med andra boende och bor oftast i flerbäddsrum. Enklare standard men med chans att träffa andra vandrare, byta erfarenheter och höra historier. Oftast med stämningen i topp. Önskar du högre komfort väljer du Tour du Mont Blanc med boende på hotell. Då bor du de flesta nätter på hotell med eget badrum, men räkna med att dela badrum vissa nätter.

Boka tidigt

Då Tour du Mont Blanc är en mycket populär vandring och boendena ganska små är det viktigt att vara ute i god tid. Säsongen är kort eftersom vandringen går på hög höjd. Redan i början av februari varje år är en stor del av sängplatserna uppbokade. Under menyn ”Turen i korthet” under respektive program lägger vi information om vilka startdatum som är fullbokade.

 

Recensioner

Tour du Mont Blanc

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!