Avignon – Vaison la Romaine

Unna dig en långhelg med vandring, vin och mat

Denna vandring tar dig genom Provence berömda vindistrikt med centrum i Châteauneuf du Pape. Detta kortare paket passar perfekt för en avkopplande långhelg. Du strosar mellan vingårdarna på dagarna och njuter av mat och vin på kvällarna. Vandringen är mycket lätt till lätt och lämnar därför mycket ork till att djupdyka i vinodlingens konst. Du har gott om tid att besöka vingårdarna och få en visning av vingården och vinkällarna.

Vill du utforska vinskapandet och vinerna från området lite mer finns det möjlighet att boka till en guidad halvdags vintur i området. Notera dock att alla vingårdar är stängda på söndagar.

Prisinformation

Rabatt då > 4 personer reser tillsammans: 750:-/person

Andra vandringar i samma område hittar du här.

Avignon – Vaison la Romaine

Se pris och boka
Provence, vandring och vin 4 nätter Total sträcka 28 km Svårighetsgrad 2/5 Avresa dagligen 1 mar - 15 nov Från 8.980 :- 3 vandringsdagar
 • Châteauneuf du Pape’s kända vingårdar
 • Dentelles de Montmirails karaktäristiska silouette
 • Strosa mellan vingårdar omgiven av vinodlingar
 • Den pittoreska byn Gigondas med vy över Rhônedalen
 • Det goda franska köket

Turen i korthet

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Avignon. Transfer till Châteauneuf du Pape
Dag 2: Cirkelvandring bland vingårdarna, 7 km
Dag 3: Cirkelvandring Châteauneuf du Pape, 11 km. Transfer till Gigondas.
Dag 4: Gigondas – Séguret, transfer till Vaison la Romaine, 10 km
Dag 5: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 28 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Avignon och transfer till Châteauneuf du Pape

Avignon är en vacker medeltida stad som domineras av påvepalatset och bron St Benezet. Stadsmurarna omringar den gamla stadskärnan med dess kullerstensbelagda smala gator. Anländer du innan lunch har du möjlighet att boka en halvdags vintur med en lokal vinexpert. På seneftermiddagen är det transfer till Châteauneuf du Pape där du bor i två nätter.

Dag 2 – Cirkelvandring bland vingårdarna

Idag blir det en kortare cirkelvandring bland de berömda vingårdarna. Förmiddagen kan användas till den guidade vinturen om du önskar det. Du hinner gott och väl med båda sakerna under dagen. Châteauneuf du Pape, som betyder ”Påvens nya slott”, valdes till sommarresidens för Avignons påvar. Sommarresidenset är numera en ruin, men det tronar fortfarande vackert på höjden. Strosa lättjefullt längs traktorvägar mellan vinstockarna, från en vingård till nästa. Vingårdarna Chateau Vaudieu, Nalys och Solitude ligger längs dagens vandring.

Mycket lätt, 7 km, + 100 meter, – 100 meter

Dag 3 – Cirkelvandring Châteauneuf du Pape, transfer till Gigondas

Cirkelvandringen går idag genom hjärtat av vinområdet Châteauneuf-du-Pape. Vinet som görs här är strikt kontrollera, allt för att kunna garantera kvaliteten på vinet. Dagens vandring tar dig såväl mellan vingårdarna genom det böljande landskapet och längs en ås med hänförande vyer. Château Mont Redon och La Célestière är vingårdarna för dagen. Gör gärna en vinprovning och passa på att ta del av deras nedärvda kunskaper om vinskapande. Eftermiddagen kan du spendera i den vackra byn. En eftermiddagstransfer tar dig till Gigondas och ditt boende för natten. En 3-rättersmiddag i Gigondas ingår i ditt vandringspaket.

 Mycket lätt, 11 km, +100 meter, – 100 meter

Dag 4 – Gigondas – Séguret, transfer till Vaison la Romaine

Idag går den behagliga vandringen till Séguret. Byn är listad som en av de vackraste i Frankrike. Vandringen går med utsikt över såväl de taggiga bergen som över Rhônedalens vinodlingar. Leden följer vägar och stigar genom vin- och olivodlingar. Du passerar ovanför byn Sablet innan du når den medeltida träportalen som utgör entrén till Séguret. Husen och gatorna klättrar längs sluttningen. Varför inte sätta sig på ett café och njuta av en god fika efter vandringen? På eftermiddagen väntar en transfer till Vaison la Romaine med dess stora arkeologiska utgrävning.

Lätt, 10 km, + 300 meter, – 380 meter

Dag 5 – Hemresa

Efter frukost är din vandringsresa slut för denna gång om du inte väljer att stanna kvar någon dag eller fortsätt mot nya äventyr. Ta dig gärna tid att besöka utgrävningarna som är de största romerska utgrävningarna i Frankrike.

Vad ingår

 • Boende 4 nätter inklusive frukost i Châteauneuf du Pape (2 nätter), Gigondas, Vaison la Romaine
 • Övernattningar sker på små hotell eller B&B. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
 • Road Book med ledbeskrivning och kartor, en bok per rum
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Picnic-lunch dag 4 (dryck ingår ej)
 • 3-rätters-middag dag 3 i Gigondas (dryck ingår ej)
 • Transfer dag 1 från Avignon till Châteauneuf du Pape
 • Transfer dag 3 från Châteauneuf du Pape till Gigondas
 • Bagagetransport dag 2-5 (1 väska/person, max 20 kilo/väska).
 • Praktisk information
 • GPX-filer
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Frankrike
 • Resan till Avignon och från Vaison la Romaine
 • Luncher (utom dag 4) och middagar (utom dag 3)
 • Ev tillkommande transfers under resan
 • Ev entréavgifter och kostnad för vinprovning
 • Guidad vintur (dag 2 eller 3)
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Extranätter

Extranätter i Avignon
Från 900:-/person och natt i dubbelrum eller trippelrum
Från 1 380:-/person och natt i enkelrum

Extranätter efter vandringen samt på andra ställen går att ordna utefter dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Halvpension

3 stycken 3-rättersmiddagar (totalt 4 stycken), dryck ingår ej.
Pris per person: 2 000 kr

Guidad vintur i Châteauneuf du Pape

Vill du fördjupa dig mer i vinkunskap kan du boka till en guidad halvdagstur med en lokal vinexpert. Notera att det är en grupptur och således inte en privat guide. Guiden förklarar de viktigaste delarna av vinskaparprocessen medan ni besöker en eller två vingårdar, får en visning av  vinkällaren och provar 4 – 5 olika viner. Under vinprovningen beskriver guiden karaktär, lagringspotential, jorden/odlingsområdets påverkan samt olika lagringsmetoder. Vinturen bokas i samband med vandringen (turen går ej på söndagar eller helgdagar).

Pris 1 460 kr / person, upphämtning/avlämning i Chateauneur du Pape
Pris 1 650 kr / person, upphämtning/avlämning i Avignon

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en Roadbook med kartor och ledbeskrivningar per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin Roadbook kan ni välja att lägga till ytterligare sådana. Kostnaden är 590:- per extra Roadbook.

Transfer

För privat transfer till/från Avignon, kontakta oss för pris.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfer kan då tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 1,3 / 5 
 • Vandringen klassificeras som mycket lätt – lätt. Två dagar är klassificerade som mycket lätta och en dag som lätta.
 • Sträckan du vandrar varierar från vandringsstigar, grusvägar, traktorvägar och mindre asfalterade vägar. Du vandrar i såväl skog som öppen terräng samt genom områden med vingårdar. Terrängen varierar och underlaget kan vara ojämnt.
 • Leden är markerad med olika tecken och skyltar som finns på stenar, pålar, murar och träd. Av ledbeskrivning framgår tydligt hur du ska gå och vilken markering du ska följa. Det är viktigt att vara uppmärksam på markeringar och anvisningar och att följa med i ledbeskrivningen eftersom markeringarna ibland finns på marken och kan vara överväxta eller kan ha försvunnit.
 • Total sträcka att vandra är cirka 28 km fördelade på 3 vandringsdagar.
 • Från den 1/6 – 15/9 är risken för skogsbränder stor. Det innebär att myndigheterna kan stänga av (helt eller delvis) stigar och vandringsleder vilket innebär att din vandring förändras. Du ansvarar för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på plats men vi hjälper och stöttar dig på bästa sätt.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till starten och slutet i Avignon är:

 • Marseille (84 km)
 • Montpellier (92 km)
 • Nice (256 km)
 • Paris (710 km)

Tåganslutning/lokala transporter ut- och hemresan

Startplatsen Avignon når du enklast med tåg från någon av flygplatserna i Montpellier, Marseille, Nice eller Paris (Charles de Gaulles-flygplatsen). Resan tar ca 1 – 4 timmar beroende på val av flygplats.

Från slutorten Vaison la Romaine går det buss till Avignon (restid ca 1 timme) och sedan vidare med tåg till Marseille eller Nice. Alternativt kan du ta buss till Orange (restid ca 1 timme) varifrån du kan ta snabbtåget (TGV) till Paris.

Taxitransfer

Det är även möjligt att ta sig till och från Avignon med taxitransfer från Marseille flygplats eller Montpellier flygplats. För information om pris kontakta oss på Vandra.

Väderkalender

Provence är känt för att vara solsäkert med mer än 300 soldagar per år. Klimatet är varmt och tempererat, men under vintern regnar det mer än under sommaren.

Se pris och boka

Översikt led