Från Alperna till Franska Rivieran

Från tidlösa byar i Alperna till hav, flärd och folkmyller på Franska Rivieran

Tycker du om såväl stillheten på landsbygden som folklivet i staden? Då ska du välja något av våra vandringspaket från Alperna till Franska Rivieran. Den Franska Rivieran är känd för många som en flärdfull värld. Här njuter  kändisar av glitter, glamour och ett gott liv. Vad som är mindre känt är att det finns en annan värld i skuggan av Rivieran. Bege dig upp i alperna, en kort bit från kusten, och upplev en annan värld. I den världen finns tidlösa små mysiga byar, gamla vandringsleder, andlöst vacker utsikt över både alper och medelhavet och ett lugn att vila i.

Mer info

Sträcka 61 - 64 km
Pris från 11.725 :-

Sträcka 46 - 49 km
Pris från 10.290 :-

Sträcka 45 km
Pris från 9.190 :-

Sträcka 30 km
Pris från 8.290 :-

Det bästa av två världar

Vår vandring från Alperna till Franska Rivieran ger dig det bästa av de två världarna. Området är också historiskt, arkitektoniskt och kulturellt intressant då det tillhörde Italien så sent som 1860. Vandringen från Alperna till Franska Rivieran börjar uppe i bergen i byn Breil-sur-Roya. Du vandrar längs gränsen mellan Frankrike och Italien. De italienska inslagen fortfarande stora. Stenterasser med olivträd, skogar och vacker utsikt följer dig längs vandringen i bergen. Via byn Sainte Angès når du fram till havet och Franska Rivieran. Sainte Agnès är en liten pärla som stoltserar högt upp på bergstoppen. Byn är faktiskt den högst belägna kustbyn i Europa. Utsikten över havet och Rivieran är magisk. Härifrån går vandringen ner mot medelhavet och den vackra staden Menton. Har du valt något av våra kortare vandringspaket slutar din vandring här. Väljer du ett längre paket kommer du att märka att vandringen nu byter karaktär och domineras av havet.

Lätt att nå från Nice

Till och från vandringen tar du dig lätt med flyg till Nice och därifrån lokaltåg. Såväl Nice som Menton är trevliga städer.  Vill du kombinera din vandringsresa med sol och bad föreslår vi att du stannar någon dag extra i Menton. Känner du hellre för några dagar i storstaden är Nice ett bra alternativ. Med tåget längs kusten tar du dig enkelt både väster och österut, så det finns alla möjligheter att resa vidare till Italien eller i Frankrike.

Vandring från Alperna till Franska Rivieran

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Från Alperna till Franska Rivieran, Breil sur Roya – Menton

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Breil sur Roya - Menton, 5 nätter

Märkningen av lederna kunde vara bättre.

Fantastiskt boende och värdinna (Pascal) i Sospel, tyvärr ett av rummen i glampingtält. Middagen i Menton var lite annorlunda. Annars allt toppen!

Tack för att ni hade bra koll på lederna och la om rutterna pga tidigare dåligt väder. Matpaketen som vi bokade på boendena var bra och sparade oss tid och var väldigt praktiskt! Kan vara bra tips till andra vandrare.

Mia och Anders

Breil-sur-Roya - Menton, 26-30 juni 2019

På grund av den extrema värmen var den första dagen tuff och vi valde att hoppa över den andra. Den tredje vandringsdagen gick vi igen och hade en bättre upplevelse. Boendet under vandringen var enkelt men bra och personalen mycket trevlig. Hotellet i Menton mycket bra och trevligt. Bagagetransport och mat utan anmärkning. Mycket bra hjälp från WalkInn när vi bestämde oss för att hoppa över en vandringsdag och bad om hjälp med transfer till nästa ort. Detta löstes med gratis taxifärd tillsammans med bagaget.

Ledbeskrivningen var bra på det stora hela, med något undantag där det var svårt att hitta.

Ett bra upplägg som vi gärna använder oss av igen, men nästa gång inte under högsommar.

Liselott Hogedal

Breil-sur-Roya - Menton, 13 - 17 oktober, 2018

Jättetrevlig vandring med fantastiska vyer, trevliga städer och bra boenden. Vi kommer gärna tillbaka till er på Vandra när vi får möjlighet.

Mycket trevliga boenden över lag. Finns inte mycket att göra åt fransmännens frukostar som är goda men kanske inte optimala inför långa vandringar. Boendet i Saint Agnes var bra men min bror blev sjuk under natten och vi vet inte om det berodde på maten vi åt på hotellets restaurang kvällen innan eller om det kom nån annanstans ifrån. Jag blev också sjuk två nätter senare så kanske var det inte matförgiftning. Picnicen från hotellet var inte heller lika trevlig som det man själv kunde köpa från bagerier i de andra byarna vi besökte.

Ledbeskrivningen var överlag bra. Den andra dagens vandring mellan Sospel och S:t Agnes hade några frågetecken. Jag trodde först att det skulle bli mer problem med att hitta under vandringen men det gick väldigt bra. Ibland kunde en bild hjälpa till att försäkra en om att man är på rätt väg.

Tomas Sjöberg

Breil-sur-Roya - Menton, 4 nätter, 22 - 26 juni, 2017

Tack för en bra organiserad resa. Vi är supernöjda. Boendet var blandat från ok till jättemysigt.

Det var första gången vi åkte på en vandringsresa, så vi gick bara tre dagar. Det gav mersmak! Härligt! Vi kommer nog att boka fler resor genom er. Tack än en gång!

Maria Olsén

Från Alperna till Franska Rivieran, Breil sur Roya – Menton & Villefranche

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!