Isle sur la Sorgue – Apt, 7 nätter

Vandra mellan några av de vackraste byarna i Provence

Denna version av Det Bästa av Provence består av sju dagar med i huvudsak lätta vandringar. Turen börjar i Isle sur la Sorge som ligger vid foten av Vaucluseplatån. Byn är känd för sina kanaler och sin söndagsmarknad. Under veckan passerar du byarna Gordes, Goult och Bonnieux. Den spektakulära Aigebrunravinen och Fort Buoux är några av höjdpunkterna under turen. Den majestätiska cederträdskogen är fridfull. Väl på toppen av Luberonbergen belönas du med milsvid. Du kan se ända till Alperna och medelhavet. Från Buoux vandrar du längs floden genom Aiguebrunravinen.  Sista dagen passerar du världens största ockrastenbrott. Området, med den röda jorden och sina tallar, kallas för Colorado Provençal.

Reseperioder och prisinformation

Under 2023 kan du starta din resa valfri dag inom följande perioder: 1 mar – 25 jun och 26 aug – 15 nov

Rabatt då > 4 personer reser tillsammans: 690 kr/person

Isle sur la Sorgue – Apt, 7 nätter

Se pris och boka
Isle sur la Sorgue – Apt 6 vandringsdagar Total sträcka 74 km Svårighetsgrad 2,3/5 Avresa : se reseperioder Från 11.450 :-
 • Pittoreska byn Isle sur la Sorgue
 • Vandring i ravinen längs Aiguebrunfloden
 • Bonnieux
 • Den fantastiska utsikten från Luberonbergen
 • Colorado Provençal - ockrastenbrottet vid Rustrel
 • Det provençalska köket
Ladda ner broschyr

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Isle sur la Sorgue
Dag 2: Transfer Isle sur la Sorgue till Fontaine de Vaucluse och vandring till Gordes, 13 km
Dag 3: Transfer Gordes – Goult och vandring till Bonnieux, 11 km
Dag 4: Bonnieux – Buoux, 14 km
Dag 5: Rundvandring Buoux – Sivergues – Fort Buoux – Buoux, 12 km
Dag 6: Buoux – Saignon, 10 km
Dag 7: Saignon – Colorado Provençal –  Rustrel, 12 km. Transfer till Apt.
Dag 8: Hemresa

Totalt sträcka att vandra: 70 km

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Isle sur La Sorgue

Isle sur la Sorge kallas ibland för ”Lilla Venedig” då staden är helt omgärdad av floden Sorgue. Sorgues vatten, leds också i kanaler genom stadskärnan vilket har lett till liknelsen med Venedig. Staden är ett centrum antikviteter, vilket gör att människor från hela världen besöker staden. Passa på att strosa runt längs de trånga gatorna och insupa den Provençalska atmosfären.

Dag 2 – Transfer Isle sur la Sorgue – Fontaine de Vaucluse och vandring till Gordes

En kort transfer tar dig till Fontaine de Vaucluse, källan till floden Sorgue. Du vandrar därifrån genom cederträdsskog och följer en 300 år gammal stenmur som byggdes för att skydda Provence från pesten. Du går genom Cabrières förbi slottet och fortsätter mot Gordes. Gordes är byggt av grå kalksten på en höjd som reser sig dramatiskt upp från dalen. Uppe på toppen kröns byn av ett renässansslott.

Lätt, 13 km, + 450 meter, – 200 meter

Dag 3 – Transfer Gordes – Goult och vandring till Bonnieux

Efter en kort transfer börjar du din vandring mot Bonnieux. Vandringen tar dig inledningsvis genom Calavondalen. Ruiner av gamla bondgårder passeras innan du når fram till Lacoste. Staden bjuder på trånga stenlagda gator, stadsportar och en fantastisk utsikt över området. Från Lacoste ser du över dalen till nästa anhalt, byn Bonnieux.

Lätt, 11 km, + 320 meter, – 250 meter

Dag 4 – Bonnieux – Buoux

Den första halvan av dagens vandring kan gärna avnjutas i maklig takt längs de små landsvägarna. Uppe på platåerna går leden genom ekplanteringar och förbi vackra stenhus. När du har passerat Col du Point-passet är du inne i området Grand Luberon. Nattens boende ligger utanför Buoux, så du fortsätter förbi byn. En vacker stenlagd åsnestig leder neråt i hårnålssvängar tills du når botten av Aiguebrun-dalen och nattens boende.  Här är vackert och det är väldigt fridfullt.

Lätt, 14 km, + 250 meter, – 150 meter

Dag 5 – Cirkelvandring Buoux – Sivergues –Fort Buoux – Buoux

Idag börjar vandringen genom den trollska Aiguebrunravinen. Du vandrar längs vattendraget som kantas av branta kalkstensväggar. Grönskan är frodig. När du lämnar dalen kommer det att gå stadigt uppför. Sista biten är brant men väl värd mödan. När du når krönet och toppen Pelat de Buoux är det möjligt att se både alperna och medelhavet. På vägen tillbaka ner i ravinen kan du välja gå vägen om Fort Buoux innan du återvänder till Buoux.

Medel, 12 km, +500 meter, – 500 meter

Dag 6 – Buoux – Saignon

Liksom gårdagen börjar vandringen genom Aigebrunravinen och upp till Sivergues. Därefter vandrar du genom skogspartier och över Aiuebrun innan du kommer upp på Claparèdesplatån. Han hittar du lavendelfält och ekplantager. Vandringen fortsätter fram till den medeltida byn Saignon. Byn ligger på toppen av en kulle och skyddas av en stor klippa. Dagens vandring är kort så förhoppningsvis har du krafter kvar att gå upp till ruinen på toppen av klippan och betrakta den fantastiska utsikten över området.

Medel, 10 km, + 400 meter, – 300 meter

Dag 7 – Saignon – Colorado Provençal – Rustrel. Transfer till Apt.

Dagens vandring kommer att bjuda på många vackra färger. Vandringen genom Calavon-dalen leder till världens största ockrafyndighet. Här skiftar sanden i gult, orange och rött. Som kontrast står tallar med långa, gröna barr. Det är ett unikt landskap som också kallas Colorado Provençal. Härifrån går du vidare in till byn Rustrel. Kanske känner du för något gott att dricka på torget i skuggan av platanerna efter din vandring. Dagen avslutas med en kort transfer till Apt.

Lätt, 12 km, + 400 meter, – 300 meter

Dag 8 – Hemresa

Efter frukost går en transfer tillbaka till Isle sur la Sorgue för vidare färd hemåt eller till annan destination.

Ladda ner broschyr

Vad ingår

 

 • Boende 7 nätter inklusive frukost i Isle sur la Sorgue, Gordes, Bonnieux, Buoux (2 nätter), Saignon och Apt
 • Övernattningar sker på små hotell eller B&B. Rummen har dusch, WC, lakan, örngott och handdukar
 • Road Book med ledbeskrivning och kartor, en bok per rum
 • Resplan med anslutningstider och instruktioner om var hotellen är belägna
 • Picnic-lunch dag 5 (dryck ingår ej)
 • Middag dag 4 & dag 5 (dryck ingår ej)
 • Transfer dag 2 mellan Isle sur la Sorgue och vandringens start i Fontaine de Vaucluse
 • Transfer dag 3 från Gordes till vandringens start i Goult
 • Transfer dag 7 från Rustrel till Apt
 • Transfer dag 8 från Apt tillbaka till Isle sur la Sorgue
 • Bagagetransport dag 2-7 (1 väska/person, max 20 kilo/väska).
 • Praktisk information
 • GPS-filer
 • Engelsktalande jourservice 24 timmar/dygn

Tillkommer

 • Resan mellan Skandinavien och Frankrike
 • Resan till och från Isle sur la Sorgue
 • Luncher (utom dag 5) och middagar (utom dag 4 & 5)
 • Ev tillkommande transfers under resan
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Personliga utgifter

Tillval

Halvpension

5 middagar (utöver de 2 middagar som redan ingår)
Pris från 3 165:- per person

Extranätter

Extranätter går att ordna utefter dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Transfer

För privat transfer till/från Isle sur la Sorge och Avignon eller Marseille, kontakta oss för pris.

Extra guidebok

I vandringspaketet ingår en Roadbook med kartor och ledbeskrivningar per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin Roadbook kan ni välja att lägga till ytterligare sådana. Kostnaden är 590:- per extra Roadbook.

Boende

Du bor i första hand på små privatägda hotell. Rummen har sängkläder, handduk och i de flesta fallen även badrum i rummet. Vi bokar dig i första hand på platserna som nämns i programmet men undantag kan finnas på grund av fullbokade hotell, då vi bokar dig på närliggande ort och om nödvändigt transporterar vi dig. Kostnad för transfer kan då tillkomma.

Är ni tre personer som vill bo i trippelrum bokar vi er i första hand enligt era önskemål. Om det någon eller några nätter inte är möjligt att boka trippelrum bokar vi er i ett dubbelrum och ett enkelrum den/de aktuella natten/nätterna. Det tillkommer då enkelrumstillägg för den/de aktuella natten/nätterna.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 2,3 / 5
 • Vandringen klassificeras som lätt-medel. Fyra vandringsdagar är lätta och två är medel.
 • Sträckan du vandrar varierar från vandringsstigar, grusvägar, traktorvägar och mindre landsvägar och går över fält och skogar samt genom byar. Terrängen varierar och underlaget kan vara ojämnt.
 • Leden är markerad med olika tecken och skyltar som finns på stenar, pålar, murar och träd. Av ledbeskrivning framgår tydligt hur du ska gå och vilken markering du ska följa. Det är viktigt att vara uppmärksam på markeringar och anvisningar och att följa med i ledbeskrivningen eftersom markeringarna ibland finns på marken och kan vara överväxta eller kan ha försvunnit.
 • Total sträcka att vandra är cirka 70 km fördelade på 6 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Flyg

Närmaste flygplatser till starten och slutet i Isle sur la Sorgue är:

 • Marseille (86 km)
 • Montpellier (125 km)
 • Paris (710 km)

 Tåganslutning ut- och hemresan

Startplatsen Isle sur la Sorgue når du enklast från vald flygplats med TGV- tåg till Avignon och därefter lokaltåg. Från Paris går tåget direkt från Charles de Gaulles-flygplatsen och tar ca 4 timmar. Från Marseille tar tåget ca 1,5 timme och från Montpellier ca 1,5 – 2,5 timmar. Lokaltåget mellan Avignon centrum och Isle sur la Sorgue tar ca 30 min.

 Taxitransfer

Det är även möjligt att ta sig till och från Isle sur la Sorgue med taxitransfer från Marseille flygplats eller från Avignon. För information om pris kontakta oss på Vandra.

Väderkalender

Provence är känt för att vara solsäkert med mer än 300 soldagar per år. Klimatet är varmt och tempererat, men under vintern regnar det mer än under sommaren.


Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led