Det bästa av Provence

Behaglig vandring i vackra miljöer i Luberonbergen

Vill du uppleva det bästa av Provence? Då rekommenderar vi något av våra program som går till Luberonbergen, i hjärtat av Provence. Vandringarna Det Bästa av Provence går i ett fantastiskt område som gjort för vandring. Varje kurva döljer nya upptäckter. Du vandrar längs undanskymda leder i såväl dalar som uppe på berget, ofta skyddad av imponerande bergsväggar av kalksten. Från Luberonbergen kan du, om vädret tillåter, se ända ner till det glittrande medelhavet. Väljer du något av våra längre vandringspaket kommer du att vandra genom Calavondalen som leder fram till Colorado Provençal. Här skiftar sanden i en härlig gulröd färgskala, en påminnelse om den omfattande ockrautvinningen som bedrevs i området.

Mer info

Sträcka 100 km
Pris från 10.995 :-

Sträcka 74 km
Pris från 9.095 :-

Sträcka 65 km
Pris från 9.095 :-

Sträcka 38 km
Pris från 6.495 :-

Några av Frankrikes vackraste byar

Uppe på bergssidorna klättrar några av Frankrikes vackraste byar. Byarna har lång historia och välbevarade hem och byggnader. Från byarna bjuds majestätisk utsikt över dalarna. Ibland kan du se tvärs över dalen till byn du kommer att bo i kommande natt. Att se målet komma allt närmare är inspirerande under en vandring. Varje by stoltserar med sin egen marknad och att ta en tur på marknaden kan vara en härlig start på en fin vandringsdag. I Frankrike är man stolt över sin långa mattradition så du kommer att kunna njuta gott och välförtjänt efter din vandring.

Rikt på vilda blommor

Vallmo-, timjan- och lavendelfält sätter färg på området som även är rikt på vilda blommor och andra kryddväxter. Ljuset i området har inspirerat många stora konstnärer, bl.a. Cézanne och Van Gogh.  Vandringsetapperna är behagligt långa så att du hinner njuta av lugnet på eftermiddagarna efter vandringen. Kanske sätter du dig på ett litet torg i skuggan av ett träd och smakar på de lokala rätterna medan du och dina vänner pratar om dagens upplevelser.

Vandring i Provence

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Det bästa av Provence, Isle sur la Sorgue – Apt

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Det bästa av Provence, Isle sur la Sorgue – Buoux

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!