Det bästa av Provence

Behaglig vandring i vackra miljöer i Luberonbergen

Vill du uppleva det bästa av Provence? Då rekommenderar vi något av våra program som går till Luberonbergen, i hjärtat av Provence.

Mer info

Isle sur la Sorgue – Apt

8 vandringsdagar
Pris från 16.780 :-

Isle sur la Sorgue – Apt

6 vandringsdagar
Pris från 13.480 :-

Isle sur la Sorgue – Buoux

6 vandringsdagar
Pris från 13.930 :-

Isle sur la Sorge – Buoux

3 vandringsdagar
Pris från 8.685 :-

Vive la Provence

Vandringarna Det Bästa av Provence går i ett fantastiskt område som gjort för vandring. Varje kurva döljer nya upptäckter. Du vandrar längs undanskymda leder i såväl dalar som uppe på berget, ofta skyddad av imponerande bergsväggar av kalksten. Från Luberonbergen kan du, om vädret tillåter, se ända ner till det glittrande medelhavet. Väljer du något av våra längre vandringspaket kommer du att vandra genom Calavondalen som leder fram till Colorado Provençal. Här skiftar sanden i en härlig gulröd färgskala, en påminnelse om den omfattande ockrautvinningen som bedrevs i området.

Några av Frankrikes vackraste byar

Uppe på bergssidorna klättrar några av Frankrikes vackraste byar. Byarna har lång historia och välbevarade hem och byggnader. Från byarna bjuds majestätisk utsikt över dalarna. Ibland kan du se tvärs över dalen till byn du kommer att bo i kommande natt. Att se målet komma allt närmare är inspirerande under en vandring. Varje by stoltserar med sin egen marknad och att ta en tur på marknaden kan vara en härlig start på en fin vandringsdag. I Frankrike är man stolt över sin långa mattradition så du kommer att kunna njuta gott och välförtjänt efter din vandring.

Rikt på vilda blommor

Vallmo-, timjan- och lavendelfält sätter färg på området som även är rikt på vilda blommor och andra kryddväxter. Ljuset i området har inspirerat många stora konstnärer, bl.a. Cézanne och Van Gogh.  Vandringsetapperna är behagligt långa så att du hinner njuta av lugnet på eftermiddagarna efter vandringen. Kanske sätter du dig på ett litet torg i skuggan av ett träd och smakar på de lokala rätterna medan du och dina vänner pratar om dagens upplevelser.

Vandring i Provence

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Det bästa av Provence, Isle sur la Sorgue – Apt

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Det bästa av Provence, Isle sur la Sorgue – Buoux

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Bästa av Provence, Isle sur la Sorgue-Buoux, 4 nätter, 25 - 29 september 2022

Tack för ett fantastiskt fint arrangemang. Underbara vandringar, taxichaufförerna dök punktligt upp varje morgon och körde bagaget och släppte av oss för nästa etapp. Enkla men fina hotell. Älskar detta koncept för semester. Att få vandra i egen takt och få hjälp med alla praktiska detaljer. Förhoppningsvis blir det fler gånger…

/Ylva

Bästa av Provence, Isle sur la Sorgue-Buoux, 4nätter, 9 - 14 oktober 2021

Fungerade mycket bra med på alla ombokningar under Coronaperioden. Vandra har varit mycket tillmötesgående och hjälpsamma.

Lena

Bästa av Provence, Isle sur la Sorgue - Buoux, 22 - 26 maj 2019

Vandra har hjälpt oss hela vägen från första dagen som vi skulle välja vandring till och med att välja vandringskänga. Alltid behjälplig och goda rekommendationer.

Mindre bra: alla resenärer i vår grupp fick inte ledbeskrivningsboken, bara en bok per rum.I och med att boken innehåll mycket information om platser, historier och annat än bara ledbeskrivning , vore bra om var o en fick en för sig själv. Ledbeskrivningen i boken stämde inte alltid med GPS en.

Provence i Frankrike är väldigt vacker och är lätt vandring som passade oss. Av fyra övernattningsställen var den tredje mindre bra. Utsikten på detta ställe var utmärkt men själva hotellet var helt ok. kunde vara lite bättre. Men hotellen La Borie på Gordes och l'aiguebrun valley var perfekt.

Farideh

Hej Farideh,
Tack för din feedback. Kul att höra att ni är nöjda med er vandringsresa.
Anledningen till att vi enbart inkluderar en roadbook per rum, är att den är så kostsam. Skulle vi inkludera en per person skulle vandringspaketen i Frankrike bli betydligt dyrare. Våra kollegor i Frankrike tillverkar dem själva och tar 660:- per uppsättning. Vi har det dock som ett tillval för våra vandrare - man kan välja att betala 660:- extra för ytterligare en uppsättning. :)
Mvh Emelie, Vandra