Wainwright’s Coast to Coast

Wainwright´s Coast to Coast - upplev en vandring i världsklass

Wainwright´s Coast to Coast skapades av Alfred Wainwright 1972 och har sedan dess vuxit till att bli en av Englands populäraste vandringsleder. På en vandringsresa längs Wainwright´s Coast to Coast vandrar du genom tre nationalparker, The Lake District, Yorkshire Dales och North York Moor. Från västkust till östkust korsar leden norra England. Från en dramatisk kustlinje till en annan. Däremellan upptäcker du sjöar som glittrar som juveler och i dess ytor speglar sig några av Englands högsta berg. Hedarna i norra York bjuder på ett orört landskap med ljungklädda kullar. I de vackra omgivningarna ståtar också lämningarna efter medeltida slott och kloster. Den må inte vara den allra längsta eller tuffaste vandringsleden, men kvaliteten är i världsklass.

Mer info

Sträcka 316 km
Pris från 23.420 :-

Sträcka 317 km
Pris från 19.910 :-

Sträcka 136 km
Pris från 12.305 :-

Sträcka 173 km
Pris från 11.940 :-

Melbecks Moor – älska eller hata?

Dagen då du vandrar mellan Keld och Reeth når du bland annat toppen av Melbecks Moor, den mest ödsliga platsen längs hela leden. Denna karga plats kommer du antingen att älska eller att hata och om inte annat så kan den tjäna som en påminnelse till vad “fult” innebär. Efter att ha kommit förbi denna melankoliska del av leden fortsätter vandringen genom vackra jordbruksområden fram till Reeth.

Richmond

I Richmond finns gott om affärer och matställen och denna stad kan vara väl värt en dags vila. Denna pittoreska stad befinner på brant mark och de förtjusande kullerstensgatorna ringlar sig fram i sakta mak. Vid den praktfulla floden finns flera vackra fall och ett 1000-tals slott, kring vilket staden är knuten likt banden på en stor ask.

Vandring längs Wainwright´s Coast to Coast

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Wainwright´s Coast to Coast, Kirkby Stephen – Robin Hood’s Bay

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Wainwright´s Coast to Coast, St Bees – Kirkby Stephen

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Wainwright´s Coast to Coast, St Bees – Robin Hood’s Bay

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

St Bees – Robin Hood's Bay, 30/5 - 19/6 2019

Hej Stefan!

Nu är vi tillbaks från ännu en underbar Englandsvandring! Andra gången c2c (coast to coast) var precis så häftigt som vi önskade och kom ihåg. Förra gångens soliga höstväder och blommande ljunghedar bytte vi den här gången mot mycket mer autentiskt engelsk vår-och sommarväder (läs: regn, dimma, regn, vind, regnrekord och sol), blommande ängar och fågelsång.

Efter att nu har prövat olika både korta och längre vandringar i England kan vi konstatera att den här leden är den med hittills bäst kontakt med andra vandrare (från hela världen): många återkommande möten på leden, på övernattningarna eller på puben om kvällen där man pratar om dagens upplevelser, morgondagens utmaningar eller tipsar varandra om andra möjliga vandringsmål/ -resor. Det är som att det fantasieggande i tanken på att vandra mellan två hav, tvärs över England och den avsevärda utmaningen i att klara av strapatserna gör att man kommer varandra nära.

Er organisation var som vanligt toppen! Allt funkade utmärkt och valen av pensionaten, hotellen och B&B (dessa är våra favoriter) första klass!

Nu måste vi tyvärr landa i vardagen igen, vänja oss till vanliga svenska frukostar och börja drömma om nästa vandring.

Trevlig sommar!
Anders & Antje

St Bees – Robin Hood's Bay, 21/8 – 10/9 2015

Hej Stefan!
Nu har vi kommit hem från vår Englandsvandring coast to coast från St:Bees till Robin Hood’s Bay. Detta var den häftigaste vandring vi gjort! Hade tre nationalparker på rutten: Lake distrikt, Yorkshire dales och North-York moors; helt fantastisk natur, trevliga människor, enormt fina bed and breakfast-ställen och nästan hela tiden tur med vädret. Ville bara fortsätta. Er organisation fungerade helt perfekt. Som vi skrev i utvärderingen var bara guideboken något gammalt.

Tusen tack!

Anders och Antje Stenberg