Lake District Trail

Vandra Lake District Trail och upplev ett äventyr som bjuder på det mesta!

Vill du besöka ”den härligaste plasten som finns”? Då ska du vandra Lake District Trail och besöka byn Grasmere, i alla fall om vi ska tro William Wordsworth. Att vandra Lake District Trail är ett äventyr som bjuder på det mesta. Under din vandring får du uppleva flertalet sjöar, robusta fjäll med häpnadsväckande bergstoppar, mysiga små byar och fantastiska utsikter. Om du vill utforska berg, fjäll, dalar och sjöar i fotspåren av Storbritanniens författare och poeter, då är Lake District Trail det perfekta valet!

Mer info

Sträcka 80 km
Pris från 8.275 :-

Med start i Ambleside

Med utgångspunkt i den livliga sjödistriktsstaden Ambleside och med Windermere, englands största sjö,  i blickfånget går vandringen norrut. Vandringen går i Grisedaledalen som bjuder på spektakulära vyer. Helvellyns bergskedja, med sina klippinga imponerande toppar följer dig på vägen mot byn Patterdale. Patterdale ligger perfekt vid den södra änden av sjön Ullswater, av många ansedd som Storbritanniens vackraste sjö. Om rådet är fridfullt och bjuder på en härlig vandring genom Boredaledalen. Du närmar dig målet för din vandring på Lake District Trail. Leden slutar i den fina staden Keswick som ligger vid Derwent Waters strand. Här domineras horisonten av den taggiga toppen på Skiddaw.

Vandring längs Lake District Trail

Under din resa bor du bekvämt med två nätter var i orterna Ambleside, Patterdate och Keswick. Du kan förvänta dig ett varmt välkomnande, härlig atmosfär och mycket god lokal mat. Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Lake District Trail, Ambleside – Keswick

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!