Lake District Trail

Vandra Lake District Trail och upplev ett äventyr som bjuder på det mesta!

Vill du besöka ”den härligaste platsen som finns”? Då ska du vandra Lake District Trail och besöka byn Grasmere, i alla fall om vi ska tro William Wordsworth. Att vandra Lake District Trail är ett äventyr som bjuder på det mesta. Under din vandring får du uppleva flertalet sjöar, robusta fjäll med häpnadsväckande bergstoppar, mysiga små byar och fantastiska utsikter. Om du vill utforska berg, fjäll, dalar och sjöar i fotspåren av Storbritanniens författare och poeter, då är Lake District Trail det perfekta valet!

Mer info

Sträcka 55 km
Pris från 6.970 :-

Sträcka 80 km
Pris från 10.040 :-

Med start i Ambleside

Med utgångspunkt i den livliga sjödistriktsstaden Ambleside och med Windermere, englands största sjö,  i blickfånget går vandringen norrut. Vandringen går i Grisedaledalen som bjuder på spektakulära vyer. Helvellyns bergskedja, med sina klippinga imponerande toppar följer dig på vägen mot byn Patterdale. Patterdale ligger perfekt vid den södra änden av sjön Ullswater, av många ansedd som Storbritanniens vackraste sjö. Om rådet är fridfullt och bjuder på en härlig vandring genom Boredaledalen. Du närmar dig målet för din vandring på Lake District Trail. Leden slutar i den fina staden Keswick som ligger vid Derwent Waters strand. Här domineras horisonten av den taggiga toppen på Skiddaw.

Vandring längs Lake District Trail

Under din resa bor du bekvämt i orterna Ambleside, Patterdate och Keswick. Du kan förvänta dig ett varmt välkomnande, härlig atmosfär och mycket god lokal mat. Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Lake District Trail, Ambleside – Keswick

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Lake District Ambleside - Keswick, juli 2022

En mäktig vandring med vidunderlig utsikt.

Vi hade en fantastisk vandring i strålande sol (nästan för varmt). Inte så omväxlande vandring men mäktigt. Kanon boenden (utom sista stället där värden inte mötte upp) med god och ibland rejäl frukost. Kontakten med Vandra och all information får med beröm godkänt.

Vandringen är inte för nybörjare utan kräver tidigare erfarenhet. Vissa dagar var det upp och ner för branta bergsväggar med stora lösa stenar på leden (bland annat Ambleside till Patterdale och vidare till Keswick). Stavar är ett måste tycker vi samt god vana vid att vandra i tuffare miljö. Vi hade stor nytta av GPX-filerna som vi fick av Vandra.

Vi är klart nöjda och glada att vi klarade detta för det var en tuff vandring. Hälsningar Roger Pettersson.

Ambleside - Keswick, 25 - 31 augusti 2019

Det var inte helt lätt att följa kartan och ledbeskrivningarna, hade viss hjälp av "GPS-kartorna" och av vandrare vi mötte på vägen. Trevligt sätt att bli lite bekant. Vi fick god hjälp via telefon av Vandra när vi "slarvade" bort ledbeskrivningen en dag. Tack för hjälpen, det gick bra.

Vissa dagar i tuffaste laget för oss, men vi gjorde vissa modifikationer, kortade av när det kändes så. Vädret fint de första dagarna, men blev sämre under veckan. Sista dagen var vi riktigt "dyngsura" när vi kom tillbaka till BB:et. Vi lade på några dagar och gjorde vandringar då också, som inte var så ansträngande men trevliga runt Windemere.

Bra BB, rejäl frukost. Fick frukost på rummet ett par dagar, ganska sent 8.40 och 9.00 om man tänker på att man behöver komma iväg på morgonen. Annars välfyllt kylskåp. Vi uppskattade mycket möjligheten att torka våra kläder och kängor (Keswick). Bagagetransport fungerade utmärkt.

Annicka Berggren & Åke Larsson

Ambleside - Keswick, 6 - 12 juni 2019

Jätte jobbig men jätte rolig. Bra anordnad, allt runt omkring flöt på bra, trevliga byar/städer. Skulle dock om jag gick igen vilja kunna välja att vandra varannan dag o utforska byn/stan varannan dag.

Appen, gps kartan var bra men manuella vägbeskrivningen var svår o stämde ibland inte. Gjorde att vi gick fel eller hade svårt att orientera oss ibland. Bl.a. finns inte längre en mack i Glenridding (den är nedlagd, bara byggnad kvar - inga skyltar eller så kvar). Caféet 8 km in på turen Ullswater and place fell Circuit har inte öppet dagligen (hade räknat med ngt att äta där o vi var inte ensamma...). Tiden det tar att vandra var också knappt tilltagen, vi lyckades aldrig hålla oss inom estimerade längsta tiden.

Fantastiska boenden o bemötanden! Super bra! Tack för en minnesvärd resa 😃

Ulrica Fagerberg