Hadrians Wall Path

En vandringsresa där historien är ständigt närvarande

Att vandra längs Hadrians Wall Path innebär att ha historien ständigt närvarande. Muren, slott och fort ger inblickar i tiden som var och gör det tydligt hur bekvämt vårt liv av idag är. Hadrians Wall var en gång i tiden gränsen för det romerska riket som då även omfattande nuvarande England. Kejsare Hadrianus lät bygga muren för att hålla nordmännen, dvs skottarna, på avstånd. Muren gick från kust till kust genom norra England och är ett imponerande byggnadsverk. Sedan 1987 finns den upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Leden följer muren genom det vilda och vackra landskapet som inte lämnar någon oberörd.

Mer info

Sträcka 146 km
Pris från 13.290 :-

Sträcka 88 km
Pris från 10.690 :-

Sträcka 68 km
Pris från 8.880 :-

Sträcka 53 km
Pris från 7.490 :-

Winshields Crags

Winshields Crags topp är den högsta punkten under vandringen mellan Once Brewed och Gilsland. Denna punkt når du oavsett vilket av våra vandringspaket som du väljer. Vandringen upp till toppen är den tuffaste delen av leden men du får valuta för ditt slit när du når toppen. Härifrån får du en vidunderlig utsikt i alla väderstreck med muren som en ringlande orm genom landskapet.

Vandring längs Hadrian´s Wall Path

Antingen kan du välja att gå hela leden eller valda delar av den, vad du än väljer kommer vandringen bli ett minne för livet. Den bäst bevarade delen av muren finns på ledens mittsektion, men den är även närvarande på de andra delarna av leden. Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Referenser

Hadrian’s Wall Path, Corbridge – Brampton

Corbridge – Brampton,, juni 2023

Mycket bra boenden och mat!

Sista dagen blev det en väldigt kort vandring. Vi valde att gå från Lanercost vidare till boendet i Brampton i stället för att bli hämtade vilket för oss blev mycket bättre. Det är svårt att ta sig från Brampton så vi föreslår, om det är möjligt, att denna 4-dagars vandring avslutas i Carlisle istället.

Corbridge – Brampton, 21 – 26/5 2013

Hej Stefan!

Den 21-26 maj vandrade vi längs Hadrianus mur i regi av Vandra. Ni har fått två nöjda kunder. Vandringen var en upplevelse och på en bra nivå för oss icke högpresterande kontorsmänniskor. Instruktionerna och guideboken ledde oss rätt hela vägen, boendet var bra och vi blev genomgående väl bemötta. Transporten av bagage fungerade klockrent. Vi förstod att det är få skandinaver bland vandrarna i norra England, leden förtjänar fler.
Ett påpekande. Verkligen inget stort i sammanhanget, men kanske ändå bra inför era kontakter med framtida kunder. I informationen om Brampton står det ”Notera att det är cirka 30 minuters gångväg från Brampton till Brampton Rail Station”. Det är i minsta laget. För oss tog det 37 minuter med den packning som dittills fått skjuts, men som vi nu skulle släpa på själva. Om man dessutom inte har rekognoscerat vägen – vilket vi gjorde kvällen före avresa – så kan det krävas ytterligare marginal. Vi var ute i god tid och kom med tåget.

Med detta tackar vi för ett fint arrangemang.

Vänliga hälsningar
Anita och Åke Wessman

Corbridge – Brampton, 30 juli – 4 augusti 2012

Tusen tack för hjälpen med en fantastisk vandringsupplevelse! Vi blev helnöjda med hotellet vi fick istället för det fullbokade B&B i Corbridge! Det ordnades snabbt och smidigt! Vi hade inte en regndroppe på vår vandring!

Otroligt! Alla B&B var enastående! Vi är OTROLIGT nöjda och kommer att återkomma!

Hälsningar från de 6 i Ulla-Stinas sällskap

Corbridge – Brampton, 23 – 29/7 2010

Hej Stefan,

Nu är vi tillbaka i Berlin efter vandringen i England. Resan gick mycket bra och vi uppskattade mycket den vackra naturen längs Hadrianus mur. Vi hade till och med bra väder, vilket tydligen inte är så vanligt där uppe.
Här kommer lite feedback som du bad mig om:

Vandra. Jag tycker att arrangemanget från er sida var mycket bra. Jag var ju ute lite sent och bokade, men allt blev ju jättebra ändå. Jag har därför bara positiva intryck av Vandra.
Här är två tips för kommande arrangemang till Hadrianus mur:
1. Vårt plan från London till Newcastle var sent, så jag ringde till B&B i Corbridge. Av dem fick jag reda på att flygplatsen låg mellan Newcastle och Corbrigde, vilket gjorde att taxi var extremt mycket enklare och nästan billigare än att åka tåg till Newcastle och sedan tåg till Corbridge för två personer.
2. Restaurangen på Hotel George i Chollerford var en katastrof. Både mat och service. Hotellet har sålts till ett bussbolag som bussar dit pensionärer. Puben i byn, Crown Inn är såld och kommer att börja servera mat om några veckar. Man ska nog äta där.
3. Det ska nog framgå tydligare att incheckning är från kl 16. Vi kommer flera gånger vid 15, vilket skapade lite gnabb från början.
Vi uppskattade verkligen Organic Café i Gilsland. En mycket annorlunda, genuint och ambitiöst ställe. Kul att ha varit på.

Här kommer feedback på B&B. Jag skriver på engelska om du vill vidarebefordra informationen till någon samarbetspartner i England:
The Crofts, Corbridge: The best B&B I´ve ever been to. The couple running the B&B is very nice, hospitable and helpful. We were served home baked biscuits at arrival and the breakfast was great. Highlight of the trip
Mingary Barn, Chollerford: Nothing special. The rooms are very nice but the lady is obvious doing this for money without passion. But it´s all right.
Ashcroft, Haltwhistle. Very special old house with very nice rooms.
The lady is a bit harsh, but I guess that´s part of a classic B&B.
Very recommendable.
The Hill on the Wall, Gilsland: Our visit started very unfortunate. I looked in to the breakfast room to see if somebody where there. Than and old man shows up, telling me I was too late for breakfast. I thought he was joking since it was afternoon, but then he shouted to his wife ”There is a German wandering around here”. The lady got upset with her husband and asked for forgiveness, telling me he was old and shouldn´t be around. I also said this was on the verge of what is acceptable as a welcome in a hotel. The lady tried everything to make up for it. Serving tea, giving me a bottle of wine etc. She also had the old man come and ask to forgive his bad behavior. I really felt poor for the lady who did everthing to make up for her stupid husband ´s behavior.
Surprisingly it was the old man serving the breakfast. Which he didn´t do in a good way at all. The old lady should keep the old man out of the sight of the visitors, and hire a younger help that attend the visitors. The house is pretty warn down and should need brush up.

Mvh
Joakim Barneus

Hadrian’s Wall Path, Corbridge – Carlisle

Corbridge - Carlisle, augusti 2023

Vandringen är varierande, från mycket intressant och vackra vyer, till långa vandringar på åkrar och fält.

Detta var inte överraskande då det fanns gott om information om vandringens omgivningar att studera. Den sträckning vi gick var nog den mest optimala.

Över lag var B&B mycket bra (förutom ett som var slitet och trist). B&B ägarna lägger ner mycket möda för att det ska bli så bra som möjligt för oss vandrare. Rent, prydligt och trevligt.

Corbridge - Carlisle, augusti 2023

Bra vandring!

Sista etappen fram till Carlisle var väl lite tråkig men leden går ju där den går. Ett boende var mindre bra och alla andra boenden var mycket bra.

Corbridge - Carlisle, 2-8 augusti 2016

Resan ner var perfekt planerad! Fanns inga frågetecken alls! Första frågetecknet kom vid start i Corbridge! Det står gå norrut, men vart skulle jag börja. Diskussion med personal på hotellet. De avrådde bussen, så det blev taxi till Harlow Hill. Det räknade vi ut taxichauffören och jag eftersom jag tänkte ta lunch i Portgate. Slutet på dag två är i min uppfattning betydligt svårare än dag tre, som det står att det skall vara den mest ansträngande. Boendet var fint hela vägen utom i Brampton. Jag kan leva med att rummet är litet, men finns det också en dusch, där det inte finns någon dörr till, ja då blir rummet fullt med ånga också. Blev fuktig om strumporna, när jag gick på mattan! Bagagetransporterna fungerande perfekt! Jag är riktigt nöjd och belåten. En fantastisk upplevelse. Jag var dock ute fler timmar per dag än vad som stod i programmet. Det var ju så mycket att ta in. Natur, historia och alla trevliga människor jag träffade. Flygplatsen i Manchester är rörig. Tog ett tag innan jag hittade rätt terminal och SAS incheckning. Det löste sig till slut eftersom ett par från Kina också “var lite vilsna” Så med gemensamma tankeverksamheter, så blev det rätt till slut.

Gugge Lindman

Hadrian’s Wall Path, Corbridge – Gilsland

Corbridge– Gilsland, september 2023

Superupplevelse! Min första vandring i England, men definitivt inte den sista 💯

Jag fick tips om Vandra genom en granne som köpt vandringsresa av er. Mycket bra.

Corbridge– Gilsland, juli 2022

Vi är i helhet nöjda!

Första gången vi resta med Vandra och allt information och kontakt med Vandra har varit mycket bra.

Skiftande boende. George Hotel väldigt trevligt och fin omgivning men rummen hade låg standard. B&B i Haltwistle (Old School House) var fantastiskt i både standard, frukost och service.

Detta var vår första vandring på detta sätt och vi kan tänka oss att vandra på något annat resmål i framtiden. Hälsingar Susanne Johansson

Corbridge – Gilsland, juli 2015

Guideboken etc var bra men kartorna var mer översiktliga, fanns ingen detaljerad karta över min vandring. Men det var å andra sidan inte nödvändigt eftersom det var mycket lätt att följa leden.
Alla boenden var mycket bra, jättetrevlig personal och bra standard. Det var olika typer av boenden, ett var som ett finare hotell, ett annat B&B osv men det var bara roligt att uppleva olika former av boenden. Första vandringsdagen som gick till Chollerford: det är bättre om man fortsätter 10 minuter till Chesters Fort där det finns en fin utgrävning, teahouse, museum osv, visserligen mot en avgift på ca 6 pund, men bättre än Chollerford som bara är en vägkorsning med ett hotell och ett teahouse.

Björn

Corbridge – Gilsland, 1 – 4 juni 2012

Hej Stefan,

Nyligen tillbaka från vår vandring längs Hadrian´s Wall Path och jag vill bara tacka så väldigt mycket för ett mycket trevligt och lyckat upplägg från din sida. Samtliga B&B var över förväntan, all information vi fick innan vandringen stämde till pricken. Att även vädret var på vår sida sätter jag på bonuskontot…

Jag har spridit, och kommer att fortsätta sprida, Vandra.se bland vänner och bekanta och på Facebook. Vi återkommer till dig inför vår nästa resa, planerar redan att vandra i Skottland eller Irland nästa gång.

Med vänliga hälsningar från två mycket nöjda vandrare
Johan & Mikaela

Corbridge– Gilsland, 31 mars– 4 april 2012

Hej

Jag skulle bara skriva och tacka för ett jättebra arrangemang och en jättefin resa! Allt fungerade väldigt bra, mycket bra bed&breakfasts, god frukost, bra instruktioner, bra guidebok och karta, allt fungerade bra och vi är jättenöjda.

Hälsningar
Katrin

Hadrian’s Wall Path, Newcastle – Bowness

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Newcastle - Bowness-on-Soway, 4 - 12/9 2022

Hej Stefan

snart två veckor sedan hemkomsten efter våran vandring längs Hadrianus mur, som var en en härlig upplevelse med skiftande natur. Allt från stadsmiljö i Newcastle och Carlisle till jordbrukslandskap, böljande kullar och strandängar, i sol och regn. Men så är det ju i Storbritannien. Upplägget med att lämna bagaget på hotellet för upphämtning och transport till nästa boende fungerade klanderfritt. De utvalda övernattnings ställena var otroligt bra, trevliga värdinnor/värdar som var serviceminded, bra rum och härliga frukostar.
Vi fick ju dessutom bevittna historiens vingslag i och med Drottning Elizabeth's död. Vi råkade dessutom befinna oss i Edinburgh på måndagen när kistan fördes från slottet till katedralen. Enda smolken var att vi var med om en smärre olycka med bussen som skulle ta oss från Bowness On Solway till Carlisle. Bussen kunde inte fortsätta men tack vare en ytterst vänlig ortsbo, som skjutsade oss till stationen i Carlisle, han vi med tåget till Edinburgh.
Något som däremot inte stämde var avstånds angivelserna i häftet som Du skickade. Första dagen, Wallsend till Newburn, står att det skall vara 30 km men var i själva verket ca 17 km.
Andra dagen, Newburn till Chollerford, står 21 km men var ca 30 km. Ingen stor grej, men för tidsplaneringen, framför allt andra dagen, kan det vara viktigt för att komma i tid till hotellet i Chollerford. I det absoluta slutet av boken som Du skickade med finns en bra tabell över avstånden för hela sträckan.

I det stor hela var våran upplevelse positiv. Alla transporter fungerade utmärkt, mycket tack vare era rekommendationer. Dock kan Du ta med att det går att betala med kort på bussen från/till flygplatsen och på lokalbussen från Bowness On Solway.

Hälsningar
Annette och Mats Hellström

Newcastle – Bowness-on-Solway, 20-28 juni 2018

Det beste var opplevelsen: – alle de hyggelige menneskene vi traff langs ruta, kulturlandskapet, muren, historien, de små landsbyene, dyrene, maten og ikke minst været, som virkelig satte sitt preg på det hele. Koffertene var alltid på plass, all reiseinformasjon var korrekt, turen godt merket, overnattingsstedene var flotte og servicen upåklagelig. Jeg anbefaler denne turen på det sterkeste.

Siri Hongseth

Newcastle – Bowness-on-Solway, 5 – 14 maj 2018

Hej Stefan och Anna!

Nu är vi tillbaks från vandringsresan längs Hadrianus muren. Åter en oförglömlig resa. Stort tack för er hjälp!

Har nu sammantaget varit i olika delar av England under total 8 veckor de senaste åren och måste kraftig protestera mot uppfattningen att England innebär ostadigt väder, regn och dimma… På alla resor har vi inte haft en hel dags regn, sammantaget!

I soligt väder har vi alltså gått från Wallsend vid Newcastle till Bowness-on-Solway. En fin vandring längst ett storartat bygge! Vi har åter haft mycket fina övernattningar och, då övernattningsställena låg lite avsides från pubar och restauranger, god mat lagade av värdarna på våra Bed & Breakfast. Detta gav även möjlighet till många goda möten och samtal med lokalbefolkningen och andra vandrare.

Här lite tips till andra som kommer att ge sig ut på denna vandring:
Den första vandringsdagen från Wallsend till Heddon-on-Wall (ca 24 km) går i stort sett enbart på asfalt, varför det rekommenderas gympaskor istället för vandringskängor.
Under etapperna till och från Once Brewed kan gåstavar rekommenderas, särskilt vid fuktigt väder.

Vi återkommer gärna och snart med en ny förfrågan vad gäller vandringar i England.

Antje & Anders Stenberg

Newcastle – Bowness-on-Solway, 4-14 juni 2017

Svært fornøyd med alle bosteder og baggasjetransport og mat. Alltid hjelpsomme vertskap og flotte rom. Da vi ankom Wylam, var vi gjennomvåte etter 5 timers regn. Men David klarte å tørke alle klær, sko og sekker i løpet av natta! En spesiell opplevelse var også Oakwood Park Hotell, flott atmosfære og meget god og billig mat.

Nils Henrik Olsen & Astrid Julie Östby

Newcastle – Bowness-on-Solway, juli 2016

Efter att ha vandrat den sista etappen, blivit bjuden på kaffe och blåbärskaka på Wallsends Guesthouse, samt duschat, bytt kläder och sjunkit ner i den mjukaste skinnfåtöljen på mitt boende, omgiven av tre vänliga hundar så vill jag bara med dessa rader uttrycka mina tankar om vandringen.

Det spekuleras i guideböcker huruvida man ska starta vandringen i öst eller väst.

På något vis känns det som det rätta att vandringen startar i Newcastle och slutar i Bowness. Svårt att säga varför, men kanske att stillheten och lugnet i den lilla byn bättre matchar en vecka med intryck.

En bra vandring med många vackra vyer. Kanske den sista dagens vandring inte riktigt kunde stå upp mot de sex tidigare dagarna. Tyvärr var ju en del av vandringen bredvid floden Eden i Carlisle omdirigerad till de centrala delarna av Carlisle. Men vädrets makter är ju starka och de går inte att styra.

Jag är väl medveten om att tillgängligheten till boenden styr etappernas utformning. Men en liten varning vill jag ge för boende i Brampton och sättet att ta sig till byn. Jag gick från leden ner till byn. Vägarna är smala och de situationer som två bilar möttes samtidigt som jag fanns där var inte så trevliga. Om möten då skedde i en kurva blev situationen inte bättre. Jag kände mig lite utsatt. Så för den som skall gå till Brampton kan det vara bra att ha detta i åtanke. Sedan var byn,boendet och diverse matställen mycket trevliga. Jag tog ändå beslutet att ta taxi tillbaka till leden morgonen efter.

På det hela taget en vacker vandring, lätt att följa leden, några branta uppförsbackar under dag 3 och 4, var försiktig vid branta nedförsbackar, jättebra boenden och många trevliga möten.

Hälsningar Peter Nolinge

Newcastle – Bowness-on-Solway, 14-22 maj 2015

Jeg er meget fornøyd med reisen til Hadrians Wall, og kommer til å anbefale Vandra til andre. Jeg kommer til å bruke dere hvis lignenede reiser i fremtiden. Raske svar, detaljert, god informasjon. Detaljert, god kunnskap om reisemålet. Fikk alt vi behøvde, klar for tur. Alt gikk som planlagt, en flott vandrereise og opplevelse, meget fornøyd. Alle rom stod klar som bestilt, hjelpsom og hyggelig betjening.

Mette Boee Groette

Newcastle – Bowness, 8 – 16/7 2014

Hej!

I går kom vi hem efter en fantastisk vandring längs Hadrian’s Wall Path. Vi har haft härliga och varma dagar längs leden och har faktiskt inte behövt använda regnkläder alls under själva vandringen. Det regnade någon kväll och någon natt, men det störde knappast oss. Leden är verkligen väl underhållen och tydligt markerad. Imponerande.

Precis som förra gången vi bokade med er har allt fungerat mycket bra med boende och bagagetransport. Boendet har verkligen hållit hög kvalitet. Det enda vi kunde önskat hade varit ett rum med badrum en suite sista natten i Bowness-on-Solway, men nu blev det inte så. De B&B som verkligen stack ut på ett positivt sätt var Mingary Barn i Humshaugh, Willowford Farm i Gilsland, Oakwood Park Hotel i Brampton och Number Thirty One i Carlisle. Sinsemellan ganska olika på flera sätt men alla mycket bra ställen att bo på. Vi uppskattar ställen med personlighet och det tyckte vi att dessa hade. Naturligtvis är bemötandet viktigt också, och här kände vi oss sannerligen välkomna och väl omhändertagna.

Med detta sagt har vi några synpunkter. I vårt program fanns det nämligen viss information som var inaktuell eller helt enkelt felaktig:

Wormald House: Här saknades det en siffra i telefonnumret som ställde till det en aning för oss när vi stod ute på leden utan wifi och behövde komma i kontakt med våra värdar. Numret ska vara 01661 852 529. Middag på puben The Fox and Hounds är inte längre aktuellt, men vi blev skjutsade till och hämtade från en mycket trevlig restaurang i grannbyn Ovington: Winships. Rekommenderas!

Willowford Farm: Telefonnumret i vårt program var helt bort i tok. Rätt siffror ska vara 016977 47962. I programmet står dessutom att Lauren lagar en underbar middag och att en sådan var förbokad för oss. Lauren lagar säkert fantastisk mat men sedan en tid tillbaka serverar de inte middag så någon sådan kunde knappast vara förbokad. Liam skjutsade oss till puben och sedan fick vi en skön promenad hem. Hade vi velat hade vi blivit hämtade. Hur som helst var Liam lite fundersam över att vi hade fått inaktuell information eftersom han var mån om att Macs Adventure skulle förmedla aktuella uppgifter.

Oakwood Park Hotel: Här hade vi hoppats äta middag men den möjligheten finns inte på söndagar. Vår värdinna Wendy bokade bord åt oss på en trevlig pub strax söder om Brampton och bokade även en taxi som tog oss dit och tillbaka. Wendy körde oss tillbaka till Newtown på morgonen där vi åter anslöt till leden, eftersom vägen mellan Brampton och Newtown är ganska hårt trafikerad och inte lämplig för fotgängare.

Number Thirty One: Vägbeskrivningen från leden och fram till vårt B&B stämde utmärkt med ett undantag – det finns ingen skylt som säger att vägen man ska ta heter Catholic Lane, så stryk gärna den delen.

Den här typen av vandring är verkligen ett härligt sätt att uppleva nya områden. Vi lär göra fler. Tack!

Bästa hälsningar

Göran & Martina Mellin

Newcastle – Bowness-on-Solway, 1 – 9/7 2013

Hej Stefan

Vores vandretur langs Hadrians mur er gået rigtig godt. Alle de reserverede overnatningssteder fungerede perfekt.
Bagagen var fremme, når vi ankom til overnatningsstedet på hele turen.
Vejret var også med os. Heldigt det ikke var så varmt de første dage. Muren og landskabet var en fantastisk oplevelse.
I Twice Brewed Inn var der toilet og bad på gangen. Det havde vi ikke ventet; men det gik da.
På Willowford Farm, hvor vi havde hviledag, var der rigtig dejligt. Værtsparret havde for ikke så længe siden fået barn, så de kunne ikke servere aftensmad; men vi blev kørt til Samson Inn i byen, og vi spiste rigtig godt der.
Oakwood Park Hotel var et dejligt sted at overnatte; men vi opdagede da vi tog alternativ 2 og gik fra Newtown til hotellet, at der ikke er 2,5 km som du skrev men 2,5 mile, og det er lidt langt at gå ad en trafikeret landevej. Til gengæld blev vi næste dag kørt tilbage til Newtown uden beregning.
Både Howard Lodge Guest House og The Old Rectory var rigtig gode steder.
Fra The Old Rectory tog vi til Carlisle med taxa(vi var 6 personer, som alle skulle til stationen). Det var kun lidt dyrere end med bus, og vi slap for at gå med kufferter fra busstation til togst??¬ation. Toget fra Carlisle tog vi hele vejen til Manchester lufthavn, så vi slap for at slæbe bagage i Manchester city.

Med venlig hilsen

Ellen og Ivan

Newcastle – Bowness-on-Solway, 4 – 11/7 2012

Sammanfattningsvis – allt funkade utmärkt! Vi kände oss hela tiden trygga med kartan, guideboken, förslagen på packning och planering och allt annat som ingick i paketet. Allt funkade så väl som vi hoppats och vi hade en fantastiskt rolig, spännande, lagom utmanande, social och vacker semester. Transport av bagage liksom boende var utmärkt. Bra att veta för allergiker: på några av de bed’n’breakfast vi bodde på fanns det hundar, dock inget problem för oss. Rekommenderar denna tur till alla!

Dag 1: Ankomst till Newcastle – helt OK övernattning, inget märkvärdigt.
Dag 2: Newcastle – Heddon, 21 km – roligt att gå genom Newcastle, och sen vackert längs floden. Trötta fötter efter mkt asfalt och det var underbart att komma fram till det första b’nb:t! God mat på the Fox and hounds och mkt trevlig landlady! Missa inte efterrätten Eton mess om du gillar desserter.
Dag 3: Heddon – Chollerford, 29 km – längsta sträckan och eftersom det regnat massvis veckorna innan vår tur var dikena leriga. Blåsor på fötterna var bara förnamnet efter denna sträcka (följ Stefans råd om plåstring, rena strumpor etc!), det var varmt och vi hade lite för lite vatten med oss och den enda puben på vägen var stängd, men ändå en härlig dag. En öl på hotellet i Chollerford innan vi hämtades av värden för b’n’b:t. Mycket mysigt boende, igen!
Dag 4: Chollerford – Once Brewed, 18 km – Vackraste och fysiskt den tuffaste dagen, gick en lång sträcka längs muren och utsikten var fantastisk. Vidsträckta kullar, massor av får. En del branta trappor upp och ned. Framme på Saughy Rigg farm var det ganska mycket folk och god middag.
Dag 5: Once Brewed – Gilsland, 16 km – Ngt mindre kuperat och en ganska lagom lång tur. Övernattning på Brookside villa var mycket mysigt: fint rum, god mat, trevlig service. Gilsland är en pytteby och det mesta var stängt när vi var där, men Brookside villa hade allt man kunde önska.
Dag 6: Gilsland – Brampton, 13 km – Första lilla staden på länge, så här blev det några pubbesök. Oval house innebar helt OK övernattning men inte mer.
Dag 7: Brampton – Carlisle, 18 km – Vi tog taxi till Newtown från Brampton, funkade bra precis som beskrivet. Det blev mycket vandring i kohagar denna dag. Vi kom fram vid 14 och i Carlisle åt vi god pizza. Underbart boende i fint viktorianskt hus, galet blommigt rum och mycket vänlig värdinna.
Dag 8: Carlisle – Bowness, 22 km – fantastisk natur sista biten på turen! Första regndagen på hela resan, även om det varnats för regn hela veckan. Vi stannade till och torkade på en liten pub, mycket stärkande! Underbart att komma fram i lilla Bowness-on-Solway, boendet var mycket trevligt och middagen på byns enda pub var god med fantastiska lamb racks från lokal gård, så många att de knappt fick plats på tallriken!