Chipping Campden – Bath

En vandring i vackra omgivningar med historiska förtecken

Det här paketet tar dig genom den engelska landsbygden från Chipping Campden hela vägen söderut till Bath. Dagssträckorna är lite längre och passar därför dig som vill vara ute större delen av dagen. Nästan hela leden går genom Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty och passerar genom en rad förtrollande engelska byar, med traditionella Cotswoldstugor och välkomnande pubar. Du kommer att njuta vidsträckta vyer, snubbla över historiska platser och bli överraskad av eleganta kyrkor. Du avslutar din vandring i den historiska staden Bath.

Chipping Campden – Bath

Se pris och boka
Cotswold Way 8 nätter Total sträcka 165 km Svårighetsgrad 3,9/5 Avresa 23 mar - 30 sep Från 14.395 :- 7 vandringsdagar
 • Broadway, Stanton och de många vackra byarna i Cotswold
 • Den av varma och vänliga atmosfären på de engelska pubarna
 • Fin vandring genom den engelska landsbygden
 • Vandring som bjuder på mycket historia
 • Genuina engelska pubar
 • Bath med dess kulturhistoriskt intressanta byggnader

Turen i korthet

Dag 1: Ankomst till Chipping Campden
Dag 2: Chipping Campden – Broadway/Stanton, 10 km/16 km
Dag 3: Broadway/Stanton- Cleeve Hill, 28 km/22 km
Dag 4: Cleeve Hill – Birdlip, 25 km
Dag 5: Birdlip- King’s Stanley, 27 km
Dag 6: King’s Stanley – Wotton-under-Edge, 24 km
Dag 7: Wotton-under-Edge – Tormarton, 24 km
Dag 8: Tormarton- Bath, 27 km
Dag 9: Hemresa

Total sträcka att vandra: 165 km

Om du har valt lördag, söndag eller måndag som startdag för ditt vandringspaket, bor du i Broadway dag 2. För övriga startdagar bokar vi dig i första hand i Stanton.

Beskrivning dag för dag

Dag 1 – Ankomst till Chipping Campden

Staden Chipping Campden är utan tvekan den vackraste av Cotswold städer med anor från 1400-talet. Staden domineras av de gula kalkstenshusen med små pittoreska gator och gränder. Gör ett besök i St James kyrka eller det lokala museet som ligger i domstolen Barn precis intill kyrkan. I närheten finns även två kända och historiska trädgårdar; Hidcote Manor Garden och Kiftsgate.

Dag 2 – Chipping Campden – Broadway/Stanton

Du lämnar Chipping Campden bakom dig och vandrar uppför och når Dovers Hill med härlig utsikt över den omgivande landsbygden. I Broadway finns det många Tea rooms och caféer för den som vill fylla på med lite energi. Om du inte ska bo i Stanton fortsätter du vandringen som nu visar det allra bästa av engelska landsbygden. Dagens slutmål, byn Stanton, är ett typexempel på det vackra Cotswold.

Medel, 16 km, + 419 meter, – 449 meter (boende i Stanton)

Dag 3 – Broadway/Stanton – Cleeve Hill

Efter en rejäl frukost vandrar du mot Cleeve Hill. På vägen passerar du den lilla byn Stanway som med sin Herrgård Stanway House. Stumps Cross markerar ett vägskäl som sannolikt varit viktigt under medeltiden. Innan du når det lilla samhället Winchcombe passerar du både Beckbury Camp från järnålder och Hailes Abbey från medeltiden. I slutet av dagen passerar du Belas Knap, en stor gravkammare, innan du når Cleeve Hill.

Utmanande, 22 km, + 655 meter, – 454 meter (boende i Stanton)

Dag 4 – Cleeve Hill – Birdlip

Dagens vandring bjuder på imponerande utsikter och vyer. Du kommer förbi ”The Devil’s Chimney”, en klippformation i kalksten som är ett lokalt landmärke. Namnet har den fått efter dess säregna form, som en krokig och vred skorsten. I Birdlip sover du gott efter en upplevelserik dag.

Utmanande, 25 km, + 697 meter, – 739 meter

Dag 5 – Birdlip – King’s Stanley

Första delen av dagen vandring får främst över skogsmark som bjuder på välbehag året runt, men främst under våren när de vilda blommorna blommar i överflöd. Andra delen av dagens vandring som går mellan Painswick och King’s Stanley kallas för den storslagna delen av Cotswold Way. Du bjuds på gamla skogar, landsbygdens lugn och stora panoramavyer.

Utmanande, 27 km, + 693 meter, – 916 meter

Dag 6 – King’s Stanley – Wotton-under-Edge

Du lämnar ditt boende i King´s Stanley, det går uppför till Slesly Common, en platå med underbar utsikt över området kring King´s Stanley. Vandringen över platån följs av en serie korta kraftiga stigningar och sänkningar, gravkammare från yngre stenåldern och fornborgar från järnåldern gör att dagens första 10 km till Dursley går relativt lätt. En av dagens höjdpunkter är när du når Tyndale Monument. Vid dagens slut når du Wotton-under-Edge, en charmig landsortsstad och genomsyrad av historia. Här finns gott om ställen att äta på och små butiker att shoppa i.

Utmanande, 24 km, + 862 meter, – 814 meter

Dag 7 – Wotton-under-Edge – Tormarton

Första sträckan denna dag tar dig genom dalar med kvarnar och vattendrag som påminner om den yllehandel som en gång var så viktig för området. Du passerar genom byn Hawkesbury Upton och fortsätter ut på landsbygden som bjuder på en lugn vandring till Tormarton.

Utmanande, 24 km, + 629 meter, – 558 meter

Dag 8 – Tormarton – Bath

Sista vandringsdagen väntar många höjdpunkter. Bland annat vandrar du förbi det spektakulära Dyrham Park. Framme i Bath finns många teatrar, museer och andra kulturella platser att upptäcka. Staden erbjuder  också ett rikt restaurang- och pubutbud. Bath upptogs 1987 på UNESCOs världsarvslista och har du möjlighet så rekommenderar vi att du lägger till en extra natt i Bath innan hemresa.

Utmanande, 27 km, + 525 meter, – 660 meter

Dag 9 – Hemresa

Efter frukost är det så dags för avfärd hem eller mot nya äventyr. Ett tips för den historieintresserade är ett besök i Stonehenge som ligger cirka 1 timmes bussresa från Bath.

Vad ingår

 • Boende 8 nätter inklusive frukost i Chipping Campden, Broadway/Stanton, Cleeve Hill, Birdlip, King’s Stanley, Wotton-under-Edge, Tormarton, Bath
 • Resplan med anslutningstider och förteckning över boendet
 • Guidebok och karta, engelsk text, en uppsättning per rum
 • GPS-filer för vandringen
 • Bagagetransport mellan övernattningarna
 • Praktisk information
 • Engelsktalande jourservice

Tillkommer

 • Anslutningsresan mellan Skandinavien och Chipping Campden/Bath
 • Eventuellt boende i anslutning till resans start och slut
 • Eventuella extranätter utmed leden
 • Lunch och middag samtliga dagar
 • Personliga utgifter
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Tillval

Extra nätter

Extra nätter före och efter vandringen samt på övriga orter går att ordna enligt dina önskemål. Kontakta oss för pris.

Extra uppsättning guidebok och karta

I vandringspaketet ingår en uppsättning guidebok och karta per bokat rum. Är ni två eller fler i ett rum och vill ha varsin uppsättning, kan ni välja att lägga till ytterligare uppsättningar.
Kostnaden är 300:- per extra uppsättning.

 

Boende

Vi bokar er i första hand i de orter som anges i programmet, men antalet hotell och Bed & Breakfast i direkt anslutning till leden är begränsat. Detta innebär att du någon eller några nätter kan komma att bo en bit från leden eller på annan ort än de som anges i programmet.

Är ni ett större sällskap eller under perioder när det är hårt bokat kan det bli nödvändigt att dela upp sällskapet på två eller flera Bed & Breakfast för att lösa boendet.

Cotswold Way är en mycket populär vandringsled, under sommarmånaderna är det många gånger svårt att hitta rum, så det är viktigt att du är ute i god tid.

Svårighetsgrad

 • Snittvärde svårighetsgrad: 3,9 / 5
 • Vandringen är medel till utmanande. En dag är medel och sex är utmanande.
 • Leden du följer är till större delen väl markerad och väl underhållen, undantag finns.
 • Huvuddelen av leden går på naturstigar/grusvägar. I och runt byarna är det asfaltsvägar.
 • Total sträcka att vandra är 165 km fördelad på 7 vandringsdagar.

Tips om anslutningsresor

Tåg

Vill du resa med tåg till och från vandringen? Kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Mellan Köpenhamn och Moreton-in-Marsh tar det cirka 25 timmar att resa med tåg och från Bath tillbaka till Köpenhamn är restiden med tåg cirka 24 timmar.

Flyg

Närmaste flygplats till startplatsen Chipping Campden är:

 • Birmingham (63 km)
 • Bristol (122 km)
 • London (127 km)

Närmaste flygplats till slutmålet Bath är:

 • Bristol (32 km)
 • London (161 km)
 • Birmingham (172 km)

Buss-/ tåganslutning

Startplatsen Chipping Campden når du med tåg och buss.

Väderkalender

Storbritannien har ett relativt tempererat klimat med en del molnighet. Vädret kan skifta väldigt mycket från dag till dag men generellt sett är sommaren (juni – augusti) varm med 14 – 30 °C, och vintern (december-februari) kylig med temperaturer runt 1 – 4 °C. Östkusten har generellt mindre regn än övriga delar medan västkusten i regel har ett mildare klimat. Juli och augusti är de varmaste månaderna följt av juni och september.

Läs mer på www.yr.no

Se pris och boka

Översikt led