Cotswold Way

En vandring genom den genuina och vackra engelska landsbygden

Cotswold Way går i hjärtat av England, på bekvämt avstånd från London i landskapet Cotswold. Vandringen är själva sinnebilden av England. Du njuter i fulla drag av omgivningarna medan du stillsamt tar dig framåt.

Mer info

Chipping Campden – Bath

10 vandringsdagar
Pris från 19.990 :-

Chipping Campden – Bath

7 vandringsdagar
Pris från 14.395 :-

Chipping Campden – Painswick

5 vandringsdagar
Pris från 11.295 :-

Chipping Campden – Cheltenham

3 vandringsdagar
Pris från 7.595 :-

Painswick – Bath

5 vandringsdagar
Pris från 11.740 :-

Area of outstanding natural beauty

Cotswold Way går genom ett område som klassas som en ”Area of Outstanding Natural Beauty”, dvs ett område som är särdeles vackert. Gröna kullar, trevliga genuina pubar och idylliska urtypiska engelska byar kantar den fina vandringsleden. Du kommer att uppleva vidsträckta vyer, snubbla över historiska platser och bli överraskad av eleganta kyrkor. Vandringen börjar i Chipping Campden och går ner till den kända kurorten Bath med sina antika romerska bad.

Chipping Campden

Chipping Campden är utan tvekan den vackraste av Cotswolds städer med anor från 1400-talet. Gör ett besök i St James kyrka eller det lokala museet som ligger i domstolen Barn precis intill kyrkan. I närheten finns även två kända och historiska trädgårdar; Hidcote Manor Garden och Kiftsgate.

Bath – värt en extra natt

Efter sista vandringsdagen får du njuta av Bath med sina många teatrar, museer och andra kulturella platser. Staden erbjuder ett hundratal restauranger att välja mellan och ungefär lika många pubar. Bath upptogs 1987 på UNESCOs världsarvslista och har du möjlighet så rekommenderas du att lägga till en extra natt i Bath innan hemresa.

Vandring längs Cotswold Way

Det ingår alltid bagagetransport mellan boendena medan du vandrar med lätt packning.

Recensioner

Cotswold Way, Chipping Campden – Bath

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Chipping Campden - Bath 29 sep - 11 okt 2017

Veckorna går och vardagen rullar på…. nu är det nästan 4 veckor sedan vi är tillbaks från Cotswold!
Vilken fin semester det har varit: mycket vacker natur i fina höstfärger, fantastisk tur med vädret och mysiga övernattningar som genomgående höll bra kvalitet. Och ert arrangemang fungerande lika strålande som vanligt! Tusen tack!
Vi återkommer inom kort. Tänkte oss en vandring längs med Hadrianusmuren till våren!

Varma hälsningar
Anders & Antje

Chipping Campden – Bath, 11-18 juli 2016

Vi hittade till Vandra via en artikel i tidningen Senioren. Det har varit en mycket positiv och hjälpande attityd rakt igenom alla kontakter och vi fick mycket bra information om tågtider, busstider och flygtider utifrån våra personliga önskemål och funderingar.

Vandringsresan var fantastisk! Tack vare kartan kunde vi göra och se lite extra i omgivningarna.

Vi bokade ju väldigt sent och vi kan förstå att det kunde vara svårt att få till ett bra boende på varje ställe. Vi är vana att ha enkla förhållanden och att gilla läget men vi tvivlar på att de som ställer högre krav skulle ha accepterat boendet Chestnut Farm i Stanton. Vi tyckte det var charmigt men vi hade ingen möjlighet att tvätta oss eller duscha ordentligt. Vi vill även påpeka att Cleeve Hill House Hotel gav oss loppbett. I övrigt var det mycket bra och helt suveränt var det i Bath i Hill House. Dit återkommer vi mer än gärna. Fem stjärnor för Harry och hans kompanjon!!! För övrigt är vi väldigt nöjda med mat och all annan service.

Vi är oerhört nöjda med den service och uppbackning som vi erhållit från Vandra. Ett stort tack. Vi återkommer gärna.

Lennart Nilsson

Chipping Campden – Bath, 8 nätter, 11-18 juni 2016

Jag hittade Vandra via Internet och upplevde kontakten med Vandra som mycket trevlig och tillmötesgående med ett personligt tilltal. Informationen vi fick inför resan var mycket bra men jag tycker det borde ha varit mer information om att vissa leder blir rejält leriga vid regn och att det då blir halt.

Boendena var väldigt trivsamma, rena och bekväma med trevliga värdar!

Vi återkommer nog med nya vandringsönskemål.

Charlotte Terner

Hej Charlotte!

Tack för din återkoppling. Vi ska se över informationen kring underlaget på lederna.

Ni är varmt välkomna tillbaka när ni funderar på nya vandringar!

//Lotta

Chipping Campden – Bath, 8 nätter, 25 maj – 3 jun 2016

Jag hittade Vandra via Internet och är mycket nöjd med kontakten med och informationen från Vandra. Vi upplevde dock att frukosten på Clutterbuck House i Loenard Stanley inte höll måttet. I övrigt var det en helt underbar vandring. Vackert, trevligt, härligt ansträngande, tur med vädret. Lite dåligt skyltat, vilket verkade vara känt bland de boende som ofta fick vägförfrågningar. En del mycket trafikerade vägar att passera. Ingen stoppade för vandrare ! En härlig resa att rekommendera. Kan göra om det igen.

Anne Gregorson

Hej Anne!

Tack för dina synpunkter! De är värdefulla för oss så att vi kan försöka göra det bättre för kommande vandrare. Härligt att också höra att du hade en bra vandringsresa!

//Lotta

Cotswold Way, Chipping Campden – Painswick

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Chipping Campden - Cheltenham, september 2023

Fantastiska vyer och omväxlande upplevelser!

Lättare än jag trodde. Appen var imponerande. Jag gillade kartan bättre än boken, boken var givetvis bra men för mycket och för liten text. Boendena var superbra allihopa, från många stjärnor till enklare B&B. Vi hade bil med också pga knäskada och det gick bra att lösa logistiken att hämta bilen på eftermiddagen genom att ta bussen tillbaka. Gick bra att parkera på samtliga orter. Bagagetransporten fungerade utmärkt. Bra att tipsa om är att man inte ska räkna med går att handla någon mat/dryck under vandringen. Bästa att ta med fika/ matsäck från morgonen eller köpa i livsmedelsaffär. Kort fungerar mer eller mindre överallt.

Hjälpsamma, snabba svar - ni ordnade en fantastisk resa.

Chipping Campden - Cheltenham, juni 2023

Så vacker vandringsled. och väl utmärkt led med symbolen ekollonet.

Vid några tillfällen blev det osäkert hur vi skulle gå som nog bidrog till att det blev två lite för långa vandringsdagar. Vad vi dock saknade var att vi inte fick information om att ta med lunch paket då det i stort sett inte fanns några ställen att äta på under vandringen (Hej och tack för den återkoppling. Vi lovar att bli bättre på att informera om detta för lunchpaket är ett måste eftersom det bara finns restauranger i byarna du bor i. Allt gott. Sussi). Lite för långa etapper de sista två dagarna. Vi gick mellan 9 - 19. Tog längre tid än beräknat.

Boendena i Cipping Camden och Cheltenham var mycket bra. Boendet i Broadway excellent medan i Winchcombe ok.men inte mer. Mycket bra frukostar. Bagagetransporten fungerade också mycket bra.

Mycket trevligt bemötande och snabba återkopplingar. Skönt att kunna få kontakt via tfn och inte bara via mail - tack.

Chipping Campden - Cheltenham, maj 2023

Trevlig kontakt med Vandra. Fantastiskt fin information om programmet. Så tydlig och välkomnande. Snygg layout! Tom plastfickor och adresslappar. Akutnummer etc.

Ibland dåligt skyltat! Vi gick fel några gånger! Särskilt när fler leder korsar varandra. Jag hade önskat lite mer information vad man kan titta på under vandringen. Historiska platser, etc. Guideboken var information gällande avstånd men gav inte så mycket när det gäller sevärdheter.

Chipping Campden - Cheltenham, maj 2023

En vacker och varierad vandring!

Vi har tidigare vandrat med Vandra och allt fungerade i stort mycket bra. Att det var bank holiday, strejk och en raserad bro längs vägen ställde till det för oss gällande transport första dagen. Vi valde då att vandra från Moreton-in- March till Chipping Campden. En trevlig vandring på drygt en mil.

Sista biten från Stanton till Charlton Kings var riktigt dåligt skyltad på och runt en vindpinad golfbana, och en aning svår att orientera sig på med hjälp av kartan. Myriader av stigar kors och tvärs både tvärsigenom och runt golfhålen. Och när man lämnat själva golfbanan för att orientera sig ner på stigar och över ängar mot Charlton Kings verkade alla skyltar försvinna. Verkligen ALLA vi mötte och pratade med efteråt hade tappat bort sig här. Det går ju inte att gå helt bort sig, förr eller senare hamnar man nog rätt, men det skapade en del osäkerhet. Restaurangen i Stanton (bordbokning är ett måste) serverar fantastisk mat! Reser du på våren eller hösten - ta med tröja för det kan vara jättekallt på rummet (ingen central värme på många ställen i England!!

Cotswold Way, Chipping Campden - Cleeve HIll + Bath, september 2022

Har tidigare rest med Vandra. Tredje resan med Vandra för oss, det blir fler...
Kontakten med Vandra var mycket bra. Ni är verkligen på tårna, ovärdeligt!
Informationen innan resan var mycket bra. Känns tryggt att kolla av så att man inte missat något.

Färdhandlingar och avreseinformation är mycket bra. Bra karta över Cotswold way med Gaia kom komplement funkade det perfekt! Guideboken kändes så där. Röriga kartor men intressant att få info om det historiska. Vi upplevde ledmarkeringarna som bristfälliga på tre ställen: 1a etappen mellan Broadway och Stanton, intill Bucklands Wood, kommer man fram till en stor grind som leder in på en lantgård. Ingen markering och det känns som om man är på privat mark. 3e etappen mellan Whinchcombe och Cleeve Hill. - När man kommit fram till den 5500 år gamla begravningsplatsen Belas Knap, finns ingen markering om hur man ska fortsätta på leden. - När man kommit ner från branten mot Postlip Farm brister ledmarkeringarna på flera ställen. Men allt löste sig för oss tack vare Gaia-appen.

I Stanton finns det i dagsläget bara ett ställe att äta på "The Mount Inn". De svarar varken på mail eller telefon för bordsbokning (vi provade otaliga gånger), så ta bort infon om detta. Vi vågade inte att riskera att bli utan mat så vi fick lift med värden på The Vine till grannbyn och fick skjuts hem med ett snällt par som förbarmade sig över oss. Ingen taxi fanns att tillgå. Till frukosten på The Vine pratade vi med andra vandrare om gått upp till The Mount Inn på vinns och förlust och kunnat äta där och maten var god. Men ett av paren fick sista bordet. I infon står det att Mount Inn öppnar kl.19, men jag tror att de öppnar kl.18, bra att veta om det snabbt blir fullt.

Så fantastiskt fin resa. Att vandra på detta sätt som känns som om man åker i "egen regi" men att ha stödet av Vandra i form av ledbeskrivningar, bokning av boende, bagagetransporter mm. Att under vandringen träffa andra vandrare från hela världen, vid frukostbordet, utmed leden eller vid pausstopp. Att även få en fin kontakt med lokalbefolkningen på små pittoreska B&B är ovärderligt. Att sedan som vi valde att att stanna två nätter i Bath var en hitt. Så fin stad med mycket historia som Roman Bath, Stonehenge m.m. Mycket bra boende på The Kennard Boutiqe gesthouse!

Har inte bestämt var nästa resa bär av, men vi kommer tillbaka!

/Karin & Kerstin

Chipping Campden - Painswick, 10-18 september

En övergripande karta över leden, inte bitvis, som visar hela Cotswold, hade varit roligt att ha annars fullt tillräckligt med info. Jag saknade info kring att inga mataffärer fanns i Stanton, där vi hade en extranatt, (endast en pub, som alltid är fullbokad för middag, där hade dock vårt BoB bokat bord på kvällen,) el Painswick, där vi också hade en extranatt (en liten mataffär fanns dock).

Jo och så var det det där med en extra Cotswold way bok, är väninnor, vi bor i olika städer, det hade varit roligt med vars en, än att den går att beställa på nätet. Vi mötte andra vandrare som fått var sin, de hade ju förstås bokat med andra företag, i andra länder etc.
Vi hade nytta av att ha leden i mobilen om man nu tappar uppmärksamheten, den visar om man kommit utanför leden, och det är då lätt att hitta tillbaka igen. En mobil laddare är också bra.

Det skall bli roligt att gå resterande Painswick till Bath någon annan gång.

Bitte Bengtsson

Hej Bitte!
Tack för återkopplingen. Information om faciliteter och butiker i orterna brukar finnas noterat i guideboken. Vi ska se över informationen i guideboken gällande just dessa orter, och om den inte finns med ska vi lägga in den i vår egen information till kund.
Vi har haft många diskussioner på kontoret angående hur många guideböcker/ledbeskrivningar/kartor som ska ingå när man bokar en vandringsresa med oss. Då böckerna ofta kostar några hundralappar har vi landat i det beslut att det ingår en uppsättning per bokat rum. Många gånger är det par som reser ihop och då vill de oftast inte betala för två uppsättningar. Däremot kommer vi, till nästa år, göra det tydligare att det enbart är en uppsättning per bokat rum som ingår. Extra uppsättningar kommer dessutom att vara bokningsbart via vår hemsida, så att man själv får avgöra hur många uppsättningar man vill ha eller behöver.
Mvh, Emelie på Vandra

Chipping Campden - Dowdeswell, 2-6 september 2019

Vi glömde ledbeskrivningen hemma....och hade inte läst ordentligt gällande "appar" osv men det löste sig. Leden var relativt bra markerad. Några ställen som vi höll på att gå fel men gick och kollade runt och hittade tillslut leden...

Tyckte sista biten från där leden tog slut och fram till B&B in mot "stan" i Cheltenham var extremt tråkig och seg. Hade så ont i fötterna dessutom.

Boendena var över förväntan, men standarden i England är ju som den är...tunna fönster mot gatan, heltäckningsmattor som varit med ett tag, tvättställ med separata kranar osv. Alla husvärdar var mycket trevliga och serviceinriktade. Det var mysiga B&B. Bagagetransporten fungerade mycket bra. Mat åt vi ute. Transfers bokade vi själva innan vi reste iväg och hade taxi mellan flygplats och boende - något som var väl värt och fungerade.

Vi kommer säkert att boka ny vandringsresa framöver.

Cecilia Lundell

Chipping Campden - Cheltenham, juni 2019

Avkopplande och trots att vädrets makter gjort leden väldigt lerig, hade vi en fantastisk vandring. Vad vi inte förstått var väl att den första delen av leden går mest i ängs/skogsmark, så de söta byarna som vi tänkt oss stanna och shoppa eller fika vid, de lyste med sin frånvaro förutom när dagens etapp var klar. (Broadway var ju ett undantag, men eftersom vi gick fel i början av leden fick vi "springa" igenom där)

Boken om Cotswolds way var faktaspäckad, kartorna detaljerade men den stora kartan var svårläst och det var ju där man tyckte sig vilja ha helhetsbilden. Informationen om boenden var mycket bra.

Vårt boende i Stanton, The Vine, var inte i toppklass. Rummet var mörkt och kändes inte fräscht. Att dela toalett förstår vi är ett måste emellanåt, men att dela med värdfolket? Nja, där går väl gränsen... Övriga boenden var mycket välkomnande, fräscha, topptrevlig personal och det kanske var därför kontrasten blev så stor mot Stanton. Bagagetransporten fungerade verkligen prima!

Jag vill gärna påpeka att bondgården vi passerade från Broadway till Stanton, där leden går helt över gårdsplanen; där var det svårt att hitta! Dåligt skyltat och ovänligt folk när vi frågade. Dessutom mår djuren så fruktansvärt dåligt! Två av fåren/lammen var så halta att de borde nödslaktats omgående, och hela vandringen den dagen fick en dålig efterklang - "hur kan vi göra något åt detta för att hjälpa djuren"? Manor Farm tror jag gården hette. Kan detta anmälas till National Trust?

Hej!
Tack för din feedback. Trist att ni fick en dålig upplevelse av The Vine. Precis som du säger är det ibland nödvändigt att dela badrum med andra, och ibland även då med värdparet (även om det inte är jättevanligt).
Angående Manor Farm har vi skickat vidare denna information till Cotswold Ways’s Trail Team, och vi hoppas att de kan ta tag i problemet.
Mvh Emelie, Vandra

Chipping Campden – Painswick, 19-25 juni 2017

Vandra gav fantastisk service gällande information inför resan och som hjälpte oss väldigt bra även under själva resan. Synd dock att vi bara fick en karta då vi var två personer. Härligaste och mest givande sättet att resa som jag har varit med om! Jag vandrar nu vidare i livet med lyckliga steg efter den underbart berikande upplevelsen i England! Inom en snar framtid tänker jag definitivt vandra med Vandra igen ?

Ann-Louise Dunker

Norra delen, 6 nätter, 4-12 jun 2016

Jag har tidigare rest med vandra. Kontakten med Vandra upplevde jag som mycket bra, liksom informationen inför resan. På det hela taget en mycket bra vandringsresa. Jag noterade docka att det står fel placering av B&B Old Post House.
En mycket fin resa i vacker charmig miljö med ganska lätta vandringsdagar. Hill House i Bath var mycket fint och trevligt med serviceinriktad och hjälpsam värd.

Claes Silfverstolpe

Hej Claes!

Tack för att du informerar om att vi har skrivit fel i infon så att vi kan rätta till det!

Roligt att höra att du är nöjd med din vandringsresa!

//Lotta

Cotswold Way, Painswick – Bath

Har du vandrat leden?

Då vore vi ytterst tacksamma om du ville dela med dig av dina erfarenheter. Skicka dina synpunkter till info@vandra.se så lägger vi dem här.

Tack!

Cotswold, Painswick - Bath. maj 2023

Jag kan rekommendera vandringsleden Cotswold way de delar vi gick från Painswick till Bath!

Allt har varit bra/mycket bra. Varierande boende där vissa boenden låg lite för långt från leden eller låg dåligt helt enkelt. Boendet i Painswick var mycket bra. Hade önskat att några övernattningar låg i byar.

Cotswold, Painswick - Bath, 24 - 30 april 2019

Det enda minus var på plats på leden var skyltarna svåra att tyda, de pekade lite hit och dit, satt löst och snett, var inte markerade alltid med north eller south, det var lätt när det var skrivet på skyltarna eftersom vi visste att vi skulle gå söderut. Vid ett vägskäl gick vi då fel. Ett par timmar fel tog på våra krafter. Annnars var allt toppen😃👌! Men England och deras heltäckningsmattor! Lite äckliga på vissa ställen. Näsan var helt tät när vi vaknade. Men underbara värdar/värdinnor på alla boenden. Vi är jättenöjda.

Ni har gjort ett fantastiskt jobb med att boka bra boenden och all info vi fick var toppen!
Stort tack från Maria, Anna, Ann-Sofie och Kerstin i Falun

Cotswold, Södra delen, 6 nätter, 1 – 7 juli 2018

Denna vandring var underbar! Gick igenom beteshagar med får och kor. Stannade till vid någon by varje dag och åt lunch på den lokala puben. Väldigt trevliga människor på alla ställen vi övernattade på. Allt var i tid och funkade. Vädret var härligt hela tiden. Kan verkligen rekommendera vandringen i Cotswold. Vi kommer med all säkerhet att använda vandra.se nästa gång vi vill vandra.

Gunilla Jonasson Brage

Cotswold, Södra delen, 6 nätter, 8-14 maj 2017

Vi är mycket nöjda med vår vandring!

Första dagen tyckte vi att kartan var så bra att vi försummade guideboken. Det borde vi inte ha gjort. Vi gick fel och halva vandringen skedde på A46. Vårt fel, helt och hållet, samt en lärdom.

Hotell och B&B var fantastiska . Härliga och personliga värdar, inte minst Hill House i Bath.

Välorganiserat och mycket god logisitk. Alla konstiga bussar kom som de skulle och gick när de borde. Detta möjliggjorde fokus på det väsentliga; en fin vandring i en spektakulär nejd. Som Morden i Midsummer, lyckligtvis utan själva morden. Tack!

Gunilla och Ragnar Götestam