Danmark

Gemytliga Danmark bjuder på trivsam vandring i öppet landskap

Danmark är som gjort för vilsam och trivsam vandring! För många svenskar står Danmark för en lite extra gemytlig tillvaro. Lägg därtill att naturen är öppen och tillgänglig med få, om ens några, riktigt utmanande berg. En bonus är att kusten sällan är långt borta varför det ofta går att kombinera vandring och bad. Det är dessutom är gott om mat- och övernattningsställen. Alltså kan du som vill vandra i Danmark räkna med perfekta förutsättningar för en aktiv och trivsam semester.

Flera klassiska vandringsleder går genom Danmark, bl.a. de internationella vandringslederna E1, från Nordkap till Italien, och E6 från nordvästra Finland till Dardanellerna i Turkiet. Utöver dessa finns många fina vandringsleder, såväl längre som kortare.

Molsruten är en del av den europeiska långdistansleden E1 som går från Nordkap till Italien. Sträckan mellan Aarhus och Ebeltoft bjuder på lättare vandring och går mestadels längs kusten. Det finns därför goda möjligheter att kombinera vandring med bad. Den första delen av leden bjuder på vackra vyer över Aarhusbukten och även nationalparken Mols Bjerge, dit vandringen kommer att ta dig. Mols Bjergeleden blev under 2020 certifierad som European Hiking Quality Trail av European Ramblers Association.

Översikt leder