Bulgarien

Genuina Bulgarien - långt från trängsel och stress

Har du vandrat i alperna och södra Europa och känner för att upptäcka lite mer okända områden? Då rekommenderar vi att du väljer att vandra i Bulgarien.

Högsta toppen på Balkan finns i Bulgarien, nämligen berget Musala med sin topp på 2 925 meter. Berget är en del av bergskedjan Rila sydöst om huvudstaden Sofia. Bulgariens högsta topp heter Vihren och den kan du vandra upp till i bergskedjan Pirin. Väljer du vandringspaketet ”Rila- och Pirinbergen” får du chansen att besöka båda topparna. Vandringarna dit bjuder på andlöst vackra vyer över dalar, alpsjöar och de omkringliggande bergen.

I de södra delarna av landet ligger Rhodoperna, där bergen mjukare och alpängarna fulla av blommor. Området gränsar till Grekland och influenserna därifrån är många. Om du vill uppleva det genuina Bulgarien är det vandringspaketet ”I Orfeus fotspår” som du ska välja. Här vandrar du på landsbygden och bor i mindre byar, där gästfriheten är stor och du får ett varmt välkomnande.

Turismen är på uppgång i Bulgarien, men fortfarande kan man njuta av orörd natur och slippa trängsel. Här finns såväl bergskedjor med höga toppar som lite lägre mjukare berg. Gästvänligheten är stor och bulgarerna vill gärna berätta om sitt land. Många talar numera engelska, även om du får räkna med att den äldre generationen talar mest bulgariska eller ryska. Det försöker dock ändå hjälpa dig om du ställer en fråga. Om du vill vandra i Bulgarien väljer du mellan vandring på högre höjder eller om du vill uppleva den genuina landsbygden. För din bekvämlighets skull har vi inkluderat alla transfers i priset, så att du till fullo kan njuta av vandringarna.

I Orfeus fotspår

Vandringen I Orfeus fotspår tar dig på en minnesvärd vandring genom den sydligaste delen av Bulgarien. För många ett okänt område och därför spännande att upptäcka.

Rila- och Pirinbergen

Utmana dig själv med en vandring i vackra bergsområden! Tänk Alperna, Dolomiterna eller Pyrenéerna men med färre turister. Klockrent!

Översikt leder

I Orfeus fotspår

Transfers funkade galant. Maten var generellt bra.

Daniel