Bulgarien

Genuina Bulgarien - långt från trängsel och stress

Har du vandrat i alperna och södra Europa och känner för att upptäcka lite mer okända områden? Då rekommenderar vi att du väljer att vandra i Bulgarien. Turismen är på uppgång i Bulgarien, men fortfarande kan man njuta av orörd natur och slippa trängsel. Här finns såväl bergskedjor med höga toppar som lite lägre mjukare berg. Gästvänligheten är stor och bulgarerna vill gärna berätta om sitt land. Många talar numera engelska, även om du får räkna med att den äldre generationen talar mest bulgariska eller ryska. Det försöker dock ändå hjälpa dig om du ställer en fråga. Om du vill vandra i Bulgarien väljer du mellan vandring på högre höjder eller om du vill uppleva den genuina landsbygden. För din bekvämlighets skull har vi inkluderat alla transfers i priset, så att du till fullo kan njuta av vandringarna.

Högsta toppen på Balkan finns i Bulgarien, nämligen berget Musala med sin topp på 2 925 meter. Berget är en del av bergskedjan Rila sydöst om huvudstaden Sofia. Bulgariens högsta topp heter Vihren och den kan du vandra upp till i bergskedjan Pirin. Väljer du vandringspaketet ”Rila- och Pirinbergen” får du chansen att besöka båda topparna. Vandringarna dit bjuder på andlöst vackra vyer över dalar, alpsjöar och de omkringliggande bergen.

I de södra delarna av landet ligger Rhodoperna, där bergen mjukare och alpängarna fulla av blommor. Området gränsar till Grekland och influenserna därifrån är många. Om du vill uppleva det genuina Bulgarien är det vandringspaketet ”I Orfeus fotspår” som du ska välja. Här vandrar du på landsbygden och bor i mindre byar, där gästfriheten är stor och du får ett varmt välkomnande.

Vandringen I Orfeus fotspår tar dig på en minnesvärd vandring genom en del av Bulgarien som för de flesta är ganska okänd. Området inte har varit tillgängligt för besökare i någon större omfattning, vilket gör att det traditionella sättet att leva består. Du kommer därför att få uppleva det autentiska och genuina livet i de mindre byarna i Rhodopibergen. Vandringen I Orfeus fotspår går i de sydligaste delarna av Bulgarien. Det härliga klimatet tillsammans med det pastorala landskapet ger en utmärkt grund för behaglig vandring. Området är känt för sina djupa flodklyftor, stora grottor och fantastiska klippformationer. För att du ska kunna koppla av på bästa sätt har vi inkluderat alla transfers i priset.

Är du sugen på att utmana dig själv med vandring i vackra bergsområden? Du har kanske vandrat i Alperna, Dolomiterna och Pyrenéerna och längtar efter något område med färre turister. Då har du kommit rätt! En vandring i Rila- och Pirinbergen tar dig till några av de högsta topparna i Bulgarien varifrån du kan njuta av andlöst vackra panoramavyer. Vandringen går längs naturstigar i huvudsak ovanför trädgränsen, ner i ”glacial cirques” och upp på toppar. Vackra alpängar med stor blomsterrikedom och kristallklara alpsjöar pryder också landskapet. Vandringarna i Rila- och Pirinbergen utgår från orterna Govedartsi och Bansko, varifrån du blir körd till och från vandringarna. Alla transfers är inkluderade i priset.

Översikt leder