Vandring längs West Highland Way

På din vandringsresa längs West Highland Way bjuds du på ett spektakulärt landskap och det är därför förståeligt att leden är den populäraste långdistansleden i Skottland. West Highland invigdes 1980 och med sina 153 km tar den vandrare från låglandet strax utanför Glasgow till det karga och spektakulära höglandet vid Fort William. Skog och öppna vidder, smala stigar och vägar, flackt landskap blandat med upp- och nerförsbackar följer dig längs vägen. Under vandringen kan du njuta av vyn över den mystiska Loch Lomonds och över den stämningsfulla Rannochmyren. Det dramatiska landskapet vid Glencoe innan leden går förbi The Great Divide, gränsen mellan det skotska låg- och höglandet. Leden når Fort William och de sköna dalarna.

Vågar du anta utmaningen?

För dig som önskar en extra dag i Fort William innan hemfärd finns möjligheten att anta utmaningen att bestiga Storbritanniens högsta berg, Ben Nevis. Berget är 1 344 meter hög och upp till toppen är det en vandring på cirka 15 km. För dig som vill uppleva något utan alltför stor ansträngning kan ett besöka på något av Skottlands alla whiskeydestillerier vara ett alternativ.

Vandringsresa längs West Highland Way

Merparten av våra vandringsresor till West Highland Way startar i Milngavie strax utanför Glasgow. Men det är även möjligt att starta i Inverarnan eller Bridge of Orchy. Flera mysiga små lantliga byar passeras och ger möjlighet till att avnjuta goda middagar. För dig som gillar Whiskey har du goda möjligheter att njuta av den gyllene drycken på någon av alla pubar.

Längs West Highland Way har vi sex olika program. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost. Vill du vandra West Highland Way rekommenderar vi att du är ute i god tid då leden är ett mycket populärt vandringsstråk.

West Highland Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Milngavie – Fort William, 8 nätter Lätt – krävande 154 km 8.765:- Boka»
Milngavie – Fort William, 9 nätter Lätt – medel 152 km 9.575:- Boka»
Milngavie – Fort William, 10 nätter Lätt – medel 152 km 10.585:- Boka»
Milngavie – Inverarnan, 5 nätter Lätt – medel/krävande 65 km 6.625:- Boka»
Inverarnan – Fort William, 6 nätter Lätt – medel 87 km 7.135:- Boka»
Bridge of Orchy – Fort William, 4 nätter Medel 57 km 5.585:- Boka»