Vandring längs Wainwright´s Coast to Coast

Wainwrights Coast to Coast skapades av Alfred Wainwright 1972 och har sedan dess vuxit till att bli en av Englands populäraste vandringsleder. På en vandringsresa längs Wainwright´s Coast to Coast vandrar du genom tre nationalparker, The Lake District, Yorkshire Dales och Yorkshire Moor. Från Irländska sjön i väster till Nordsjön i öster korsar leden norra England. Från en dramatisk kustlinje till en annan. Däremellan upptäcker du sjöar som glittrar som juveler och i dess ytor speglar sig några av Englands högsta berg. Hedarna i norra York bjuder på ett orört landskap med ljungklädda kullar. I de vackra omgivningarna ståtar också lämningarna efter medeltida slott och kloster. Den må inte vara den allra längsta eller tuffaste vandringsleden, men kvaliteten är i världsklass.

Melbecks Moor – älska eller hata?

Dagen då du vandrar mellan Keld och Reeth når du bland annat toppen av Melbecks Moor, den mest ödsliga platsen längs hela leden. Denna karga plats kommer du antingen att älska eller att hata och om inte annat så kan den tjäna som en påminnelse till vad “fult” innebär. Efter att ha kommit förbi denna melankoliska del av leden fortsätter vandringen genom vackra jordbruksområden fram till Reeth.

Richmond

I Richmond finns gott om affärer och matställen och denna stad kan vara väl värt en dags vila. Denna pittoreska stad befinner på brant mark och de förtjusande kullerstensgatorna ringlar sig fram i sakta mak. Vid den praktfulla floden finns flera vackra fall och ett 1000-tals slott, kring vilket staden är knuten likt banden på en stor ask.

Vandringsresa längs Wainwright´s Coast to Coast

Vi har fyra olika program längs Wainwrights´s Coast to Coast. Välj mellan att vandra antingen den västra eller den östra delen av leden, eller varför inte ta hela på en gång? Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Wainwrights Coast to Coast Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
St Bees – Robin Hood´s Bay, 17 nätter Lätt – Krävande 317 km 16.895:- Boka»
St Bees – Robin Hood´s Bay, 14 nätter Lätt – Krävande 317 km 14.340:- Boka»
St Bees – Kirkby Stephen, 8 nätter Lätt – krävande 136 km 8.740:- Boka»
Kirkby Stephen – Robin Hood´s Bay, 8 nätter Lätt – krävande 173 km 8.875:- Boka»