Vandra i Sverige

En vandringsresa i Sverige är underbart, det finns så många möjligheter. Knallgula rapsfält, krispigt gröna bokskogar, mjuk väldoftande mossa, kala fjäll och en lång och omväxlande kustremsa är bara en bråkdel av vad Sverige har att erbjuda. Du kan vandra på åsar, i skogar, längs havet, i städer och på fjället. Sverige är fantastiskt och vi är duktiga på att ta hand om vår natur. Här är naturen ren och vattnet klart.

Varje årstid har sin tjusning och vårt avlånga land kan erbjuda vandring i stort sett hela året. Med fördel kan man vandra tidigt på våren och sena hösten i södra Sverige. Färger och dofter är som mest påtagliga då och stillheten en lisa för själen. Att vandra på vintern längs frostiga stränder och dimhöljda backar kan vara en magisk upplevelse. På kvällen kan du njuta av att ta ett dopp på byns spa, äta en god middag och läsa en god bok framför brasan på något anrikt hotell. Nog finns det få sätt som är bättre än frisk luft i vacker omgivning när det gäller att ladda batterierna, och kanske gäller det särskilt under de mörkare årstiderna. Vi erbjuder vandringar framför allt i Södra Sverige men även längs höga kusten.

Nedan hittar du mer information om våra vandringsresor i Sverige. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Höga Kusten

Inte på någon annan plats i världen har landhöjningen efter en period med inlandsis varit så stor som vid Höga Kusten. Den dramatiska landhöjningen har gjort området så unikt att det sedan år 2000 finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Rakt genom denna storslagna och fagra natur går Höga Kustenleden. En vandringsupplevelse som bjuder på allt från susande skogar till vidunderliga utsiktsberg, från hissnande klippkuster till sällsamma badvikar och från säregna fäbodvallar till spännande naturskyddade områden. Läs mer här.

 

Kullaleden

Kullaleden, en vandringsled som bjuder på lite av allt. Sandstränder, klappersten, ängar, vackra skogar, naturreservat, små mysiga fiskebyar och fantastiska vyer ut över Öresund och Danmark. Längs leden finns flera sevärdheter, bland annat Nimis, Lars Vilks konstverk nere vid havet på Kullaberg, som påbörjades 1980. Efter din andra vandringsdag kommer du fram till Kullens fyr, Sveriges ljusstarkaste och högst belägna fyr. Du avslutar perfekt i Helsingborg, sundets pärla. Läs mer om vandringen här. 

 

Bjärehalvön

Vandringen längs Kust till kustleden på Bjärehalvön startar i Båstad där havet är starkt närvarande med vågor som slår mot strand & sten och doften av hav i luften. Du vandrar uppför Hallandsåsen med sina lövskogar, rishedar, ängs- och hagmarker innan du åter når havet vid Hovs Hallar och Torekov. Du lämnar  havet vid Torekov för att vandra in över Bjärehalvöns bördiga jordbrukslandskap och naturreservatet Grevie åsar med dess böljande landskap innan du når Ängelholm.  Här kan du läsa mer.

 

Österlenleden

Österlenleden startar i Ystad och går genom ett böljande kulturlandskap och frodiga bokskogar, längs porlande vattendrag och utmed det blånande havet. Du vandrar mellan pittoreska fiskelägen och det finns goda möjligheter till bad vid någon av de milslånga vita stränderna. Ålabodar, Stenshuvuds nationalpark, äppelodlingar och många konstnärs- och smyckesateljéer gör att vandringen blir en mycket variationsrik upplevelse. Varför åka så långt bort när Sverige är så vackert? Här hittar du vandringarna längs Österlenleden.