Vandring längs Speyside Way

Din vandringsresa till Speyside Way  startar i Buckie, en liten fiskeby med ca 8 000 invånare. På din vandring kommer du i huvudsak att följa floden Spey genom hjärtat av Skottlands maltwhiskyregion. Vandringen är variationsrik med sträckor längs kusten och floden, genom skog och jordbrukslandskap och på kvällarna kommer du fram till små byar med mysiga B&B’s.

Jordbruksfest i Grantown

Dag 5 vandrar du till Grantown, en charmig liten by. Andra torsdagen i augusti varje år anordnas där en stor jordbruksfest som lockar många människor till byn. När leden går vidare från Grantown vandrar du genom jordbrukslandskap och längs med gamla järnvägsspår. Njut av naturen som vandringen bjuder på och ta in de vackra vyerna längs vägen. Ljunghedarna mot slutet av vandringen står sig fint mot det omkringliggande gröna landskapet. Efter några dagar på den skotska landsbygden kan du nu njuta av det sprudlande livet i staden Aviemore.

Whiskey

För dig som tycker om whisky finns det goda möjligheter till att göra avstickare till flertalet whiskydestillerier under din vandring. Macallan Distillery, Aberlour Distillery, Cardhu Distillery och Cragganmore Distillery ligger alla i närheten av leden. På destillerierna har du chans att få smaka på trakternas egna fina whiskysorter eller få en guidad rundvandring (förbokas). Oavsett om du är förtjust i Whiskey eller inte bör du ta en titt i baren på Craigellachie Hotel där det finns ca 550 olika whiskysorter att välja mellan.

Vandringsresa till Speyside Way

En vandringsresa till Speyside way passar inte enbart den som gillar whiskey, utan även dig som söker efter behaglig vandring i ett vackert skotsk landskap. Längs Speyside Way har vi två paket att välja mellan, sex eller sju nätter. Oavsett vilket av paketen du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Speyside Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Buckie – Aviemore, 7 nätter Lätt – medel 105 km 8.595:- Boka»
Buckie – Aviemore, 6 nätter Medel 105 km 7.185:- Boka»