Vandring längs Pembrokeshire Coast Path

Pembrokeshire Coast Path är en 298 km lång led som följer den vilda och ruggade kustlinjen av den västliga delen av halvön Wales. Avskilda stränder, slottsruiner och pittoreska fiskebyar är några av de sevärdheter du stöter på under din vandringsresa till Pembrokeshire Coast Path. Andas in doften av vilda örter och blommor och lyssna till ljudet av vågorna som slår in i grottorna nedanför. Håll utkik efter lunnefåglar och sälar som njuter av sitt kustnära habitat. Vi har fem olika program längs Pembrokeshire Coast Path som följer den vilda och ruggade kustlinjen av den västliga delen av Wales. En vandring här kommer att ge dig mycket energi, både kroppsligt och själsligt.

Skomer Island

Vandrar du vårt program “The Best of Pembrokeshire Coast Path” kommer du att hålla till på Skomer Island din andra vandringsdagen. Skomer Island är hemmet till den största kolonin av sjöfåglar i södra Storbritannien. Allra bäst är det på våren, då tusentals tidiga sommarfåglar, bland annat lunnefåglar, Manxliror, tordmular och tretåiga måsar häckar på ön. Under den korta båtturen till och från ön kan det hända att du ser några sälar och delfiner.

Englands minsta stad – St David´s

I alla våra program, utom det längs södra delen, gör du ett stopp för övernattning i St David´s – också kallat för Englands minsta stad. Ett besök i St David’s-katedralen ses som ett måste. Utöver katedralen finns det flera konstgallerier i staden, och den är populär hos vattensportare. St David’s är den enda staden i Storbritannien som helt och hållet ligger i ett naturreservat.

Vandringsresa till Pembrokeshire Coast Path

Vi har fem program längs Pembrokeshire Coast Path, hela leden eller delar av den. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Pembrokeshire Coast Path Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Dale – St David´s, The best of, 7 nätter Lätt – medel 68-84 km 8.670:- Boka»
Amroth – St Dogmaels, hela leden, 14 nätter Lätt – krävande 296 km 16.435:- Boka»
Amroth – Pembroke, södra delen, 7 nätter Lätt – medel 94 km 8.740:- Boka»
Pembroke – St Davids, centrala delen, 7 nätter Lätt – medel 95 – 101 km 8.535:- Boka»
St Davids – St Dogmaels, norra delen, 6 nätter Lätt – krävande 109 km 7.525:- Boka»