Vandringsresor till Italien

” Alla vägar bär till Rom” är en gammal devis som under medeltiden inte var långt ifrån sanning. Då reste många pilgrimer utmed Via Francigena, leden som gick rakt igenom Europa, från Canterbury i England till Rom i Italien. Våra vandringsarrangemang i Italien ger dig möjlighet att vandra hela eller delar av Via Francigena. Den välkände San Francescos väg mellan Chiusi della Verna och Assisi är även en pilgrimsled som det är möjligt att vandra valda delar av. Föredrar du att vandra längs havet rekommenderar vi Portofino & Cinque Terre eller Amalfikusten & Capri där du garanterat njuter kan njuta av storslagna vyer och en kombination av hav, berg och skog. Överallt i Italien är den goda maten och drycken närvarande, men i Piemonte är detta extra tydligt. Till dig som är mat- och vinälskare föreslår vi ringleden Dal Barbaresco al Barolo. Eller en vandring längs Alpe-Adria Trail till Adriatiska havet. Alpe-Adria Trail startar i Cividale del Friuli, ett av UNESCO:s världsarv. Vill du istället vandra från italiens mathuvudstad Bologna, över bergskedjan Apenninerna fram till Florens, så skall du välja Via degli Dei. Denna gudomliga vandringsled, som bjuder på historiska landsmärken, mäktiga vyer och svårslagen natur.

För att göra vandringen än mer njutbar transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på Hotell, små Hostellerie eller Agritourisme med sängkläder, handdukar och frukost. Läs mer om våra vandringar i Italien här nedan.

Alpe-Adria Trail

Våra vandringsresor längs Alpe-Adria Trail i Italien startar i den underbara staden Cividale del Friuli. Leden tar dig genom ett växlande landskap. Över platta jordbrukslandskap med milslånga spannmålsfält. Genom böljande landskap med vingårdar och högt belägna byar. Från skogar och berg till Adriatiska havet. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

 

Amalfikusten & Capri

Citronträd, mimosa och rosenlundar. Byar som klättrar längs bergssidorna, gator som består av trappor och mängder av utsiktsterrasser där du kan se solnedgången. Vackert är bara förnamnet! Och till detta lägger vi Capri – finns det någon mer omskriven ö? Läs mer om vårt paket genom att klicka här.

 

 

Barbaresco al Barolo

Är du mat- och vinälskare? Då är en vandring i vindistriktet Langhe som gjort för dig! Vindistriktet Langhe tillhör Piemonte, en av Italiens nordligaste regioner. Leden Dal Barbaresco al Barolo, även kallad Bar to Bar, är en ringled som öppnades hösten 2014. Vi har två olika program längs leden, en lite tuffare variant och en lite enklare. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

 

Portofino & Cinque Terre

Att vandra kuststigarna längs den italienska rivieran ger dig slående vyer över lummiga medelhavsvingårdar, vilda blommor och olivodlingar, medan inlandet bjuder på dova barr- och kastanjeskogar. Vårt vandringspaket längs denna ljuva kust startar i Portofino och avslutas vid Cinque Terre. Läs mer om vårt paket genom att klicka här.

 

 

San Francescos Väg

Under medeltidens dunkla tider gick en upplyst man längs åsar och dalar i Apenninerna och sökte efter Guds tecken i naturen och pratade med människor om fred, ödmjukhet och broderskap. Han var Franciskus av Assisi, en mystisk person som fascinerar oss än idag, och vars karisma och filosofi är känd världen över. Nu kan du gå i Franciskus fotspår på han vandring från Chiusi della Verna till Rom via Assisi. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

Via degli Dei

En gudomlig vandring över den italienska bergskedjan Apenninerna mellan Bologna och Florens. Du lär charmas av naturens under längs denna natursköna vandringsled som bjuder på mycket mer än vackra miljöer. Fylld av enastående vyer, historiska landmärken och majestätiska berg. En otroligt fin led där själva vandringen är minst lika minnesvärd som slutmålet. Via degli Dei innefattar det mesta för att ses som en oförglömlig vandring. Läs mer om vandringen genom att klicka här.

 

Via Francigena

Våra vandringspaket sträcker sig från Bourg Saint Pierre, på gränsen mellan Schweiz och Italien, ända ner till Rom. Från ett storslaget alplandskap i norr till ett flackare men böljande öppet landskap längre söderut. Många historiska platser passeras på väg mot Rom och du får möjlighet att besöka flera medeltida pittoreska byar längs vägen. Läs mer om våra paket genom att klicka här.