Vandringsresor till England

Om du vill uppleva byar som är lika idylliska som i sagoböckerna är en vandringsresa i England något för dig. Lägg därtill gröna kullar, dramatiska kustlinjer, prunkande trädgårdar, betande får, ett milt klimat och genuina pubar. En stadig engelsk frukost ger dig bra med energi för att klara av en härlig dag till fots. Det milda klimatet gör att det vanligtvis varken blir för varmt eller för kallt för vandring även om du måste räkna med en och annan regnskur under en vandringstur. Passa gärna och på att gå runt i de små byarna som du passerar och titta på de små husen och de trånga gatorna. Att avsluta en skön vandringsdag med en pint på puben eller ett äkta engelskt afternoon tea är en förmån du bara har i Storbritannien och de ljumma sconesen och kakorna smakar extra gott efter dagens ansträngningar.

I norra England finns fem nationalparker och massor av fina vandringsleder. Lederna går mellan glittrande sjöar och gröna, böljande berg. Landskapet är oemotståndligt vackert, särskilt när ljungen blommar på hedarna. I Södra England går en väl upptrampad led från Atlantkusten i väster till kusten längs engelska kanalen i öster. Du vandrar på de höga klipporna och njuter av de vida vidderna och utsikten över klarblått hav och gröna kullar. Även om havet inte alltid inbjuder till bad är det rofyllt att gå ner på de vita stränderna och känna doften från havet. Mittemellan norr och söder ligger landskapet Cotswold, på behagligt avstånd från London. Här råder verkligen den gamla engelska charmen.

Nedan hittar du mer information om våra vandringsresor i England. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Cotswold Way

I hjärtat av England, på bekvämt avstånd från London, ligger landskapet Cotswold. Här kan du njuta i fulla drag av gröna kullar, trevliga genuina pubar, idylliska urtypiska engelska byar och fina vandringsleder. I det stilla landskapet betar får, hästar och kor på kullarna. Cotswold Way går genom ett område som klassas som en ”Area of Outstanding Natural Beauty” så du kan förvänta dig mycket vackra omgivningar.  Vi har fyra program längs Cotswold Way, läs om dem här.

 

Dales Way

Vandring på Dales Way i England tar dig från det sträva och storslagna Yorkshire till praktfulla och magiska Lake District. Leden går genom tre nationalparker och landskapet skiftar från hedar till mjuka böljande kullar med klara sjöar. Du följer floden Wharfe som kantas av underbar natur och historiska lämningar fram till Strid Wood där den mjuka dalen bryts av mera dramatisk omgivning. Orterna har spännande arkitektur och självklart finns det alltid en lokal pub att besöka. Du hittar vandringen längs Dales Way här. 

 

Hadrian´s Wall Path

Hadrian´s Wall var en gång i tiden gränsen mellan romerska riket, som då även innefattade nuvarande England och de barbariska nordmännen. Kejsare Hadrianus lät bygga muren för att hålla nordmännen, dvs. skottarna, på avstånd. Muren gick från kust till kust genom norra England och är sedan 1987 upptagen på UNESCOs lista över världsarv. Leden går från kust till kust, längs muren, genom det vilda och vackra landskapet som inte lämnar någon oberörd. Läs mer om våra vandringar längs muren här. 

 

Lake District Trail

Vill du besöka ”den härligaste plasten som finns”? Då ska du vandra Lake District Trail och besöka byn Grasmere, i alla fall om vi ska tro William Wordsworth. En vandring här tar dig med på ett äventyr som bjuder på det mesta. Under din vandring får du uppleva flertalet sjöar, robusta fjäll med häpnadsväckande bergstoppar, mysiga små byar och fantastiska utsikter. Om du vill utforska berg, fjäll, dalar och sjöar i fotspåren av Storbritanniens författare och poeter, då är Lake District Trail det perfekta valet! Läs om vandringspaketet här.

 

South Downs Way

South Downs Way, i södra England, går österut från Winchester genom skogar, förbi majsfält och halmtakstugor med färgglada trädgårdar och genom traditionella byar.  När du når kusten ändras landskapet till gräsmarker fulla med vilda blommor som är som vackrast under vår och tidig sommar. Efter vandringen upp till Devils Dyke når du Alfristion med ett stor utbud av historiska pubar. Den sista delen av vandringen har du de magnifika kritklipporna till sällskap innan leden når slutorten Eastbourne. Läs om våra två vandringspaket här. 

 

South West Coast Path

Halvön som skjuter ut åt sydväst bjuder på ett ständigt växlande väder vilket skapar härliga effekter på vyer och ljus. Vandringsvänner i England anser att leden är en av Englands nationalskatter. Ett spektakulärt kustlandskap, ett rik lokal historia och en uppsjö av vilda djur och växter är en del av det. Därtill lägger vi ljudet av vågorna som slår in mot klipporna, smaken av färsk fich’n’chips och känslan av lugn i de pittoreska fiskebyarna. Vi erbjuder olika vandringspaket längs tre sträckor av leden. Läs om dem här.

 

Wainwright´s Coast to Coast

Wainwrights Coast to Coast går genom tre nationalparker, The Lake District, Yorkshire Dales och Yorkshire Moor. Från Irländska sjön i väster till Nordsjön i öster korsar leden norra England. Från en dramatisk kustlinje till en annan. Upptäck sjöar som glittrar som juveler och i dess ytor speglar sig några av Englands högsta berg. Hedarna i norra York bjuder på ett orört landskap med ljungklädda kullar. I de vackra omgivningarna ståtar också lämningarna efter medeltida slott och kloster. Läs om vandringspaketen här.