Vandring längs Great Glen Way

På din vandringsresa till Great Glen Way får du en underbar vandring genom dalgångar, vackra skogar och längs kanaler som stillsamt flyter fram. Med sina 116 km tar den vandrare från Fort William i sydväst utmed kanalen till de stora sjöarna Loch Lochy och Loch Ness till Inverness i nordost. Kanalerna är en del av Caledonian Canals vattensystem och du kommer att få se många imponerande slussar under din vandring. Great Glen Way invigdes 2002 och följer den välkända dalen Great Glen.

Livet på 1200-talet

I skogarna i området finns goda möjligheter att se både fåglar och vilt. När du har fin vy över Loch Ness ska du inte glömma att hålla utkik efter sjöodjuret Nessy. Vid Drumnadrochit ligger ruinen efter slottet Urquhart Castle som byggdes på 1200-talet och som har haft en stor roll i Storbritanniens historia. Lev dig in i hur livet var på den tiden innan du dra dig tillbaka till ditt mysiga B&B för natten. Efter en veckas vandring når du Inverness, det skotska höglandets huvudstad. Här kan du njuta av att genomfört en av Skottlands allra vackraste vandringar – Great Glen Way!

Vandringsresa till Great Glen Way

Leden är lättvandrad och följer mindre vägar och stigar på sluttningar och utmed stränder. Leden bjuder både på storslagna naturupplevelser och möjligheten att äta gott i något av de samhällen som ligger utmed leden.

Längs Great Glen Way erbjuder vi två olika program. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Great Glen Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Fort William – Inverness, 7 nätter Medel 114 km 7.925:- Boka»
Fort William – Inverness, 8 nätter Lätt – Medel 114 km 9.145:- Boka»