Vandring längs Fife Coastal Path

Vill du uppleva ett riktigt skotskt äventyr? Fife Coastal Path är en kustvandring på Skottlands sydöstra kust som tar dig genom vilda och spektakulära landskap. Förbi pittoreska fiskebyar och längs långa sandstränder. Din vandringsresa längs Fife Coastal Path startar i North Queensferry, endast 20 minuters tågfärd från Edinburgh. Anländer du tidigt på dagen har du möjlighet att besöka Deep Sea World med Europas största visningstunnel under vatten. I North Queensferry finns även Queensferry Light Tower som är den minsta i världen som fortfarande används.

Mysiga fiskehamnar 

När du startar din vandring tar leden dig uppför kusten längs Fife Coastal Path och du får chans att uppleva sanddyner med vilda blommor och fjärilar. På väg mot Elie kan den som önskar en extra utmaning göra en avstickare och vandra Elie Chainewalk. Det krävs en stor portion mod och är inget för den höjdrädde. I Pittenweems fiskehamn kan det vara värt att göra ett extra stopp, kanske en glass kan smaka. Hamnen brukar även vara ett populärt motiv för den som gillar att fotografera. I mysiga Crail äter du gott och upplever den historiska fiskebyn.

Fore!

När du så småningom närmar dig St Andrews gäller det att se upp för golfbollar. St Andrews kallas för “golfens hemstad” och i området finns det gott om golfbanor. När du inte spanar efter golfbollar kan du hålla utkik efter sälar och delfiner som, om man har tur, visar sig. Vandringsresan längs Fife Coastal Path avslutas i Newport-on-Tay.

Vandringsresa längs Fife Coastal Path

För dig som önskar en lite lättare och/eller kortare vandringsresa längs Fife Coastal Path kan du starta din vandring i Kirkcaldy. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Historiska slott och grottor, ett överflöd av vilda djur och färska lokala rätter gör den här vandringen till ett riktigt skotskt äventyr.

Fife Coastal Path Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
North Queensferry – Newport-on-Tay, 7 nätter Lätt – Krävande 132 km 8.335:- Boka»
North Queensferry – Newport-on-Tay, 6 nätter Krävande 132 km 7.590:- Boka»
Kirkcaldy – Crail, 4 nätter Lätt 50 km 5.230:- Boka»