Vandringsresor till Tyskland

Tyskland har mycket att erbjuda när det kommer till aktiviteter i naturen och då inte minst vandring. En vandringsresa till Tyskland kommer att ge dig ett varierat och naturskönt landskap. Här finns allt från mäktiga berg och böljande gröna kullar till djupa skogar och glittrande sjöar. De historiska vingslagen är också många i Tyskland, liksom de kulturella inslagen. Dessutom finns den stolta och gedigna tyska bryggeritraditionen. Under en vandringsresa till Tyskland kan du vara säker på att kunna släcka törsten med ett glas skummande öl längs vägen. Ofta kommer också ölet från ett lokalt bryggeri. Föredrar du hellre vin finns det gott om tyska viner som du kan njuta av. Den tyska maten är robust och ger gott om energi för kommande vandringsdag, även om du också kan välja andra mer internationella maträtter.

Här råder ordning och reda! Boendena är bekväma och rejäla, personalen vänlig och hjälpsam. Oavsett om det gäller ett gasthaus där du bor för natten eller bergshytta där du stannar för lunch. Dessutom är prisnivån trevlig när det kommer till mat och dryck. Mat och dryck kostar lika mycket oavsett om det är i staden eller på ett lunchställe långt ute i naturen.

Våra vandringsresor till Tyskland går i Bayern, i södra Tyskland. Ett par av vandringarna går i gränslandet mot Österrike och under dessa vandringar både bor och vandrar du i Österrike under en del av turen. Nedan presenteras de olika vandringarna lite närmare.

Runt Zugspitze

Zugspitze, Tysklands högsta berg som är 2962 meter högt, är en del av Wettersteinmassivet i bayerska Alperna. Turen runt Zugspitzes fot tar dig från Garmisch-Partenkirschen i Tyskland till Leutasch i Österrike och tillbaka igen. Uppseendeväckande broar över raviner och längs forsar, tvärbranta bergsväggar, kristallklara sjöar, gröna ängar och vackra naturstigar gör vandringen variationsrik och vacker. Naturen visar helt enkelt upp sig i en imponerande skepnad! På den här vandringen kan du ta med din hund. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

Königsee till Chiemsee

Chiemgaueralperna är idealiska för vandring pga av de mjuka kuperade formerna och läget vid gränsen till Tyrolen, Salzburg och Bavaria. Här vandrar du på gränsen mellan Tyskland och Österrike. Vidsträckta alpängar, vackra vyer över såväl bayerska låglandet som Alperna höga toppar, bra stigar längs bergssluttningar och genom skogar och välrenommerade orter där du stannar för natten lägger en bra grund för en lyckad semester. På den här vandringen kan du ta med din hund. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

Bayerns alper och sjöar

Att besöka Bayern är som att kliva in i det vackraste vykortet – majestätiska bergstoppar, djupblå klara sjöar, idylliska alpängar med betande boskap och klar alpluft. Allt detta och mer därtill upplever du under den veckolånga vandringen mellan Bad Tölz och Bayrischzell. Under den här vandringen bor du ett par nätter på varje ort. Läs mer om vårt paket genom att klicka  här.

 

 

I Kung Ludwigs fotspår

Kung Ludwigs väg startar vid idylliska Starnbergsjön och går i ett kuperat alplandskap söderut till Allgäuregionen. Området ståtar förutom med det natursköna landskapet också med de sagolika slotten Neuschwanstein och Hohenschwangau där Kung Ludwig II bodde. Under vandringen kommer du förbi lugna byar med kloster och kyrkor med vackra freskomålningar. Leden går längs sjöar och över hedar med hänförande vyer över Ammergaueralperna. Läs mer om vårt paket genom att klicka här.