Vandringsresor till Slovenien

Njut av en vandringsresa till Slovenien, det lilla landet  med storslagen natur och nästan 10 000 kilometer markerade vandringsleder. Slovenien har ett ovanligt brett utbud av livsmiljöer. I norra Slovenien finns Julian Alps, Karavank, Kamink Alperna och i söder Dinariska Alperna. I söder finns ett lite plattare område, slätten Pannonian och lite längre sydväst ett område som domineras av Karst, rikt på flora och fauna. Slovenien är idealisk land för en aktiv semester, så missa inte att åka på vandringsresa till Slovenien.

En vandringsresa i Slovenien innebär ofta att du vandrar över höga berg med strävsamma uppförs- och nerförsbackar, men de är mödan väl värda. För väl där upp på något pass eller grönskande vall har du storslagen utsikt över berg, smaragdgröna vattendrag och gemytliga byar. En av de många fina utgångsplatserna för en vandringsresa i Slovenien är Kranjska Gora. Den lilla alpbyn som för oss svenskar blev känt redan på sjuttiotalet när Ingemar Stenmark tog sig ner för backarna till vårt jubel.  Från Kranjska Gora kan du göra många fina vandringar i omgivningar som är storslagna.

Alpe-Adria Trail

Vår vandringsresa längs Alpe-Adria Trail genom Slovenien startar i Kranjska Gora. Första vandringsdagen tar leden dig upp över Vršiĉ-passet. Strax efter passet ansluter leden den välkända floden Soča med sitt smaragdgröna vatten som leden följer hela vägen till Tolmin. Vandringen avslutas med en tur upp till bergskammen Kolovrat och vidare in i Italien vid Rifugio Solarie. Vandringsresan avslutas med transfer tillbaka till Kranjska Gora eller vidare in i Italien till Cividale del Friuli. En vandringsresa i Slovenien att minnas. Läs mera om våra paket genom att klicka här.