Vandringsresor till Portugal

En vandringsresa till Portugal är en resa med kontraster. Här finns bland annat Madeiras subtropiska vilda och blommande ö med lantliga avkrokar och storslående natur. Här finns även Camino Portugués, pilgrimsvägen till Santiago de Compostela, med gamla traditioner och en levande landsbygd. Längre söderut bjuder en vandring längs Rota Vincentina antingen på en häftig kustvandring eller på en mer lugn landsbygdsvandring.

Portugal har många influenser från andra länder och kulturer, inte bara på grund av de många upptäcktsresande härifrån men även på grund av att landet flera gånger har varit blivit invaderat av andra folkslag. Under en resa dit bjuds du på vild natur, djurliv, sol, hav och historia. Lägg till en vänlig ortsbefolkning, en avslappnad inställning till livet och ett bra varierat kök, så får du en god grund för en lyckad semester. Dessutom börjar våren redan i januari och vintern, med våra mått mätt, är obefintlig. En vandringsresa till Portugal är därför perfekt under vårt vinterhalvår, i alla fall om du tänker dig att resa till södra Portugal eller till Madeira. Vill du vandra i Portugal under sommarmånaderna rekommenderar vi att du istället söker dig till norra Portugal där du kan vandra längs Camino Portugués.

Nedan hittar du mer information om våra vandringsresor till Portugal. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Camino Portugués

En vandring längs Camino Portugués tar dig från Porto på den portugisiska kusten till Santiago de Compostela i Spanien. Leden slingrar sig genom en oförstörd landsbygd  med vinodlingar och skogar med väldoftande eukalyptus fram till floden Minho. Här lämnar du Portugal och vandrar in i Spanien och en annan tidszon! Den bedårande utsikten från Monte de Cornedo är en höjdpunkt på din vidare vandring till Santiago de Compostela. Här kan du läsa mer om vandringarna längs Camino Portugués. 

 

Madeira

För den som söker en varierande och fascinerande vandring är Madeira det perfekta alternativet. Landskapet är väldigt varierande med grönskande dalar, höga bergstoppar och terrasserade odlingar. Speciellt för Madeira är även levadorna, dvs. ett nätverk av bevattningskanaler, längs vilka du kan vandra. Våra vandringsprogram innehåller klassiska levadavandringar , vandring längs kuststigar med storslagen utsikt över hav, klippor och berg och vandring genom den grönskande regnskogen. Läs mer om vandringspaken på Madeira här. 

 

Rota Vicentina

I sydvästra Portugal hittar du Rota Vincentina som går längs Alentejo- och Algarvekusten. Rota Vicentina består av två delar, the Fishermen’s Trail som följer kusten samt the Historical Way som främst går inåt landet. Den här delen av Portugal är fortfarande ganska orörd och således en stor naturupplevelse. Vandringen på stigar på klippor högt över havet, genom gamla fiskebyar,  över öde vita stränder och genom korkeksskogar. Här kan du läsa mer om Rota Vicentina.