Picos de Europa - högalpina vandringar i ett spektakulärt landskap

En vandringsresa till Picos de Europa passar dig som gärna bor mer än en natt på varje ställe och som uppskattar att ha ett spektakulärt och vackert bergslandskap omkring dig. Picos de Europa är en del av den Kantabriska bergskedjan belägen i norra Spanien, strax söder om kusten och Biscaya. Sedan 1995 är området nationalpark. Karaktäristiskt för området är de djupa gröna dalarna, skarpa bergskammar med snöklädda toppar och floder som slingrar sig ner mot havet i norr. En idyllisk plats med naturlig skönhet och fridfulla bergsbyar. Din vandringsresa till Picos de Europa är helt enkelt som att upptäcka en ekologisk skatt!

Asturien – det “okända” Spanien

Picos de Europa ligger i Asturien, vilket för många av oss är en relativt okänd del av Spanien. Köket och kulturen i Asturien skiljer sig från andra delar i Spanien och har påverkats av kelterna. Bli inte förvånad om du hör folkmusik där säckpipa spelas av människor klädda i kilt! Närheten till Biscayabukten för att fisk och skaldjur är en viktig del av mattraditionen, men även mustiga grytor och en speciell sorts cider. Under din vandringsresa till Picos de Europa kommer du att bo i Arenas de Cabrales. I byn kan du prova en annan lokal specialitet, osten Cabrales som lagras i grottorna i området.

Vandringsresa till Picos de Europa

Under vandringsveckan bor du på tre olika orter, Cangas de Onís, Arenas de Cabrales och Sotres de Cabrales. Vandringarna startar från olika platser i närheten av orterna där du bor och våra chaufförer står redo att köra dig till respektive startplats och slutmål. Du vandrar i bergsterräng längs stigar över ängar och genom skogar samt längs stenlagda gångvägar och mindre vägar. Du kan anpassa vandringen efter dagsform och förmåga genom att göra vandringarna kortare eller längre. Under tidig vår och sen höst kan det förekomma snö på de högre topparna. Detta kan påverka möjligheterna att genomföra vandringarna fullt ut.

Picos de Europa Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Picos de Europa, 7 nätter Medel 86 km 5.815:- Boka»