Vandringsresor till Österrike

Vill du vandra i ett land där vandring är en del av folksjälen? Då ska du åka på vandringsresa till Österrike. Här finns fantastiska naturlandskap, väl fungerande vandringsleder, vattendrag med kristallklart vatten, mäktiga alptoppar och vänliga och välkomnande människor. En dryg fjärdedel av Österrikes landskap är skyddat och här finns 6 nationalparker, 50 naturparker och 7 biosfärområden. Dessa gör det möjligt att bevara den flora, de vilda djuren naturen och den traditionella kulturen. Detta märks särskilt i de små orterna eller i någon hytta där du serveras lokala specialiteter med råvaror som kommer från landskapet. En Brettljause är härligt att njuta av under ett stopp på vägen.

För att göra vandringen än mer njutbar transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gasthof med sängkläder, handdukar och frukost. I Österrike är avstånden mellan stad och land relativt kort, vilket gör det enkelt att kombinera storstad med vandring. Kanske vill du passa på att stanna några dagar i Wien eller Salzburg? Läs mer om våra vandringar i Österrike här nedan.

Alpvandring i Pinzgau och Pillerseetal

På gränsen mellan Salzburgerland och Tyrolen hittar du Pinzgau, ett område som gjort för vandring. Tycker du om vidsträckta vyer över alperna och inte har något emot att vandra både uppför och nerför är denna vandringsresa perfekt för dig! Din hund får också gärna följa med på den här vandringen. Vårt vandringspaket går över 7 nätter och 5-6 vandringsdagar. Läs mer om vårt paket genom att klicka här.

 

 

Alpe-Adria Trail

Våra vandringsresor längs Alpe-Adria Trail i Österrike startar antingen i Seeboden eller Bad Kleinkirchheim. Vandringarna innebär oförglömliga vyer över snöklädda alptoppar, grönskande betesmarker, glittrande sjöar och ljuvligt doftande skogar. Starten i Seeboden är den mest storslagna, men också den tuffaste när det kommer till uppför- och nerförsbackar, om du inte väljer att lägga till transfer. Starten i Bad Kleinkirchheim går genom ett område som har en härlig kombination av bergstoppar och välkända orter vid glittrande sjöar. Läs mer om våra paket genom att klicka här.

 

Via Maria

Via Maria utgår från Salzburg så du kan passa på att njuta av staden med sitt slott och sina trånga gränder innan du ger dig av på din vandring. Vandringen kommer att bjuda på gröna ängar och skogar, hänförande vyer över berg och insjöar och du kommer att kunna lyssna till det rogivande porlandet från bäckarna. Längs Via Maria kan du välja mellan två olika paket, 4 respektive 5 nätter. Du hittar paketen här.

 

 

 Via Sacra

Det förtjusande landskapet längs leden erbjuder allt ifrån de mjuka kullarna och tysta skogarna i Wienerwald, de yppiga naturområdena i dalarna längs bäcken Triesting, Gölsen och Traisen till den imponerande naturparken Ötscher-Tormäuer i det lågalpina Mostviertel. Ravinen Falkenschlucht är en naturjuvel med sin porlande fors och dramatiska natur. Leden slutar i välkända pilgrimsorten Mariazell där ett besök i Basilikan rekommenderas varmt. Välj mellan tre olika paket på 3-7 nätter. Läs mer om paketen här.