Vandring på Madeira

För den som söker en varierande och fascinerande vandring är våra vandringsresor till Madeira det perfekta alternativet. Landskapet är väldigt varierande med grönskande dalar, höga bergstoppar och terrasserade odlingar. Speciellt för Madeira är även levadorna, dvs. ett nätverk av bevattningskanaler, längs vilka du kan vandra. Här finns även en stor artrikedom både vad gäller växter och djur. Våra vandringsprogram innehåller klassiska levadavandringar , vandring längs kuststigar med storslagen utsikt över hav, klippor och berg och vandring genom den grönskande regnskogen.

Utmaning?

Om du är mycket höjdrädd kan Madeira vara en utmaning då den dramatiska naturen och kustlinjen ofta stupar brant ner i en dal eller i havet. Som tur är kan du då välja andra vägar att vandra så att din vandring blir precis så behaglig som du vill ha den.

Funchal

Kombinera gärna vandringen med någon dag i Funchal och dess härliga stämning och brusande folkliv. Det finns mycket att se i den vänliga staden. Kanske du tar en promenaden till katedralen, Cathedral Sé och vidare till Mercado dos Lavradores, arbetarnas marknad. I denna frodiga och välsorterade marknad kan du hitta olika sorter av frukter, grönsaker, blommor och örter. Det finns även flera museer i Funchal, ett tips är att besöka Story Center där du får uppleva hur Madeira kom till och mera om dess historia. Framåt eftermiddagen kanske du göra ett besök på någon av stadens vinkällare för att provsmaka Madeira vinet eller kanske du tar tillfället i akt och följer med någon av båtarna som ligger vid hamnen ut på havet för att spana efter valar och delfiner.

Vandringsresa till Madeira

På Madeira har vi fyra olika program att välja mellan. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandrar med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Madeira Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Madeira, Santo da Serra – Funchal, 7 nätter Lätt-krävande 71 km 6.980:- Boka»
Madeira, Machico – Funchal, 7 nätter Lätt-krävande 38 km 6.825:- Boka»
Madeira, Machico – Funchal, 4 nätter Lätt-krävande 38 km 4.870:- Boka»
Runt Madeira, 7 nätter Medel-krävande 93 km 7.135:- Boka»