Vandringsresor till Frankrike

En vandringsresa till Frankrike har alla förutsättningar att bli lyckad! Skönt klimat, fina vandringsleder, historiska platser, kultur, ett fantastiskt kök och en lång vinskapartradition gör din vandringsresa njutbar såväl under som efter själva vandringen. Att vandra på den franska landsbygden är en färgsprakande och väldoftande upplevelse. Vandringen i varierad terräng och orörd natur bjuder på vyer över berg, dalar och hav. Varje kurva döljer nya upptäckter och de genuina små byarna klänger antingen längs bergssluttningen eller längs flodkanten.

I Frankrike finns en lång vandringstradition och ett stort urval av leder. Du kan därför välja om du vill att din vandringsresa till Frankrike ska gå i den lugna böljande landsbygden eller om du vill kombinera vandring i bergen med folklivet på Franska Rivieran.  Vi har flera program både i det solsäkra Provence och längs Via Podiensis, Frankrikes populäraste pilgrimsled. I Provence har våra program generellt sett kortare dagsetapper och i några program bor du två nätter på vissa orter. Här kan du också välja att kombinera vandring med ett par dagars avkoppling på Franska Rivieran. Via Podiensis, som går från Le Puy-en-Velay ner till spansk-franska gränsen, erbjuder lite mer utmanande vandringar, men en aldrig så vacker och omväxlande natur.

Oavsett om du väljer Provence eller Via Podiensis kommer du att besöka några av Frankrikes allra vackraste byar. Som i alla våra program bor du på familjära hotell där du sover gott om natten. Vi ser så klart till att ditt bagage transporteras till ditt nästa boende så att din vandring blir lätt och behaglig. Att du på kvällen ska kunna hitta en restaurang för en god middag är det ingen tvekan om, du är ju i Frankrike.

Nedan hittar du mer information om våra vandringspaket i Frankrike. Klicka dig vidare för att se vilka olika paket vi erbjuder på respektive led.

Det bästa av Provence

 

I hjärtat av Provence ligger Luberon-bergen – ett fantastiskt område för vandring långt från allfarvägarna. Från Luberon-bergen kan du, om vädret tillåter, se ända ner till medelhavet. Uppe på bergssidorna klättar några av Frankrikes vackraste byar och därifrån bjuds majestätisk utsikt över dalarna. Vandringsetapperna är behagligt långa så att du hinner njuta av lugnet  på eftermiddagarna efter vandringen.  Läs mer om våra fyra olika vandringspaket här.

 

Från Alperna till Franska Rivieran

Den franska rivieran är känd för många som en värld för kändisar, flärd, glitter och glamour och ett gott liv. Vad som är mindre känt är att det finns en annan värld i skuggan av rivieran,  i alperna en bit från kusten. I den världen finns tidlösa små mysiga byar, gamla vandringsleder, andlöst vacker utsikt över både alper och medelhavet och ett lugn att vila i. Vår vandring från Alperna till Franska Rivieran ger dig det bästa av de två världarna. Klicka här för att läsa mer om våra vandringspaket!

 

Via Podiensis

Via Podiensis har varit en pilgrimsled i över tusen år och är den populäraste pilgrimsleden i Frankrike. Från den andlöst vackra staden Le-Puy-en-Velay går leden i sydvästlig riktning mot den spanska gränsen. Leden bjuder på ständiga påminnelser om historien och de många pilgrimer som har vandrat här. Orörd natur, antika broar, medeltida städer, blomsterprakt, platåer och dalar och naturligtvis utsökt mat och dryck. FDu kan välja att vandra hela leden eller någon av de sex etapperna. Läsa mer om de olika alternativen här.