Vandring längs Rota Vicentina

I sydvästra Portugal hittar du vandringsleden Rota Vincentina som går längs Alentejo- och Algarvekusten. Rota Vicentina består av två delar, the Fishermen’s Trail som följer kusten samt the Historical Way som främst går inåt landet. Den här delen av Portugal är fortfarande ganska orörd och således en stor naturupplevelse. Med över 300 soldagar per år, blir en vandringsresa längs Rota Vicentina ett självklart val för den som vill njuta av natur och hav under sin vandring. Vandringen går på stigar på klippor högt över havet, genom gamla fiskebyar, över öde vita stränder och genom korkeksskogar. På små skaldjursrestauranger kan du fylla på med energi för eftermiddagens eller nästa dags vandring. Underbara panoramavyer över havet och naturen tillsammans med det milda klimatet bidrar till en vandringsupplevelse du aldrig kommer att glömma.

The Historical Way

Den historiska vägen går igenom städer och byar längs vackra lantliga vägar, med flera århundradens historia bakom sig. Det är en härlig vandring på landsbygden, fullt tillgänglig för både vandrare och cyklister. Leden innehåller sträckor av korkträdsskog, bergskedjor, dalar, floder och bäckar. En sann tidsresa med lokal kultur och vackra naturstigar.

The Fishermen’s Trail

En led som helt och hållet följer Portugals sydvästra kust, och som går längs de vägar som lokalbefolkningen följt och följer för att nå stränderna och de hetaste fiskeplatserna. Mycket vandring längs de karga klipporna, och du får möjlighet att nå sandstränder som inte kan nås på andra sätt än till fots. Att vandra längs kusten kan vara utmanande på grund av klipporna och havets vindar, men det ger också en obeskrivlig upplevelse med det vilda och mäktiga kustlandskapet.

Vandringsresa längs Rota Vicentina

Vi har tre program att välja mellan längs Rota Vicentina. Porto Covo till Odeceixe följer Fishermen´s Trail. Odeceixe till Cabo de San Vicente följer Historical Way, men ger möjlighet till avstickare och alternativa vägar längs Fishermen´s Trail. Eller varför inte vandra hela sträckan? Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Rota Vicentina Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Porto Covo – Cabo de San Vicente, 11 nätter Lätt – Medel 165 – 203 km 9.780:- Boka»
Porto Covo – Odeceixe, 6 nätter Lätt – Medel 75 – 88 km 5.570:- Boka»
Odeceixe – Cabo de San Vicente, 6 nätter Lätt – medel 90 km 5.640:- Boka»