Camino Francés - en vandring i historiens fotsteg

Din vandringsresa längs Camino Francés går i historiens fotspår. Målet för vandringen är Santiago de Compostela i Galicien, i Spaniens nordvästra hörn. Camino Francés är den mest populära vandringsleden till Santiago de Compostela. Leden startar i Saint-Jean-Pied-de-Port vid franska gränsen och går därifrån västerut hela vägen till målet. En vandringsresa längs Camino Francés kommer att ge dig många minnesvärda upplevelser från möten med  människor. Ledens popularitet gör att du får räkna med att du kommer att träffa och prata med såväl andra vandrare längs leden som lokalbefolkningen. Det finns dock också sträckor där du träffar färre personer.

Vairerad natur

En vandringsresa längs Camino Francés bjuder på ett varierat landskap. Här finns allt från flackt landskap till kuperad terräng, mer och mindre kända byar, öppna landskap och eukalyptus- och pinjeskogar, historia och kultur. Går du hela leden kommer du att ha passerat ca 350 byar och orter på din väg till Santiago de Compostela.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen. Dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet. Många har också som mål att vandra in i Santiago de Compostela och hämta ut sitt pilgrimsbevis. För att kunna hämta ut ett pilgrimsbevis krävs att du har vandrat de sista 10 milen in till Santiago de Compostela och att du har stämplat ditt pilgrimspass längs vägen.

Din vandringsresa längs Camino Francés

Den franska vägen ger dig 80 mil vandringsled att utforska. Kanske har du tid, lust och ork att gå hela leden? Många vittnar om den tillfredsställande känslan de upplever under och efter en lång vandring. Att vara ”här och nu” är en av vandringens stora förtjänster! För många av oss är det dock svårt att vara bort så länge varför vi har paketerat hela leden i 11 kortare program. Nu gäller det bara för dig att välja! Vad är det du vill se och vilken karaktär vill du ha på din vandring? Som sagt, valen är många men kontakta oss gärna så hjälper vi dig att välja rätt utifrån dina önskemål!

Camino Francés / Franska vägen Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
St Jean Pied de Port – Santiago de Compostela, 37 nätter Lätt – krävande 791 – 797 km 26.225:- Boka»
St Jean Pied de Port – Santiago de Compostela, vandring o tåg, 16 nätter Medel – krävande 288 km 11.885:- Boka»
St Jean Pied de Port – Logroño, 8 nätter Medel – krävande 162 km 7.385:- Boka»
St Jean Pied de Port – Pamplona, 4 nätter Medel – krävande 69 km 4.130:- Boka»
Pamplona – Logroño, 5 nätter Medel 93 km 4.635:- Boka»
Logroño – Burgos, 6 nätter Medel – krävande 125 km 4.965:- Boka»
Burgos – Léon, 10 nätter Lätt – medel 185 km 7.405:- Boka»
Léon – O Cebreiro, 7 nätter Krävande 161 km 5.660:- Boka»
O Cebreiro – Santiago de Compostela, 11 nätter Lätt – krävande 164 km 7.755:- Boka»
O Cebreiro – Santiago de Compostela, 10 nätter Medel – krävande 164 km 7.260:- Boka»
Sarria – Santiago de Compostela, 8 nätter Lätt – krävande 118 km 5.690:- Boka»
Sarria – Santiago de Compostela, 7 nätter Medel – krävande 118 km 5.195:- Boka»