Camino del Norte - den vackraste vägen till Santiago de Compostela?

Din vandringsresa längs Camino del Norte är en vandring där freden står i centrum. Den berömde pilgrimen och författaren Aymeric Picauds ansåg nämligen att det var viktigt att undvika barbariet i Navarra på sin väg till Santiago de Compostela. Han, liksom många andra pilgrimer, valde därför att följa kusten eftersom den var den enda fredliga trakten på 1100-talet. Idag är Camino del Norte, eller Norra vägen som den också kallas, en av de alternativa vägarna till Santiago de Compostela. Av många ansedd som den vackraste av dem alla. Utsikten över Biscayabukten, de pittoreska byarna, vandring över ängar, genom dalar och i väldoftande eukalyptusskogar gör denna vandringsresa längs Camino del Norte mycket minnesvärd. Dessutom kommer du på flera ställen kunna ta ett dopp i havet.

Så mycket att upptäcka

Under en vandringsresa längs Camino del Norte finns det mycket att upptäcka! Biscayabron i Portugalete, katedralen i Santander, den lilla byn Santillana de Mar, Villademoros, klostret San Salvador de Lourenzá, Mondoñedo med sin katedral och biskopssäte. Vidare kan nämnas Klostret Santa María de Sobrado dos Monxes, Santa Irene och det lilla kapellet från 1700-talet och sist men inte minst Santiago de Compostela med sin katedral.

Katedralen i Santiago de Compostela

En viktig och oförglömlig upplevelse i Santiago de Compostela är att besöka Katedralen. Dels för att genomföra pilgrimsritualen och dels för att vara med om pilgrimsmässan. Före nattvarden läser prästen upp vilka pilgrimer som har anlänt det senast dygnet.

Vandringsresa längs Camino del Norte

Hela Camino del Norte / Norra vägen mellan San Sebastian och Santiago de Compostela är 78 mil. Du kan gå hela sträckan med vårt 37 nätters program eller välja ett program som går längs en utvald del av leden. Har du svårt att välja? Hör av dig till oss så hjälper dig att ta fram det som bästa passar dina önskemål. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Camino del Norte / Norra vägen Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
San Sebastian – Santiago de Compostela, 37 nätter Medel – krävande 784 km 28.385:- Boka»
San Sebastian – Bilbao, 7 nätter Lätt – krävande 123 km 6.165:- Boka»
Bilbao – Santander, 6 nätter Lätt – krävande 122 km 5.995:- Boka»
Santander – Gijón, 10 nätter Medel 191 km 7.995- Boka»
Gijón – Ribadeo, 7 nätter Medel – krävande 155 km 5.195:- Boka»
Ribadeo – Santiago de Compostela, 11 nätter Lätt – Krävande 193 km 7.985:- Boka»