Vandring längs Höga Kusten

Inte på någon annan plats i världen har landhöjningen efter en period med inlandsis varit så stor som vid Höga Kusten. Den dramatiska landhöjningen har gjort området så unikt att det sedan år 2000 finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Rakt genom denna storslagna och fagra natur går Höga Kustenleden, från Hornöberget i söder till Örnsköldsvik i norr. En vandringsresa till Höga Kusten bjuder på allt från susande skogar till vidunderliga utsiktsberg, från hissnande klippkuster till sällsamma badvikar och från säregna fäbodvallar till spännande naturskyddade områden. Ingen annanstans i Sverige kan du vandra så högt och så nära kusten som här.

Mannaminne

När du närmar dig Mannaminne är det första du ser av gården ett kinesiskt drakhuvud och väl framme möts du av ett myller av hus och föremål, en blandning av museum och konstgalleri, Anders och Barbro Åbergs livsverk. Innan middagen kommer du att ha möjlighet att gå runt bland hus och konst. Har du ork kvar efter dagens vandring kanske du tar en tur upp till Stortorget. En utsiktsplats med vidunderlig utsikt över landskap format av 10 000 års landhöjning.

Sägenomspunna Skuleskogen

Med ryggsäcken packad med pensionatets vandringsmatsäck, har du dagen på dig att utforska den sagolika och sägenomspunna Skuleskogen. Det finns flera vandringsalternativ och värdinnan på pensionatet tipsar dig om några fina vandringssträckor. Ett av alternativen är att vandra till Slåttdalsskrevan söder ifrån vilket är en spännande upplevelse. Ta dig gärna upp på Slåttdalsberget norr om skrevan där du har magnifik utsikt till picknicken. När du återkommer på kvällen med sinnet fyllt av himmelska utsikter och häftiga formationer serveras en god middag och kanske en god historia.

Vandringsresa till Höga Kusten

Vi har två paket längs Höga Kusten att välja på. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost. I dessa paket är även middag och lunchpaket inkluderat.

Höga kusten Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Hornöberget-Ullånger, 4 nätter Lätt – Medel 56-58 km 5.875:- Boka»
Hornöberget-Ullånger och Skuleskogen, 5 nätter Lätt – Medel 61-73 km 7.275:- Boka»