Vandra längs Dingle Way

Halvön Dingle blev 2006 utnämnd till ”världens vackraste plats” av National Geographic. Halvöns centrala delar domineras av bergen Slieve Mish. De runda bergen, som bildats av röd sandsten, syns över hela halvön. En vandringsresa till Dingle Way bjuder på en dramatisk kust kring halvön med vackra klippor och vita stränder som strävar ut i Atlanten. Närheten till Golfströmmen gör klimatet behagligt och är grunden till en rik flora. Här finns en mångfald av vilda blommor och grönskande betesmarker sveper ner från de ljungklädda bergen ovanför den vilda och robusta Atlantkusten. Trots den vilda naturen har människan funnits här cirka 6 000 år. På halvön finns de mängder av lämningar. Dessa består allt från forntida stenhyddor till senare tiders kristna gravstenar och stora kors. Runt denna magiska halvö löper vandringsleden Dingle Way.

Dingle

En vilodag i Dingle ger dig möjlighet att vila trötta ben, läsa en bok och bara njuta av den lilla staden. Dingle är en framstående marknadsstad med en välkänd fiskehamn. Här finns ett stort urval av restauranger, pubar och butiker.  Vill du trots allt uppleva ytterligare nya saker finns flera möjligheter. Du kan ta en båtresa till Great Blasket Island, simma med den välkända delfinen ”Fungi”, ta en halvdags guidade busstur eller göra en vandring till berget Ballysitteragh. Kvällen avslutar du lämpligen på någon av stadens restauranger och kanske får du möjlighet att lyssna på äkta irländsk folkmusik.

Vandringsresa till Dingle Way

För dig som vill göra en vandringsresa till Dingle Way kan vi erbjuda fyra olika paket. Antingen vandrar du Camp till Cloghane eller Tralee till Camp. Oavsett vilken av vandringarna du väljer transporterar vi ditt bagage mellan boendena medan du vandra med lätt packning. Du bor bra på små B&B, hotell eller gästgiverier med sängkläder, handdukar och frukost.

Dingle Way Svårighetsgrad Sträcka Pris från Boka
Camp-Cloghane, 7 nätter Medel 102 km 7 270:- Boka»
Camp-Cloghane, 6 nätter Medel 102 km 6 690:- Boka»
Tralee-Camp, 9 nätter Medel 160 – 162 km 8.670:- Boka»
Tralee – Camp, 8 nätter Medel 160 – 162 km 7.900:- Boka»